Kelebihan Jadi Dealer Emas Orodesign Khas Buat Bumiputera

Sertai peluang jadi ahli/dealer emas Orodesign hari ini. Beli emas pada harga kilang, upah yang murah dan buyback dengan harga tinggi dari Kilang. Menjadi idaman setiap insan, lelaki atau wanita membeli emas pada harga terendah dan menjual kembali pada harga yang tinggi. Tetapi tahukah anda emas yang mana satu sesuai dibuat pelaburan jangka masa panjang?


orodesign emas harga kilang


Barang kemas 916 mempunyai nilai susut yang tinggi serta harga upah. Pernah sekali saya survey di Wah Chan, harga upah sahaja untuk 80 gram gelang emas lipan ialah RM2,000 manakala di MAA upahnya hanya ratus ringgit, malah tak sampai RM500. Waktu ni rasanya 2,3 tahun yang lepas. Sekarang, entah berapa la harganya kan?


dealer emas orodesign


Kenapa Kita Perlu Simpan Emas?

1. Emas ialah aset yang paling mudah dimiliki. Tidak memerlukan dokumentasi, mudah didapati tetapi paling bernilai.

2. Emas mampu mengawal nafsu boros kita daripada berbelanja memenuhi kehendak.

3. Emas matawang tanpa kerakyatan. Asalkan tulen ia mudah dicairkan. 

4. Emas aset berhaga paling mudah alih. Difaraidkan, diwasiatkan malah dihibahkan.

5. Emas tidak boleh dibekukan jika anda diistiharkan muflis atau bankrap.

6. Fungsikan emas dengan pelaburan ar-rahnu (khas ahli), bagaimana emas simpanan dapat digunakan sebagai cagaran, tunai dan pembelian rumah dan lain-lain.


emas orodesign dealer emas

Tak mustahil bermula 1 gram emas 1 bulan akhirnya menjadi satu koleksi penuh dan aset beratus ribu.

simpan emas 1 gram 1 bulan


Selagi tak mula, banyak mana pun kita tanya, pasti susah nak faham. Sebab tak ada pengalaman simpan emas. Dan belum ada benchmark, iaitu penanda aras harga. Lagipun 1 gram emas pertama tu bukan belanja hangus macam kita beli barang. Kita hanya tukarkan bentuk duit kita pada aset emas, ianya masih bernilai dan makin bernilai. Dah faham kan? Boleh bermula hari ni


Kelebihan Jadi Ahli / Dealer Emas Orodesign

Insya Allah, tidak rugi pelaburan sahabat semua. Daripada sahabat sentiasa beli di kedai tanpa ada ilmu, beli sebab ada promosi, beli main bayar sahaja harga upah. Selepas ini belilah dengan ilmu yang kami sediakan. 

  • Shopping pelbagai emas dengan harga kilang. Sangat berbaloi untuk simpan emas secara konsisten. Tahukah anda? Harga emas platform Oro paling rendah buat masa ini berbanding Public Gold dan Quantum Metal. Anda boleh membeli emas fizikal dengan kami serendah 0.25 g emas golbar 999.9
  • Spread value terendah setakat ini (beli pada harga murah, dan jual semula pada kilang dengan harga tinggi )
  • Ternyata harga emas dari syarikat kilang MAA Precious Metails direct dari owner kilang emas adalah sangat berbaloi berbanding di kedai emas, public gold mahupun quantum metal
  • Shopping emas secara online, urusan direct dengan kilang di website dealer www.orodesign.biz
  • Emas 999.9 Goldbar & Dinar pelbagai berat. Dealer akan dapat website belian tersendiri, boleh lihat di sini www.orodesign.biz
  • Barang kemas 916 dan 999 pelbagai berat 
  • Barang kemas SPECIAL EDITION COLLECTION yang tiada di kedai-kedai emas biasa. Design dia...pehhh meleleh baq hang , anda boleh lihat koleksi emas BK SE 999.9
  • Sistem yang tersusun dan mesra pengguna
  • Stok lebih 30kg disediakan oleh kilang di dalam katalog online. Tidak perlu pegang stok. (Risiko rendah dan jimat modal bagi peniaga emas)
  • Ajak kawan/sesiapa saja join dealer, dapat komisen dealer, bayaran cash melalui wallet oleh kilang. 
  • Dealer baru shopping emas, kilang beri lagi komisen RM1/gram belian.
  • Penghantaran emas dilindungi dengan lost fund oleh kilang mengikut terma dan syarat. 

dealer emas orodesign 1 gram 1 bulan
pembelian terus emas untuk diri sendiri, bisnes (customer) tanpa orang tengah. Anda beli dan HQ terus pos direct ke alamat rumah



Kenapa pilih Jadi Dealer Emas Orodesign?



