Showing posts with label Jam Azan Quran. Show all posts
Showing posts with label Jam Azan Quran. Show all posts

Wednesday, May 23, 2018

Feedback Pelanggan Jam Azan Digital Buruj Quran

May 23, 2018 0 Comments
Bismillah

Sejak Jam Azan Buruj Quran dilancarkan. Alhamdulillah, sambutan sangat menggalakkan. Walaupun banyak permintaan nak tambah itu ini tetapi kami tidak dapat memenuhi permintaan baru buat masa ini kerana stok telah dikeluarkan. Insha Allah kita akan cuba menambah baik produk Jam Azan Buruj Quran ini di masa hadapan :)



Selalunya bila saya google atau terjumpa Jam Azan ni hanya ada satu jenis iaitu jenis seperti frame dan kita pernah lihat ianya digantung di masjid dan surau. Size frame yang besar dan berat namun ada size yang boleh diletakkan di rumah kediaman kita juga. Namun harganya agak mahal dan mungkin tidak semua orang mampu untuk miliki. Oleh sebab itu, saya mengesyorkan kepada kalian produk jam pertama di Malaysia yang seakan serupa dengan Jam Azan Dinding sedia ada namun lebih kecil, ringan malah siap boleh dibawa ke mana sahaja. Anda hanya perlu pakai bateri AA atau pun plug in sahaja.

Mudah pun mudah kan?

Mari kita berkenalan dengan si kecil ini. Jam Azan Digital ini diberi nama Buruj Quran.


Buruj Quran ni ada 8 jenis suara azan untuk ada pilih tahu. 






Remote control dari jauh juga ada disediakan. Anda boleh kuatkan suara atau mulakan bacaan alunan AlQuran di rumah anda atau di tempat kerja. Insha Allah di tempat kerja suaranya kuat juga

Apa Kata Pelanggan Buruj Quran?











Berita Baik!


Kami sedang mengadakan promosi bagi Jam Azan Buruj Quran
SEPANJANG RAMADHAN


Harga Asal RM489
Harga Super Deal Ramadhan 


RM269 SAHAJA!!


Percuma Postage Seluruh Malaysia!



Miliki Jam Azan Buruj Quran hari ini


atau


Whatsapp admin +6018-9100 852
Whatsapp admin +6018-9100 852
Whatsapp admin +6018-9100 852

Thursday, May 17, 2018

Sale Ramadhan Jam Tangan Solat, Jam Azan dan Jam Buruj Arabic

May 17, 2018 0 Comments

Sedang Mencari Jam Tangan bercirikan Fungsi Islamik?



Alhamdulillah, berita baik untuk kalian semua. Saya ada menjual jam tangan berkualiti tinggi juga jam dinding/meja yang anda boleh pakai untuk diri sendiri dan juga di rumah.

Fungsi Jam Tangan Digital Islamik turut Dikagumi oleh Non Muslim

Adam Pemain Bola Sepak Selangor Juga Memakai koleksi Jam Tangan Islamik - Buruj Exclusive

Kini dengan teknologi terbaru, Jam Tangan Digital kami bukan sahaja berkualiti tetapi mempunyai 8 ciri islamik yang tidak dapat anda tolak

Dapatkan hari ini untuk diri anda sendiri, rakan2 dan keluarga.
Boleh dijadikan sebagai hadiah termasukla pertunangan dan perkahwinan.


8 Ciri Istimewa Jam Tangan Digital Islamik:


1. Paparan waktu solat (subuh, zuhur, asar, maghrib dan isyak)
2. Reminder bunyi beep apabila masuknya waktu solat
3. Tanpa data internet, waktu solat boleh diubah mengikut lokasi anda. Semuanya telah diprogramkan mengikut waktu solat seluruh Dunia
4. Kompas arah kiblat sepantas 2.79 saat (tanpa data internet tidak perlu risau tidak tahu di mana arah solat anda)
5. Penanda Alquran
6. Boleh tulis nama di jam anda (6-7 huruf)
7. Kalender hijri
8. Takweem

3 Design Jam Tangan Digital Islamik Untuk Anda Miliki:


Harameen 6505 Black Series


Sempena RAMADHAN MUBARAK

Harga penjimatan sebanyak RM 120!

Harga Asal RM299.00 ✘
Harga Super Sale RM179.00


Buruj Ramadhan


Harga penjimatan sebanyak RM 70!

