Berkongsi kisah kehidupan sebagai suri dan pada masa sama, berniaga untuk bantu keluarga. Suka sharing berkaitan online marketing dan menjual produk islamik seperti jam azan untuk rumah, jam tangan azan, al quran digital dan macam-macam lagi.

Read More

Selamat Datang Ke Blog Emme Marina

Semoga Dilimpahi Rezeki dan Keberkatan Buat Semua Pembaca
Read More

Servis Facebook Page

Paling saya suka membantu sahabat semua, berjaya dalam bisnes insya Allah. Pasti berjaya
Read More

Al Quran Digital

Pembantu peribadi anda memperbetulkan bacaan, belajar tajwid dan lebih seronok mengaji. Insya Allah
Memaparkan catatan dengan label Stokis VVIP DMS. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Stokis VVIP DMS. Papar semua catatan

5/22/2018

Set DMSONE untuk Kulit Kering Pilihan Saya

Assalamualaikum

Lama tak share produk DMS yang saya sendiri gunakan. Alhamdulillah sudah masuk 4 tahun saya gunakan produk skincare DMS360 ni. Saya adakalanya bertukar-tukar juga, antara set asas DMS360 dan DMSONE. Namun yang lebih sesuai buat masa ini dengan kulit saya yang super kering ni ialah DMSONE. 

Krim siang DMSONE. Pakai setiap hari waktu pagi dan selepas solat Zuhur

DMSONE ni ramuannya lebih kepada melembapkan dan kaya dengan vitamin untuk kulit kita. Disebabkan kulit saya kering dan adakalanya menggelupas bila pakai DMSONE ni, kulit jadi lebih moist/lembap dan jarang menggelupas. Kiranya lebih serasi lah dengan kulit saya ni. Haa, jadi bila kita nak pakai skincare ni. Kene tahu jenis kulit kita tahu. Jangan main tibai je pakai. Tengok si A pakai ok, kita sibuk nak ikut si A. Nak ikut takpe, jika jenis kulit kita sama dan produk skincare tu umum dikhususkan untuk semua jenis kulit, macam set DMS360 lah. 


Ni muka set DMSONE yang saya sedang pakai sekarang


Dermaxsuperskin 360 ni plak sesuai untuk semua jenis kulit. Maknanya kulit normal-kering-minyak pun boleh cuba. Takde masalah. 

Untuk DMS360, saya tak boleh nak tunjuk lagi packingnya sebab sedang dalam proses pembikinan lagi. Cfu tak bagi tunjuk, kang habis kene marah. :) So tunggulah seketika saya akan tunjukkan ya. 

Apa bestnya set Dermaxsuperskin 360 ni?

Ni bukan packing DMS360 sekrang. Bukan ORI juga. sebab dah ada fake di pasaran sama packaging.

Untuk pengetahuan kalian, kedua-dua produk ni berjaya memenangi anugerah antarabangsa bagi produk terlaris dan terbaik. DMS360 menang anugerah pada tahun 2014, manakala DMSONE pada tahun 2017. Ha, alhamdulilah. Jadi gunakan tanpa was-was. Jangan risau sebab produk ni ada KKM dan pregnant pun boleh pakai. Buktinya saya sendiri pakai selama 9 bulan semasa pregnan anak keempat tahun 2016-2017. 

Harga kedua-dua set ni mampu milik dengan kualiti terbaik. Menggunakan korean dermatology sebab itulah muka akan nampak glowing basah gitu. Kedua-duanya ada SPF25. Jadi boleh gunakan produk ini selama 4 jam sebagai perlindungan UV yang berkesan. Sebab tu selepas solat tu, anda silalah pakai balik ye. hehe. Jika nak lebih berkesan boleh tambah foundation DMS yang juga pelbagai guna. As sunblock with SPF50, skincare juga boleh merawat wajah/mencerahkan dan paling best boleh jadikan masker untuk dapatkan kulit lebih gebu, licin dan memudarkan jeragat. 


Read More

4/29/2018

Penutup Stemcell 24K Gold DMS Senang Terbuka?


DMS memiliki dua jenis stemcell yang berbeza; walaupun menggunakan botol yang sama tetapi penutup tidak. Penutup stemcell apple swiss rapat dan lebih ketat berbanding penutup stemcell gold.


Komen dari pengguna stemcell gold. Beliau gunakan dahulu stemcell gold berbanding stemcell apple swiss. 

Jadi kepada semua pengguna stemcell gold dms, jika anda mengalami masalah yang sama, anda boleh gunakan cara buka dan simpan stemcell dms seperti dalam gambar di atas. 