  • Pemilik MAA PRECIOUS METALS; EN AZRUL BIN AZMI berpengalaman dalam industri emas Malaysia lebih 20 tahun.
  • 100% milik bumiputra beragama islam. Pengeluar zakat emas dan perniagaan setiap tahun. InsyaAllah membantu ekonomi Islam.
  • Harga emas 916/999 antara yang termurah di pasaran.
  • Mempunyai rangkaian besar, ada ribuan dealer seluruh Malaysia setakat ini.
  • Ketulenan emas terjamin, MAA Precious Metal Sdn Bhd (1189026-V) kini adalah ahli BIRO PIAWAI FEDMAS MALAYSIA (FEDMAS) .
  • Produk mesra ArRahnu (diterima pajakan di cawangan-cawangan Ar-Rahnu)
  • 100% belian balik oleh syarikat malah menerima emas rosak, dan brand golbar dari syarikat lain dengan harga tinggi kepada dealer
  • Tiada paksaan membeli (tiada had waktu untuk anda mulakan membeli emas bagi tujuan menyimpan emas)
  • Semua kelebihan ini dinikmati oleh dealer Orodesign dengan kadar yuran hanya RM 399 sahaja sekali seumur hidup.

Siapa MAA Precious Metals?


✅ MAA Precious Metals Sdn. Bhd (Company Registration Number : 201601018091 / 1189026-V)
✅ Kilang emas milik penuh Encik Azrul Bin Azmi (muslim)
✅ Berpengalaman 20 tahun dalam industri Emas
✅ Membekalkan produk emas kepada kedai-kedai emas.
✅ Peneraju emas 1g 916 dan 999.9 yang pertama di Malaysia.


Jika masih was-was boleh cek kesahihan syarikat

Cara-cara:
  • Klik http://www.ssm.com.my
  • Klik E-Semak
  • Masukkan No.Pendaftaran Syarikat 201601018091(MAA Precious Metals Sdn. Bhd)

OBJEKTIF MAA Precious Metals 

ğŸŽ¯Memberi peluang kepada orang ramai untuk menjadi Usahawan emas dengan modal minimum.
ğŸŽ¯Mengajak masyarakat menyimpan emas 1 gram sebulan dan menambah gram emas dengan cara berniaga
ğŸŽ¯Menyebarkan ilmu kepentingan emas kepada Masyarakat 
ğŸŽ¯Memberikan bimbingan dan latihan keusahawanan kepada Dealer berdaftar

Emas Orodesign Ni Tulen atau Palsu?

Seperti yang telah saya kongsikan info syarikat. MAA Precious Metals merupakan ahli biro FEDMAS Malaysia. Oleh itu, setiap produk emas yang dihasilkan oleh kilang adalah 100% tulen dan dijamin kesahihannya. 

Namun, mari saya kongsikan testing ketulenan emas Oro dalam video di bawah ini:-





Testimoni dan Kejayaan Berjaya Simpan Emas Setelah Jadi Ahli


dealer emas orodesign

dealer emas orodesign


dealer emas orodesign


dealer emas orodesign


Lagi Kelebihan Jadi Dealer Emas

Anda boleh memilih sama anda untuk menjadi usahawan emas atau sekadar jadi ahli untuk kepentingan sendiri. Maksud kepentingan sendiri ialah anda hanya nak sertai Orodesign demi mendapatkan pembelian emas pada harga kilang!. 

Anda mungkin aktif tiap kali syarikat buat sesi LIVE atau bengkel untuk belajar ilmu emas. Ini sangat terpuji kerana kita dapat menambah ilmu emas walaupun untuk pengetahuan diri sendiri dan keluarga. 

Saya kelaskan keahlian Oro ini kepada dua bahagian:-

1. SEBAGAI AHLI PASIF 
2. SEBAGAI AHLI AKTIF

Ahli Pasif

Pasif bukan bermaksud anda tidak aktif, tetapi anda hanya fokus menyimpan dan membeli emas Orodesign pada harga yang syarikat tawarkan. Dengan yuran RM399 anda dapat menikmati harga emas yang sangat berbaloi jika dibandingkan dengan harga emas pasaran.

