Cara Mudah Buka Banyak Link Sekaligus Tanpa Klik Satu per Satu

Sejak sertai aktiviti swaping, terlalu banyak link yang perlu saya buka. Jika sekadar 10-20 link sehari, masih gigih lagi kita nak tekan satu demi satu. Tetapi bagaimana jika saya perlu buka link sebanyak 50 hingga 200 link sehari?



Banyakkan tu?



Jadi ada satu website ni anda boleh buka sebanyak mana pun link yang anda mahukan. Awas! Maklumkan dah buka tab banyak-banyak sudah tentu lah hang encik Chrome dan laptop anda. HUHU



Oleh itu pakailah secara berhemah.



Bila saya join aktiviti swaping, biasanya admin akan buat list by part, jika ada 100 link sekalipun tidaklah kita kena buka kesemua 100 link tu sekaligus. 



100 link mungkin diasingkan kepada 5 part.



5 part ada 20 link. Cukuplah 5 kali anda copy dan pastekan ke website URL tersebut. Kerja pun jadi lebih senang dan cepat. Tak menyebabkan laptop hang atau freeze.



Link website ini: https://www.10bestseo.com/url-opener/



cara bukak link website banyak-banyak sekaligus
Paparan website URL OPENER. Nampakkan kotak kosong tu, anda paste kan link-link yang anda nak buka



cara bukak link website banyak-banyak sekaligus
Contohlah, ini saya sedang buat aktiviti swap Shopee. Aktiviti ni sama je macam di Facebook/ Instagram even Carousel pun main swap Like ni. Copy sahaja kesemua text tersebut.


cara bukak link website banyak-banyak sekaligus
Kemudian, anda paste info link ke dalam kotak URL OPENER ni.





cara bukak link website banyak-banyak sekaligus
Akan keluar list url yang anda boleh terus tekan. Tekan OPEN ALL untuk buka kesemua link tersebut.

cara bukak link website banyak-banyak sekaligus
Loading lama aiih, nak sentuh pun tak dapat. Bergerak aje

cara bukak link website banyak-banyak sekaligus
Tada, dah siap loading maka tiada lah masalah hang lagi. Dah siap je loading anda boleh mula bermain laptop semula. Yang penting produk tu available for YOU



Senang sahaja bukan?



Dah tiada lagi alasan untuk bermalasan. Jom follow blog untuk dapat lebih banyak faedah



Salam Kejayaan Buat Semua Blogger

Apabila saya mula blogwalking ke blog-blog rakan-rakan seperjuangan dan melihat blog sendiri. Sudah lama rasanya saya tidak aktif menulis. Alasan sibuk, tiada masa dan anak bukanlah alasan yang wajar.


Yang wajarnya saya sepatutnya lebih berdisiplin menulis blog.


Di sinilah sejak lamanya saya mencurahkan segala ilmu, meluahkan rasa dan berkongsi akan kejayaan dan pengalaman berniaga online sepenuh masa. Alhamdulillah, rupanya blogwalking ni dapat menaikkan semangat juang untuk terus berblog dan berkongsi cerita.


Dalam kisah kita, ada kisah orang lain


Mentor saya pernah berpesan dulu, teruskan berkongsi. Kita tidak tahu dalam kisah kita ada erti untuk orang lain. Ada pengalaman yang sama, ada insan yang mungkin memerlukan kisah dan perkongsian yang kita berikan.


Bukankah itu salah satu amal terbaik yang paling mudah untuk kita lakukan?


 Tetapi perangai saya ni satu hal sebenarnya, dah berpuluh kali agaknya blog emmemarina.com ini berubah rupa. Setiap kali semangat membara je, saya tukar theme. huhuuuuu


Ibarat ubah mood la ni kan.


Bagi semangat sikit, bagi hati tu suka sikit. Insha Allah, rindu sangat nak aktif berblog.


Seperti biasanya, ayat cliche dan permintaan dari seorang insan kerdil. Doakan agar saya dapat terus istiqomah berkongsi cerita, pengalaman, ilmu, dan apa jua yang dapat memberi manfaat buat seluruh pembaca blog emmemarina.com