Tahukah Anda? Ketahui 4 Jenis Makanan Pembiak Sel Kanser

Cuba memahami apa itu kanser. Sebenarnya saya amat menggemari makanan manis, iaitu gula dan susu pekat. Ianya sangat menakutkan kerana saya sebenarnya penghidap masalah keputihan candida, to make it worse gula adalah makanan kepada yeast dan bakteria. Makanan kepada candida tersebut. Ditambah lagi saya tidak sukakan air masak, saya risau daripada masalah keputihan kepda terjadinya kanser serviks! Apabila difikirkan, seram sungguh hati saya. Mujur saya sudah bertukar ke gula stevia.

Bercerita pula saya. Entri hari ini berkaitan sel kanser.

Tahukah anda wanita paling ramai menghidap penyakit kanser?


Setiap orang dari kita mempunyai sel kanser di dalam tubuh masing- masing. Sel kanser ini tidak dapat dikesan melalui ujian biasa sehingga ianya membiak ke jumlah beberapa ribu juta. Sel kanser hanya akan dikesan apabila ia telah membesar ke satu saiz yang mampu dikesan.

Disenaraikan maklumat penting agar kita dapat mengambil langkah sewajarnya untuk mencegah penyakit kanser:

Seseorang akan mendapat sel kanser sebanyak enam hingga sepuluh kali dalam hayatnya.Sistem imun yang sihat akan memusnah dan menghalang sel kanser daripada membiak dan membentuk tumor.

Kanser mungkin disebabkan oleh kekurangan zat makanan, alam sekitar, gaya hidup, makanan dan genetik.

Perubahan diet dan pengambilan makanan tambahan yang sesuai boleh mengekalkan kesihatan sistem imun, yang boleh menghalang pembiakan sel kanser.

Rawatan kemoterapi memusnahkan sel kanser, tetapi dalam masa yang sama ia turut memusnahkan sel tubuh yang sihat. Begitu juga dengan rawatan radiasi.

Untuk membiak, sel kanser memerlukan makanan yang diperolehi melalui:

Pengambilan gula; dengan mengurangkan pengambilan gula, ianya dapat memutuskan bekalan makanan kepada sel kanser. Pemanis tiruan bukan alternatif yang baik. Alternatif yang lebih baik ialah madu asli atau daun stevia.

Garam halus; bahan kimia digunakan untuk membuat ia kelihatan putih, baik untuk sel kanser. Bertukar kepada garam laut (kasar) atau garam bukit.

Susu lembu; segelas susu boleh mengandungi campuran sebanyak 20 ubat penahan sakit, antibiotik dan hormon pertumbuhan. Ia juga boleh membuat tubuh menghasilkan mukus atau lendir terutamanya di trek usus perut. Sel kanser memakan mukus. Bertukarlah kepada susu segar daripada ternakan yang bebas daripada ubat penahan sakit, antibiotik dan hormon pertumbuhan.

Sel kanser subur dalam persekitaran berasid. Makanan berasaskan daging adalah berasid. Lebih baik untuk makan ikan atau sedikit ayam. Daging juga mengandungi antibiotik, hormon pembiakan dan parasit yang membahayakan terutamanya kepada pesakit kanser.


Bertukar ke gula stevia merupakan langkah terbaik buat semua penghidap kanser!


Stevia melumpuhkan sel kanser dalam badan. Setiap hari kita mengambil gula daripada nasi, roti ataupun karbohidrat. Ditambah dengan air manis dari pelbagai jenis minuman. Kita sebenarnya menambah lagi minyak ke dalam api yang sedang marak.

Stevia memiliki sifat anti-oxidant yang dapat merawat kanser dalam badan. Cubalah usaha jika rasa telah mengeluarkan beribu kos perubatan. Perubahan yang kecil, dan nilai yang kecil tetapi impaknya amat besar!


Mencegah lebih baik dari mengubati. Jika anda seorang yang mementingkan kesihatan, maka gula stevia wajib berada dalam list produk kesihatan anda.

Semoga bertemu lagi.


Catat Ulasan

0 Ulasan