Harga Asal RM249.00 ✘
Harga Super Sale RM179.00



Buruj Exclusive 2.0



Harga penjimatan sebanyak RM 50!

Harga Asal RM289.00 ✘
Harga Super Sale RM239.00




Bagaimana Dengan Jam Analog? Kami juga ada menyediakan sebuah Jam Tangan Ekslusif dengan tali jam fully leather khas untuk anda!



Perkenalkan Jam Tangan Buruj Arabic Fully Leather!

Didatangkan dengan 4 Warna yang Menarik!

Tulisan hari boleh diubah kepada bahasa arab atau rumi

Apa Keistimewaan Jam Tangan Buruj Arabic?


BURUJ ARABIC DAY & DATE NOW RELEASE! 

Julung-julung kali nya, Buruj Watches melancarkan produk terbaru bercirikan Islamic, Modern, Stylish! 

⇒ Jam Analog Nombor Arab 
⇒Day & Date Arab atau English 
⇒ Jarum Glow in The Dark 
⇒ Unisex 

Terdapat 4 warna menarik
- Classy black
- icy blue
- jazzy brown
- breez mint

Spesifikasi Buruj Arabic

Case : Stainless Stell
Case Diameter :39.0mm
Case Thickness :9.0mm
stainless stell screw in case back 
copper ring added inside case
Strap : Genuine Leather (20mmx18mm)
Caliber : Miyota Japan Engine
Glass : Mineral Glass
Water Resistance 5 ATM ( 50 Meter )

Buruj Arabic
Harga penjimatan sebanyak RM 82!

Harga Asal RM299.00 ✘
Harga Super Sale RM217.00




Mesti anda tertanya-tanya mana perginya Jam Azan Dinding/Meja yang saya sebutkan tadi kan?

Mari saya kongsikan PRODUK PERTAMA di Malaysia dengan FUNGSI Juzuk 30 Quran dan Kompas Kiblat.

Jam Azan Quran Buruj Quran

Jam Azan Digital Pertama di Malaysia dengan 3 Applikasi Tercanggih!

30 Juzuk Bacaan Al Quran 
 Azan Reminder dengan 8 Pilihan Alunan Suara Azan
 Automatik Kompas Kiblat



BARU! NOW RELEASE BURUJ QURAN 2018!




Ini Fungsi Utama Buruj Quran : 

? Audio Al Quran 30 Juzuk.
? Waktu solat di 2000 bandar seluruh dunia.
? Ada 8 jenis Azan dan Doa antaranya Makkah, Madinah, Masjidil Aqsa, Turkish, Indonesia, Morocco dan Malaysia.
? Paparan 5 waktu solat di skrin utama dengan azan secara automatik.
? Fungsi arah kiblat dan jarak.
? Paparan kalendar hijri atau masihi pada masa yang sama.
? Paparan Suhu Bilik.
? Alarm harian.
? Alarm automatik.
? DST (Untuk negara 4 musim).
? Snooze Pengera Waktu.
? Kawalan Volume.


==============================
Harga berapa ni ?? Tak sabar nak letak di ruang tamu rumah saya!
============================== 


Harga penjimatan sebanyak RM 229!

Harga Asal RM498.00 ✘
Harga Super Sale RM269.00


SESUAI UNTUK HADIAHKAN UNTUK LETAK DI
=====================================

-  Atas Meja Pejabat
- Ruang Tamu Rumah Mak
- Letak Dalam Surau Sekoah, Pejabat & Rumah
- Atas Meja Belajar

—---------------------—
Spesifikasi Teknikal
—---------------------—

Berat : 520 gram
Diameter : 25.6 cm
Ketebalan : 1 cm
Panjang : 25.4 cm
Material : Plastik

- Boleh Guna Bateri AAA 4 Biji atau Pasang guna plug eletrik 
( lebih baik guna eletrik untuk ketahanan jam )
- Jarak Bunyi Azan dan Quran 5 Meter
- Ada stand untuk letak di meja atau lubang untuk digantung di dinding

#WARANTY 1 TAHUN

Berminat Untuk Dapatkan 3 Jam sekaligus Untuk diri sendiri, mak dan mak mertua??




