Berkongsi kisah kehidupan sebagai suri dan pada masa sama, berniaga untuk bantu keluarga. Suka sharing berkaitan online marketing dan menjual produk islamik seperti jam azan untuk rumah, jam tangan azan, al quran digital dan macam-macam lagi.

7/11/2018

HARAM Trade IN Emas Lama Tukar Emas Baru

Assalamualaikum

Ilmu baru yang saya dapat hari ini. Masya Allah, saya rasa jahil-jahil sangat-sangat sebab perkara ini bukan perkara boleh dibuat main. Wanita dan emas berpisah tidak. Bila kawan kata, Emme tukar emas lama (trade in) beli baru.. Nanti tambah sahaja duitnya. RUPANYA HARAM sama sekali!





Laknat dr ALLAH keatas pengamal riba'!

Urusan yg kerap dilakukan tanpa sedar ianya bahaya riba' ;

Kite ade emas 10gram dan kite nok tukorkan dgn emas seberat 12gram..lebih 2 gram kite tamboh duit (trade-in)..hukumnye dokleh (haram)..care yg buleh kite kene jual dulu emas 10gram tu, dpt duit baru beli yg 12gram..

UAI (Ust Azhar Idrus).

Note: Jauhi riba' krn para pengamal riba' termasuk pencatitnya menerima ancaman perang dr Rasulullah SAW & ALLAH SWT!

https://youtu.be/q8HliY5LCQ8


Sebarkan guys. Tolong sebarkan. Jangan jadikan wanita penghuni neraka dek emas. Biar kita beli emas dengan cara yang halal dan Allah suka. Bukan dilaknat!


1 ulasan:

  1. tq share emme ... alamak, mmg tak tahu pun bab hukum emas ni...
    walaupun tak pernah trade in emas lama, tp bagus perkongsian ni,
    so in future dah tahu mcm mana nak jual beli emas lama dan baru T_T

    BalasPadam

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Popular Posts

Blog Archive

Pageviews

BTemplates.com

Blogroll

About

About

Copyright © Diari Seorang Suri & Bisnesmom | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com