Berkongsi kisah kehidupan sebagai suri dan pada masa sama, berniaga untuk bantu keluarga. Suka sharing berkaitan online marketing dan menjual produk islamik seperti jam azan untuk rumah, jam tangan azan, al quran digital dan macam-macam lagi.

7/14/2022

Percuma Ebooks Panduan Bisnes di Shopee

Sudahkah anda mendapatkan Ebook Panduan Berniaga di Shopee yang telah saya sediakan buat kalian semua? Di sini saya terangkan cara anda berniaga dalam Shopee sama ada anda pegang produk atau tanpa produk.


Alhamdulillah, latest version ebook Panduan Niaga di Shopee kini sudah 5.0


Saya listkan content buat kalian semua. Jika tidak berminat nak download, boleh share buat rakan-rakan ya. Mana tahu mereka ada nak belajar dan mahu jana pendapatan berniaga melalui platform Shopee. Kalian dapat pahala jika mereka berjaya kan?


ebook percuma bisnes di shopee



Sebelum saya kongsikan link untuk kalian download, saya mahu ucapkan terima kasih kepada semua pembaca. Kerana kalianlah saya berjaya menyiapkan ebooks Panduan Bisnes di Shopee. Bermula di blog ini hanya sekadar mahu berkongsi bagaimana kalian boleh berniaga dalam Shopee saya mula mendapat ilham bahawasanya nak tunggu saya share satu per satu entri memang akan ambil masa yang lama kan?



Di dalam ebook panduan bisnes di shopee ni, ini adalah ebook asas anda mula berniaga di shopee, dari pengenalan mengenai shopee sendiri hinggalah ke latest version shopee iaitu Shop Decoration, Targetting Ads, Latest View Cara Upload Produk dan banyak lagi insha Allah. 



Pendek kata, insha Allah, ebook Panduan meniaga di Shopee ni harapnya takla memeningkan kepala kalian untuk faham. Saya cuba buat seringkas dan mengikut step by step semudah mungkin.



Nak dapatkan ebook percuma Panduan Bisnes di Shopee?


Content Ebook Panduan Bisnes di Shopee Version 5.0

Penulis : Emme Marina


1. Apa Itu Shopee?
2. Shopee Apps Vs Shopee Desktop
3. Berkenalan dengan Fungsi Apps Shopee
4. Setting Shopee Apps
5. Cara Menjual dan Upload Produk
6. Cara Uruskan Shipping Produk
7. Kenali Kempen Shipping di Shopee
8. Kenali Jenis Seller dan Cas Dikenakan
9. Cara Uruskan Tempahan Anda
10. Cara Withdraw Duit
11. Cara Uruskan Refund dan Cancel
12. Apa itu Shopee Celler Center
13. Kategorikan Produk Anda (My Shop Categories) - video
14. Marketing Centre
◦My Ads & Targetting Ads
◦My Discount Promotions
◦My Campaign
◦Flash Sale
◦My Voucher
◦My Top Picks
◦Shopee Feed / Story
◦Shopee Live

15. My Shop Settings
◦Shop Decoration

16. My Sale

17. My Income

18. My Data

19. Preferred Seller

20. Best Ke Shopping di Shopee?

21. Realiti Sebenar Berniaga di Shopee

22. Q & A

23. BONUS!!

24. Link Video Tutorial 




Mari klik link ini untuk daftar dan terus download rujukan buku panduan versi pdf ini ya.




Cara download ebook Panduan Niaga dalam Shopee percuma - author Emme Marina


1. Isi form di atas
2. Selesai tekan submit akan keluar automatic response dari saya ayatnya seperti gambar di bawah. Sila tekan link biru untuk anda download pdf di link google drive tersebut.

Nampak link biru drive.google.com tersebut? tekan situ ya


3. Anda akan masuk ke paparan download ebook di google drive yang saya sediakan. 

Sila tekan pada Ebook Panduan Berniaga di Shopee Version 5.0.pdf

4. Tekan icon download. SIAP!



Anda boleh sharekan link ini untuk tujuan sharing. Dilarang sama sekali mendownload dan mengedarkan sendiri Ebook Panduan Bisnes di Shopee ya. 


Saya open group WhatsApp support, anda boleh join di sini. Group ini bukan group kelas training online ya, tetapi support kepada ebook tersebut. Sudah anda baca, dan masih perlukan guide. Boleh bertanya di dalam group support.







Nak tak dapatkan Ebook berbayar Buat Duit Di Shopee dalam 7 Hari ini dengan harga istimewa?



Jika sahabat dah mahir basic berniaga di Shopee dan nak terus belajar buat Shopee Ads, boleh klik sini --> Belajar Buat Keyword Search Shopee Ads


20 ulasan:

  1. Bagusnya ada panduan meniaga di Shopee, Sis dulu buka akauan meniaga Shopee, main baca je apa orang share, tapi skearang dah tak niaga dah...hehehehe jadi tempat soping plak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. dua2 kita buat.. jual and membeli.. haha adoila

      Padam
  2. Wah ini dah boleh jadi Ambassador utk Shopee ni... Shopee dah bole reward awak ni. Tahniah!

    BalasPadam
  3. Menariklah ebook macam ni pun ada, yang penting kita mahu cuba menjual ataupun tidak

    BalasPadam
  4. molek la ni guide utk yg nak jual beli di shopee.
    terbaik :)

    BalasPadam
  5. good ebooks untuk para seller. meniaga ni bukan perlu modal saja tapi ilmu

    BalasPadam
  6. Sisyat baru je ada kedai kat shopee..cuba2 jual tudung..hehe
    Ebook ni sangat membantu sisyat yg newbi ni 😊

    BalasPadam
  7. bagus Shopee, memang tengah high demand using Shopee ni ya. syukur banyak Allah bantu kita during time2 begini

    BalasPadam
  8. Bagus ada ebook ni atleast takde la blur nak buat apa bila dah sign up jadi seller. Good jon

    BalasPadam
  9. berniaga memang kena ada ilmu ..bila ada e-book macam ni sebenarnya sangat membantu kita paham teknik dan selo belok bagaimana nak konsisten dalam perniagaan

    BalasPadam
  10. Sekarang ni kalau siapa ada produk yang boleh dihantar dan boleh buat business jualan seluruh Malaysia dengan Shopee tak perlu nak buat web sendiri dah bagus kita tengok ada beberapa orang kawan kita rajin buat bagus... berjaya sekarang...

    BalasPadam
  11. Slm. Free ker bila kita tekan link tu??

    BalasPadam
  12. Maaf boleh Tanya buku ni free atau bayar

    BalasPadam
  13. Slm kak ebook ni percuma ke ni?

    BalasPadam
  14. Assalamualaikum.. Maaf xknp sy xdpt download pdf tu, sy dh daftar

    BalasPadam

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Popular Posts

Blog Archive

Pageviews

BTemplates.com

Blogroll

About

About

Copyright © Diari Seorang Suri & Bisnesmom | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com