Tempah Hari Ini sebelum kehabisan STOK

Saya tidak jamin stok ini akan berterusan ada pada kami
kerana kami menawarkan harga super jimat bermula hari ini dan sepanjang bulan Ramadhan 2018



Tempoh Harga Super Sale Ramadhan
Jam Islamik Version


17 Mei 2018 - 14 Mei 2018


Setiap Pembelian Jam Islamik 

Anda mendapat


✓ Percuma postage seluruh Malaysia
✓ Kad waranti 12 bulan
✓ Kupon bernilai RM10
✓ Kotak/Beg Exclusive
✓ Manual Jam


Tempah segera hari ini



Friday, May 04, 2018

Panduan Menggunakan Jam Tangan Islamik Buruj Watches - Digital, Analog dan Jam Azan

May 04, 2018 0 Comments
Assalamualaikum semua,

Jika anda sedang mengalami masalah untuk setting jam tangan buruj anda. Diharapkan agar entri ini dapat mengangkat kegelisahan kalian semua.

Untuk waranti, waranti hanya cover kerosakan sistem/enjin jam tangan anda.

Jika anda mengalami masalah, setting lari. waktu solat tak betul. arah kiblat pelik ke kan.. Hehe. Maybe sudah sampai masa kita resetting balik jam tangan solat kita ni.

Sedikit intro buat anda, Jam tangan islamik yang saya jual ada 5 jenis, 4 digital dan 1 analog, manakala 1 lagi ialah Jam Azan Dinding/Meja dengan bacaan Quran. Alhamdulillah. Mari berkenalan dengan jam-jam istimewa ini khas buat anda yang mementingkan kualiti hidup lebih baik sebagai hambaNya.









Assalamualaikum, Tahniah atas pembelian anda!

Insha Allah insan cemerlang ialah insan yang mementingkan solat awal waktu :)


Jam Tangan Islamik 
- Buruj Ramadhan (3 button)
- Harameen 6505 (3 button) https://youtu.be/fpppPlDFl3g
- Buruj Arabic (1 button) https://youtu.be/PkXz_UPqRZY

Jam Azan
- Buruj Quran (Fully Digital dan Remote Control) https://youtu.be/KOnofbx4QYo

Cara Setting dan menu bagi jam 1-3 adalah lebih kurang sama.

Menu Jam

-WAKTU SOLAT
-TULIS NAMA MAKSIMA 7 HURUF (BURUJ EXCLUSIVE/RAMADHAN) - 6 NAMA (HARAMEEN)
-PENANDA AL QURAN 
-KALENDAR HIJRAH DAN MASIHI
-DWI-BAHASA (Bahasa Arab atau Bahasa Inggeris)
-ALARM
-STOPWATCH
-MOON AGE
-AUTOMATIK KOMPASS KIBLAT
-DAYLIGHT SAVING TIME ( DST ) Untuk negara 4 musim sahaja! 
-TAQWEEM MALAYSIA


Berikut adalah tutorial bagi setting jam anda

Buruj Exclusive

1) BURUJ-Tulis Nama
2) BURUJ- Qiblat & Calibrate
BURUJ-Set Negara
BURUJ-Azan Alarm
5) BURUJ-Azan Safety
6) BURUJ-DST Select
7) BURUJ-Penanda Al Quran

Buruj Ramadhan

1) Cara Nak Set Nama
2) Cara Nak Cek Arah Kiblat

Buruj Arabic

1) Cara Nak Tukar Tulisan Bahasa English/Arab

Buruj Quran

1) Cara Nak Set Jam dan Waktu SOlat

2) Cara Nak Dengar Al Quran

3) Cara Nak Tukar Waktu Solat dan Azan Safety


Nota
1. Waranti Setahun dari tarikh pembelian anda. Sila simpan kad waranti
2. Kupon RM10 boleh guna 1x sahaja. Digunakan untuk pembelian seterusnya

Jika ada sebarang pertanyaan, mohon hubungi saya di talian 0189100852

Terima kasih


Follow kami

Channel Telegram : https://t.me/jamazankiblat


Wednesday, May 02, 2018

Berjaya Top 3 Sale Agen Jam Tangan Azan dan Automatik Kompas Kiblat

May 02, 2018 0 Comments

Bismillah

Terharu dengan pencapaian sendiri. Tidak sangka berjaya juga naik sebagai TOP 3 AGEN BULAN APRIL bagi produk Jam Solat. 

Menjual jam tangan merupakan perkara terbaru bagi saya. Kebiasaannya saya menjual barangan muslimah berbentuk baju dan tudung. Kemudian menceburi bidang kecantikan dan pelangsingan badan sejak tahun 2012 lagi. Apabila sudah biasa menjual produk kecantikan dan kesihatan ni, mulanya saya rasa sukar untuk menjual selain daripada itu. Lebih-lebih lagi nak jual jam tangan, jam tangan dengan harga yang agak mahal dan bukanlah satu keperluan bulanan. 