Baca di sini -> cara buka stemcell dms


Read More

4/19/2018

Rezeki Kongsi Bersama, Kelas Shopee Team DMS


Bismillah

Mulanya bersendirian, kini berjemaah ajak anak-anak buah sertai berniaga di Shopee. Rezeki ni bukan rezeki saya seorang, rezeki ni untuk mereka juga. 

Shopee sememangnya persaingan yang sengit sesama peniaga tetapi ianya medium yang terbaik untuk dicuba. Shopee bukan sahaja percuma untuk kita peniaga tetapi menawarkan pelbagai keistimewaan seperti rebate postage, program free shipping, boost dan pelbagai lagi. 

Manalah tahu rezeki tu ada. Yang penting ada mulakan langkah dahulu. 

Jika nak mula belajar sendiri, boleh baca di entri saya yang lepas

http://www.emmemarina.com/2018/03/mula-berniaga-di-shopee-part-1.html

Nak sertai bisnes DMS?

Whatsapp 0189100852
Read More

4/18/2018

Ready Stok Update DMS360 18 April 2018

Senarai produk DMS360.

UPDATE: 18 APRIL 2018


*Set Asas*
1. DMS360 RM139.00  -PRE ORDER-
2. GS Viral RM170.00 *NEW*
3. 5in1 DMSONE Exclusive RM200.00 *NEW*
4. DMS56 Exclusive RM139.00 *NEW*
5. DMSONE (kotak kuning) RM150.00
6. DMS Viral RM139.00 *NEW*

*Serum*
7. Serum Glowing RM100.00
8. Serum Stemcell Plus 2+1 RM156.00 
9. Serum Duo RM156

*Foundation*
10. 4d Foundation RM120.00 
11. 5d Foundation RM120.00
12. CC Hybrid Foundation RM120.00 -SOLD OUT-

*Produk kuruskan badan*
13. Fat Loss RM100.00/ 30 biji
14. Fat Away RM120.00/ 21 biji -SOLD OUT-
15. De Clen Detox Fibre RM150.00/15 sachet *SALE*
16. BCC Krim Losyen Panas RM100 *SALE*
17. Kopi Hijau RM90/15 sachet *SALE*
18. Slim Patch RM100/10 patch *SALE*

*Kesihatan dan Aset Wanita*
19. Miss Me RM100.00/60 biji
20. Kopi Monatox DMSTOX RM75.00/ 15 scht
21. Kopi Pink RM90.00/ 15 scht *SALE*

*Kesihatan lelaki*
22. Kopi Aumm RM120.00

*Loose*
23. Sabun DMS360 RM40.00 40g
24. Sabun Glowing Speed RM50.00 50g
25. Sabun DMSONE Exc RM40.00 50g
26. Sabun DMSONE RM50
27. Sabun DMSViral RM40

*Supplement Kecantikan*
28. Pearlaqueen RM150.00 *SALE*
29. Glutax RM100.00 *SALE*
30. Superskinz RM150.00 *SALE*

*Kesihatan*
31. DMS Pro HD1000 RM120.00
32. Protive RM150.00 *SALE*

*Toner/Gel Pencuci*
33. Detox Miracle Solution RM100 *SALE*



VVIP DMS THREE SIXTY
EMME MARINA
0189100852
Read More

4/05/2018

Nak Jadi Agen Sah DMS?

Bismillah

Assalamualaikum semua,

Alhamdulillah sedar tidak sedar hampir 5 tahun saya bersama syarikat DMS. Dari dropship kecil sehingga top leader dan memimpin rakan-rakan seperjuangan. Syukur atas kejayaan yang Allah berikan.

Sejak masuk tahun 2018 banyak rombakan dan upgrading dari CFU DMS. Ramai agen tidur yang dikeluarkan, agen talam dua muka, termasuklah pembatalan kad DMS lama.

Maka, dengan saya sekali kena rombak la. Kita dapatkan kad baru sebagai leader DMS. Sekarang saya berpangkat VVIP Leader. Kad biru😁 alhamdulillah

Ada 2 jenis kad dms: biru dan hitam. Hitam ialah kad agen sah dms berpangkat stokis dan agen-agen. Jadi bolehlah anda berkenalan dengan siapa anda berurusan.

Kini produk DMS pun dah banyak, skincare sahaja ada 6 jenis. Anda nak yang mana? Hehe. Oleh itu, jika tidak yakin boleh hubungi saya tuk guide yang mana satu skincare DMS ni sesuai untuk anda kay.
Nak bisnes DMS? Whatsapp 0189100852.

Read More

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Popular Posts

Blog Archive

Pageviews

BTemplates.com

Blogroll

About

About

Copyright © Diari Seorang Suri & Bisnesmom | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com