Saya di Majalah Mingguan Wanita, Terima Kasih ABDR atas Peluang Yang Diberikan

Teks: Emme Marina Mohamad

Bersatu di dalam komuniti akademi bekerja di rumah ni, lain sebenarnya rakan-rakan. Kita bukan sahaja suka untuk mengambil kelas asas blog demi memaksimakan perniagaan online. Tetapi di dalam komuniti akademi bekerja di rumah ini, terlalu ramai golongan editor, jurnalis dan penulis majalah yang saya rasakan satu peluang yang amat bernilai buat kita semua.

Peluang ini harus kita gunakan sebaiknya. Pada masa sama, peluang ini dapat menaikkan ranking kita untuk lebih diketahui umum. Ia juga dapat melonjakkan kepercayaan orang ramai terhadap diri kita.

Untuk peluang di Majalah mingguan wanita ini sebenarnya, bukanlah mengenai diri saya. Tetapi peluang untuk memberi komen mengenai konsep berhutang sebelum kahwin. Benar ya, ramai sangat di antara kita yang sanggup berhutang berpuluh ribu hanya untuk sehari menjadi pengantin. Namun sejauh mana pembaziran sebenarnya, kita sendiri yang harus alami.

Selepas berkahwin, berapa ramai yang terpaksa ikat perut dan akhirnya mengundang masalah antara suami isteri kerana nilai duit itu sendiri. Sesungguhnya hutang menyempitkan rezeki kita, jadi jika kita perlu juga untuk berhutang, pilihlah pinjaman yang tidak menyiksakan kita, tiada riba atau bunga yang keterlaluan. Cuba pinjam pada bank yang patuh syariah, Keduanya, merancanglah dengan baik kedua belah pihak agar tiada pembaziran berlaku dan akhirnya mengundang derita.

Walaupun rasa segan masuk kolum kecil di Majalah Mingguan Wanita ini, tapi saya amat bersyukur kerana berpeluang menyampaikan sesuatu buat pembaca semua.
Tidak rugi menyertai kelas di akademi bekerja di rumah, terlalu banyak ilmu dan peluang untuk upgrade diri diberikan oleh guru-guru dan pengasas ABDR. Semoga entri kali ini dapat memberi semangat juang buat semua wanita diluar sana.

Kelas asas blog bermula pada yuran RM150 sehingga RM300. Anda boleh buat pilihan mengikut bajet kalian, yang paling penting kita harus bermula kerana tanpanya kita tidak akan maju kehadapan.Semoga bertemu lagi di entri yang lain,
Salam sayang dari saya, Emme Marina Mohamad,

Jika berniat menghubungi saya, hubungi saya di talian 0189100852.

Catat Ulasan

0 Ulasan