Apabila kita membeli sebuah jam tangan, biasanya bagi wanita sama ada ianya hanya sekali belian atau jenis yang suka bertukar-tukar jam ni mereka akan membeli jam berharga RM30-RM60 ke bawah dan kemungkinan RM10 juga ada. Memakai jam untuk fashion. 

Namun mereka yang memilih jam itu menepati masa dan kualiti masa itu tidak kisah membelanjakan wang lebih kepada jam branded dan berkualiti. 

Saya juga khususnya hanya memakai satu jenis jam sahaja pada suatu masa sehinggalah jam itu rosak. Dari dulu lagi begini, abah sudah biasa belikan kami jam branded kerana kualitinya, tahan lasak dan fungsi. Saya lebih menggemari jam tangan digital berbanding analog kerana fungsinya dan tidak mahu buang masa memikirkan sudah jam berapa minit dan saat. Jam digital paparannya jelas dan anda memiliki lebih sekadar melihat waktu. 

Apa kelebihan Jam yang saya jual ini?

Ini adalah sebuah jam tangan berkonsepkan ciri islam yang kita harus ada. Yang kita harus fikirkan. 


Sebuah jam tangan melambangkan pelbagai ciri kepada pemiliknya. Tetapi kita sebagai seorang islam, selain menepati masa apakah lagi ciri terbaik yang memungkinkan anda upgrade diri untuk jadi muslim yang lebih baik?


YA!

Dengan memiliki sebuah jam tangan islamik!


Ciri dan Fungsi Jam Tangan Islam

⇒WAKTU SOLAT
⇒TULIS NAMA MAKSIMA 7 HURUF (BURUJ EXCLUSIVE/RAMADHAN) - 6 NAMA (HARAMEEN)
⇒PENANDA AL QURAN 
⇒KALENDAR HIJRAH DAN MASIHI
⇒DWI-BAHASA (Bahasa Arab atau Bahasa Inggeris)
⇒ALARM
⇒STOPWATCH
⇒MOON AGE (Untuk Kaki Pancing)
⇒AUTOMATIK KOMPASS KIBLAT
⇒DAYLIGHT SAVING TIME ( DST ) Untuk negara 4 musim sahaja! 
⇒TAQWEEM MALAYSIA

Jam tangan ini ada waranti 12 bulan dari tarikh pengeposan akan kami copkan pada kad waranti ada. Jadi sila simpan tauu

Juga WATER RESISTANT. Jika anda seperti saya, saya yakin anda akan pakai jam ni tanpa ditanggalkan lagi. huhu. Mandi sekali, tidur sekali. Dan bila masuknya waktu solat jam ini akan berbunyi mengingatkan kalian untuk mengerjakan solat awal waktu. Insha Allah


Mulakan diri kita untuk berubah, kita mula dulu juga hidayah dari Nya. 

Semoga dengan perubahan awali solat, Allah permudahkan segala urusan kita di Dunia dan Akhirat.





RM 290  RM220



Nak menempah Jam Islamik kami?


Whatsapp 018-9100852 atau layari shopee www.shopee.com.my/emmemarina atau blog kami www.jamtangansolat.blogspot.my

Saturday, April 14, 2018

Sale Israk Mikraj Jam Tangan Azan dan Jam Azan Buruj Quran Sehingga 16 April 2018

April 14, 2018 0 Comments
Assalamualaikum,

Harga Flash Sales Israk Mikraj 72 Hours Only | 13 April 11 a.m - 16 April 11 a.m

1. Buruj Quran

RM298 ⇨  RM259

2. Buruj 05 Sky Blue & Rose Pink

RM249 ⇨  RM179

3. Harameen 6505 BBB

RM298 ⇨  RM179

4. Buruj Exclusive

RM289 ⇨ RM 235


Insha Allah, untuk 3 hari sahaja!

Mari dapatkan Jam Tangan Solat rare untuk Diri sendiri/hadiah supaya kita dapat lebih dekat kepada Allah swt❤️


Insha Allah, kita jaga solat dan ibadah kita Allah jaga kehidupan dunia dan akhirat kita.



Jam Azan Buruj Quran




Keistimewaan Jam Azan Buruj Quran



Jam Tangan Solat


Mana Satu Pilihan di Hati?