Sebagai contoh: 

10 gram MAA Goldbar 

Harga pasaran : RM 335 / gram = 10 x RM 335 = RM 3,350 (rujuk di laman utama emas malaysia)
Harga pesaing (Public Gold/QM) : RM 3,085 (rujuk harga di website public gold)
Harga Ahli Oro : RM2,959 (harga ahli refer website ahli ya)

**Harga berubah dari masa ke semasa ya. Harga ini adalah sebagai guideline pada entri hari ni. 


Kelebihan Ahli Pasif
  • Sentiasa bekukan cash anda kepada emas sebagai pelaburan  kepada diri dan keluarga 
  • Boleh gunakan ketika kecemasan (tukar emas kpd duit) , ketika Anak2/cucu-cicit - satu keturunan la 
  • Untuk sambung belajar pada masa hadapan
  • Untuk tukar kepada aset yang lebih besar seperti rumah atau tanah dan macam-macam lagi

Ahli Aktif

Ahli aktif di Orodesign bermaksud usahawan, tokei, peniaga yang mempromosikan produk emas. 

Produk Keusahawan Di bawah MAA Precious Metails ialah:-
  1. Menjual produk-produk emas seperti Goldbar, Dinar, Syiling dan Barang Kemas dengan mutu ketulenan 916 dan 999.9 kepada pencinta emas. Boleh menjual di mana sahaja yang anda inginkan, syarikat akan terus poskan ke alamat customer atau jika berdekatan anda boleh collect dan COD kepada customer anda.
  2. Membeli dan menjual emas lama (Pajak Emas) - Anda beli emas lama dari rakan, customer dan menjual kembali kepada syarikat
  3. Program dealer get dealer - program ini ialah kita sebagai wakil syarikat mempromosikan keahlian Oro kepada orang ramai. Anda akan mendapat komisyen dari program ini direct dari syarikat.
  4. Loyalti incentif daripada ahli/dealer di bawah anda. Apabila ramai menjadi usahawan atau ahli di bawah anda, anda akan mendapat untung sebanyak RM 1/ gram. Contoh; Ali membeli 10 gram emas golbar pada harga RM 2900, maka anda akan dapat komisyen masuk akaun e wallet anda sebanyak RM10. 

Selain itu ada bengkel khas iaitu cara fungsikan emas melalui pelaburan dan pajakan di Ar-Rahnu. Ilmu ini hanya akan diajarkan kepada ahli oleh syarikat. 

Orodesign Ni MLM Ke?


Wah, soalan cepu emas ni. Ada juga soalan sebegini ditanya kerana program dealer get dealer dan incentif dari mereka yang mendaftar di bawah kita kan. Baiklah. Jawapannya tidak. Platform emas Oro bukan MLM, atau sistem piramid. Pendaftaran ahli di bawah anda hanyalah 1-tier sahaja, anda (upline) mendapat komisyen dari ahli di bawah anda (downline) sahaja, bukan dari mereka yang mendaftar di bawah dealer anda.

Contoh:

Upline : Saya (Emme Marina)
Downline : Siti
Downline Siti : Nurul

Apabila Nurul daftar di bawah Siti, hanya Siti sahaja dapat komisyen dari Nurul. Saya sebagai Upline Siti tidak mendapat apa-apa komisyen atau faedah. 

Oleh itu, jika anda rajin mencari dealer downline anda, andalah yang akan mendapat hasilnya dan bukan Upline anda. Jelas ya

Syarat Jadi Dealer Emas Orodesign


Ini syaratnya;-
  1. Warganegara Malaysia
  2. Bumiputera (Melayu dan Sabah Sarawak)
  3. 18 tahun ke atas (mempunyai mykad)
  4. Membayar yuran keahlian/dealer seperti yang telah ditetapkan


Cara Nak Daftar Jadi Ahli/Dealer

1. Bank in yuran keahlian ke akaun yang akan diberikan sebanyak RM 399 (Promosi Dealer Terkini RM399 sahaja, jimat RM400 dari harga asal iaitu RM799)

Ada 2 cara pembayaran:

