𝗘𝗺𝗮𝘀 𝗣𝗲𝗻𝘆𝗲𝗹𝗮𝗺𝗮𝘁 𝗦𝗶𝗺𝗽𝗮𝗻𝗮𝗻 𝗞𝗲𝘁𝗶𝗸𝗮 𝗕𝗮𝗻𝗸𝗿𝗮𝗽

Dilabel sebagai bankrap atau muflis ibarat hukuman berat kepada status kewangan kita. Bila seseorang itu diisytihar muflis atau bankrap, semua transaksi akaun akan dibekukan. Bayangkan, duit langsung tak boleh bawa keluar dari akaun. Macam mana dengan urusan jual beli seharian? 


Menakutkan bukan? 

Seandainya terjadi sesuatu yang seperti ini, kita kehilangan akses terhadap kekayaan kita. Apabila bergelar bankrap atau muflis kita hanya akan berharap kepada emas simpanan di tangan. 

Walaupun kewangan semakin pulih, selagi belum diisytihar bebas dari muflis, selagi itulah individu tidak boleh memiliki sebarang aset yang tersenarai dalam sistem kewangan malah dianggap tidak layak memiliki pembiayaan bank. 

Pilihan seandainya individu bergelar bankrap atau muflis? Pemilikan emas. Emas menjadi pilihan golongan bankrap dan muflis supaya mereka boleh kekal menyimpan sedikit bekalan kegunaan harian. 

Emas merupakan satu-satunya alat kewangan yang tiada dalam sistem kewangan. Emas tidak memerlukan geran pemilikan atau surat pengesahan. Sesiapa pun boleh miliki emas walau apa sekalipun status mereka.

Hari ini dah mudah... Di ORODESIGN boleh membeli emas sekecil 0.25g RM100.

Jom mulakan simpanan emas kita hari ini.

Catat Ulasan

Terbaru Lebih lama