BURUJ EXCLUSIVE

BURUJ RAMADHAN BIRU

BURUJ RAMADHAN PINK

HARAMEEN 6505

Jom tempah sebelum Flash sale berakhir,



Untuk tempahan
whatsapp 


+60189100852

Friday, March 23, 2018

Percuma Sejadah Mini Bila Anda Tempah Jam Azan Digital

March 23, 2018 0 Comments

Khas untuk 500 pembeli sahaja. Setiap tempahan anda 1 unit Jam Azan Digital dan 30 Juzuk Quran anda akan dapat sehelai sejadah mini.

Bukan sekadar sejadah sahaja tahu. Macam-macam lagi dapat.

Jam Azan Digital dengan 30 juzuk al quran dan kompas kiblat. Sesuai diletakkan di mana sahaja. Juga ada remote control tuk adjust volume dan quran.

Spesifikasi Teknikal BURUJ QURAN

⌚Weight : 520 g
⌚Diameter : 25.6 cm
⌚Thickness : 1 cm
⌚Length : 25.4 cm
⌚️Material: Plastik
⌚️Batery: AA(4 biji) / boleh diplug in
⌚️Jarak Bunyi : Lebih 5 meter
⌚️Boleh digantung dan diletakkan(stand) di atas meja
⌚️Ada remote control (bateri bulat CR2430)
⌚️Ada buku panduan
⌚️Warranty: 1 tahun

Harga asal RM489
Harga promosi RM298

Percuma pos seluruh malaysia
WA 018-9100 852

  


Thursday, March 22, 2018

7 Sebab Kenapa Anda Perlu Miliki Jam Tangan Azan Solat

March 22, 2018 0 Comments

Bismillah

Semua jam fungsinya adalah sama. Ianya untuk melihat masa. Perancangan masa hadapan, melihat masa kini. Mereka yang mementingkan masa akan sentiasa menghargai kehadiran sebuah jam. Tidak kira di tangannya, di dinding rumah atau di mana sahaja.

Seperti mana yang disebut di dalam Surah Al'Asri (103)

"Demi masa! Sesungguhnya manusia itu dalam kerugian. Kecuali orang yang beriman dan beramal soleh, dan mereka berpesan-pesan dengan kebenaran, dan berpesan-pesan dengan kesabaran"

Adalah lebih rugi apabila kita sebagai hambaNya tidak tahu menghargai masa lalu mengabaikan waktu ibadah. Bukankah ibadah solat itu ada waktunya?

Dengan adanya Jam Tangan Azan Digital ini pastinya hidup kita akan jadi lebih baik. Kenapa?

✓ Semakin peka dengan waktu solat, dengar Jam Tangan Azan Solat berbunyi beep sahaja terus bersemangat nak solat


✓ Paparan waktu solat setiap masa di depan mata, boleh setkan diri kita untuk bersolat awal. Alhamdulillah


✓ Mudah nak rujuk bila masuk waktu solat


✓ Dapat menentukan arah kiblat sebenar untuk kegunaan rumah, pejabat mahupun travel/melancung tanpa risau perlukan data internet


✓ Boleh jadikan barang hadiah kepada yang tersayang khususnya kepada diri sendiri, pasangan, anak-anak juga ibu bapa


✓ Mendidik diri solat awal waktu setiap hari


✓ Aksesori wajib bagi setiap muslimin yang menghargai masa khususnya mengubah diri menjadi muslimin yang lebih baik


Ada 2 jenis jam iaitu jam tangan dan jam dinding/meja.

Anda boleh miliki kedua-duanya sekali dengan harga promosi yang amat istimewa.

Apa Kata Pengguna Jam Azan Kami?


Untuk terus menempah:

Whatsapp ke +6018-9100 852


Wednesday, March 14, 2018

Feedback Jam Dinding Azan dan Kompas Kiblat Buruj Quran

March 14, 2018 0 Comments

Assalamualaikum

Bismillah. Alhamdulillah, sambutan pelanggan terhadap Jam Dinding Azan sangat menggalakkan. Kami masih mendapatkan feedback dari pelanggan sejak baru dilancarkan bulan lepas.


Harga yang mahal bukanlah mahal jika ianya pelaburan yang tepat. Terus menjana pahala buat keluarga dan meningkatkan ibadah.


Anda boleh buat 2x bayaran ansuran insha Allah.

Harga Jam Buruj Quran atau Jam Dinding Azan ini RM 489 tetapi diberikan diskaun sehingga RM 298 sahaja. Percuma postage seluruh Malaysia


Home Ads