Melalui whatsapp, hubungi saya untuk buat bayaran dan pendaftaran 

Emme Marina
No tel: 018 9100 852

atau 

Terus buat bayaran di link ini https://toyyibpay.com/dealer-orodesign


2. Berikan details yang diperlukan untuk daftar sebagai dealer iaitu:-

Nama Penuh (sama seperti dalam kad pengenalan):
No Kad Pengenalan:
No Telefon:
Email:
Username (huruf dan nombor sahaja):


3. Selepas siap kami daftarkan, anda akan dapat website anda sendiri untuk anda lakukan pembelian termasuklah jual semula ke syarikat


Soalan Lazim Orodesign

Boleh tahu kilang di mana?
Jawapan: Kilang emas MAA Precious Metals ni Pulau Penang. Namun, alamat ofis untuk tujuan collect ialah di alamat No 39 Tingkat Atas, Jalan Sungai Dua Utama, Taman Sungai Dua Utama, 13800 Butterworth, Pulau Pinang. 

Pembelian emas Orodesign online sahaja ke? Boleh walk in?
Jawapan: Ya. Segala pembelian dilakukan secara online melalui website dealer, anda boleh datang ke ofis untuk collect jika tinggal berdekatan. Selain itu, kilang akan poskan ke seluruh Malaysia dan usah bimbang, ada pilihan insurans bagi item emas anda.

Keahlian Orodesign ni boleh diwariskan tak? Apa statusnya?
Jawapan: Boleh. Anda berikan username dan pasword kepada waris anda nanti, mereka boleh continue bisnes emas anda dan nikmati hasil income pasif (jika ada)

Dah jadi dealer, kene buat belian bulanan ke?
Jawapan: Tidak perlu dan tidak wajib. Jika anda masih belum buat sebarang belian selepas berdaftar tidak ada masalah. keahlian juga tidak akan dibatalkan.

Berapa gram emas paling kecil yang saya boleh mula beli? 
Jawapan: Kita ada paling ringan/kecil ialah 0.25gram goldbar, kualiti mutu 999.9

Ada jual goldbar aje ke? 
Jawapan: Tidak, walaupun fokus utama kami ialah goldbar namun kami juga menjual barangan kemas untuk pilihan ramai wanita, kami menjual barang kemas 916 dan 999

Ada buat simpanan emas seperti public gold ke?
Jawapan: Tiada, pihak orodesign menjual emas fizikal semata-mata dan akan poskan kepada anda setelah anda membuat pembelian.

Daftar RM399 dapat apa-apa ke? Emas percuma ke?
Jawapan: Tiada. RM399 yang anda bayar adalah harga yuran keahlian yang ditawarkan oleh HQ dalam Program USAHAWAN EMAS SECARA ONLINE DAN OFFLINE. Pemilik penuh Kilang Emas MAA Precious Metals.

Apa cara betul untuk mula simpan emas?
Jawapan : Satu tips untuk kita cepat belajar tentang emas adalah MULA DULU, ADJUST KEMUDIAN. Bila kita dah tau sikit-sikit tentang emas. Terus mula walaupun 0.25g gram.

Kesimpulan

Tepuk dada, tanya selera. Keputusan di tangan anda, apabila anda membaca entri ini bermakna anda sedang serius memikirkan apakah pelaburan terbaik untuk menyimpan emas anda. Ada banyak syarikat dan bank juga memperkenalkan pembelian emas, seperti Public Gold, Maybank Gold Saver, KFH dan banyak lagi. Malah anda boleh terus membeli emas ini di kedai-kedai di tempat anda. Tidak kiralah kedai emas Anuar, Habib Jewel atau yang tidak popular. Pastikan emas yang anda beli adalah yang tulen. Ini paling penting, harganya murah atau mahal adalah mengikut bajet poket masing-masing.


Ada orang suka beli emas dengan harga paling murah, sudah habis survey dah tu kan. Ada orang suka beli emas branded seperti di Habib atau Poh Kong. Jadi semuanya terletak pada penilaian anda. Saya hanya boleh bantu anda memberikan info yang jelas kelebihan dan manfaat sebagai ahli Orodesign. 


Nak beli emas harga kilang? Maka insya Allah, Orodesign inilah platform terbaik. Nak simpan duit sikit-sikit dalam akaun dan dapat emas fizikal? Ada public gold, quantum metal dan bank-bank di Malaysia. Semuanya ada cara untuk mempromosikan produk masing-masing. 


Semoga entri ini membantu anda memilih platform yang terbaik dan memudahkan urusan kalian sebagai pembeli dan penyimpan emas. 

Catat Ulasan

0 Ulasan