Turunkan Berat Badan dengan Gula Sihat Stevia

Teks: Emme Marina Mohamad
Gambar: Emme Marina Mohamad gula menggemukkangula penyebab gemuk
Sejak saya mengenalkan gula sihat stevia kepada orang ramai antara salah satu penarik produk stevia ini ia mampu menurukan berat badan. Ramai yang bertanya dan hairan bagaimana sejenis gula mampu memberikan anda penurunan berat badan dan memberikan kesan pelangsingan kepada yang mengamalkannya.


Pengalaman saya sendiri menggunakan gula sihat sihat, saya berjaya menurukan berat badan dari 50kg ke 46kg dan berjaya mengekalkan berat badan sehingga kini. Walaupun berat 46kg, saya tidak lari dari mengalami masalah perut buncit atau kadang-kadang perut kembung. Antara salah satu masalah yang saya selalu hadapi sebelum ini ialah masalah lawas membuang air besar. Kadang-kadang seminggu 2 kali, adakalanya 1 kali. Tetapi sejak saya mengamalkan gula sihat stevia, masalah pelawasan saya kembali normal dan masalah perut buncit atau kembung diatasi dengan mudah. Alhamdulillah.


Antara kelebihan mengamalkan gula sihat stevia dalam menurunkan berat badan ialah:-


  • Gula sihat stevia membantu menghilangkan lapar dan menurunkan nafsu makan
  • Gula sihat stevia membantu menyahkan toksin
  • Gula sihat stevia membantu pelawasan proses pembuangan
  • Gula sihat stevia membantu melancarkan proses usus
  • Gula sihat stevia membantu menghakis lemak & kolestrol degilMari saya huraikan dengan lebih terperinci bagaimana gula sihat stevia ini mampu memberikan kesan penurunan berat badan seperti yang telah saya nyatakan di atas.Gula Sihat Stevia membantu menghilangkan lapar dan mengurangkan nafsu makan


Gula sihat stevia mempunyai kosong kalori, kosong lemak, dan kosong kolestrol berbeza dengan gula pasir, 1 gram gula pasir bersamaan 4 kalori tanpa sebarang zat kepada pengamal. Dalam satu penyelidikan awal menunjukkan penggunaan gula sihat Stevia mengganggu fungsi bahagian pangkal diencephalon yang mengawal sistem saraf autonomik (hypothalamus) dan kelebihan ini dapat membantu penurunan berat badan dengan menyekat sensasi lapar. Hipotalamus adalah bahagian otak yang mengawal laparan, dahaga dan keletihan bersama-sama dengan fungsi lain. Aktiviti anti-glycemic dalam stevia turut mengawal paras glukosa darah yang merupakan salah satu punca utama berat badan. Stevia berfungsi sebagai tonik untuk meningkatkan tahap tenaga bagi mereka yang berjuang untuk penurunan berat badan.  Kajian juga menunjukkan bahawa Stevia boleh menghalang keinginan untuk makanan manis dan berminyak atau berlemak.


Tahukah pembaca sekalian bahawa Gula adalah satu penyebab kegemukan kerana 1 gram gula memberi anda 4 kalori tanpa sebarang khasiat lain. Pengambilan kalori atau gula berlebihan yang tidak digunakan oleh tubuh akan ditukar menjadi lemak. Ini akan menyebabkan kegemukan selain dari timbulnya pelbagai masalah kesihatan yang lain.


 Gula Sihat Stevia membantu menyahkan toksin/ meneutralkan asid


Gula sihat stevia adalah bersifat alkali, manakala gula pasir, karbohidrat dan protein serta pelbagai makanan yang kita sering amalkan bersifat asid. Disebabkan berlawanan sifat pH antara gula sihat stevia dan pemakanan yang lain, stevia mampu meneutralkan asid dan pada masa sama menyahkan toksin di dalam badan kita. Jika kita lihat carta makanan di bawah, pilihan pengganti gula paling bagus ialah gula sihat stevia itu sendiri, manakala pemanis tiruan sebenarnya adalah lebih bahaya daripada gula pasir. Jadi, berhati-hatilah memilih pengganti gula, jangan disebabkan anda mahu bertukar ke gula sihat menjadikan kesihatan anda bertambah teruk dan kronik.stevia alkali


Gula sihat stevia membantu pelawasan proses pembuangan, melancarkan usus dan menghakis lemak.


Stevia adalah sumbangan penting bagi pencernaan yang lebih baik, dan ia memperbaiki fungsi keseluruhan gastro-usus. China, teh Stevia, disediakan secara panas atau sejuk, digunakan sebagai merendah kalori, pemanis teh, sebagai perangsang selera, sebagai pembantu pencernaan, sebagai bantuan pengurusan berat badan, dan awet muda.


Penerangan dari seorang Doktor Homeoterapi mengenai bagaimana gula sihat stevia dalam menangani masalah pencernaan dan usus. Serta pengawalan nafsu makan dengan gula sihat stevia.

stevia cuci usus


Testimoni berjaya Kurus dengan gula sihat stevia


Alhamdulillah. Dengan bertukar kepada gula sihat stevia, ramai pengguna telah berjaya menurukan berat badan dan mencapai kesihatan yang lebih baik. In shaa Allah selain mampu menurunkan berat badan, gula sihat stevia juga dapat menyelesaikan masalah penyakit yang turut berkait rapat dengan masalah kegemukan.


Saya doakan agar pengguna dapat terus mengamalkan gula sihat stevia bukan sahaja untuk kurus, tetapi kekalkannya sebagai pilihan gula sihat terbaik anda semua. Harga 

Sebotol Stevia (Bukan Ahli): RM 50
2 botol (bukan Ahli) : RM 100
3 botol : RM 140 (Percuma keahlian)

Selepas Menjadi Ahli
Harganya Menjadi 2 botol (1 set) : RM 60
** Harga tidak termasuk postage

Untuk tempahan: hubungi saya di talian
018-9100852
testimoni stevia
testimoni stevia


testimoni kurus dengan stevia


testimoni kurus dengan stevia


testimoni kurus dengan stevia


testimoni kurus dengan stevia


testimoni kurus dengan stevia


testimoni kurus dengan stevia


testimoni kurus dengan stevia


testimoni kurus dengan stevia


testimoni kurus dengan stevia


testimoni kurus dengan stevia


testimoni kurus dengan stevia

saya sendiri telah hilang 6kg dengan hanya mengamalkan gula stevia. Anda bila lagi? Tak usah siksa diri dengan cuba pelbagai produk kemudian tidak serasi atau berkemungkinan tidak lulus kkm atau ada kesan sampingan seperti cirit birit dan sebagainya. risau tau.


Berminat untuk mencuba dan mendapatkan produk stevia ini?


Harga 

Sebotol Stevia (Bukan Ahli): RM 50
2 botol (bukan Ahli) : RM 100
3 botol : RM 140 (Percuma keahlian)

Selepas Menjadi Ahli
Harganya Menjadi 2 botol (1 set) : RM 60
** Harga tidak termasuk postage


Untuk tempahan: hubungi saya di talian
018-9100852

2 Ulasan

Terbaru Lebih lama