Saturday, November 23, 2019

Al Quran Digital Wanita dari Al Qolam Malaysia

November 23, 2019 0 Comments
Al Quran Digital Mushaf Wanita merupakan pakej mushaf yang banyak dipilih para wanita maupun suami bahkan calon suami sebagai hadiah hantaran pernikahan.


Warnanya yang menarik khas wanita dengan isi yang khusus membahas soal wanita.
.
Special Feature :
- untuk single, ada tips memilih calon suami ☺
- pernikahan dan keluarga sakinah
- adab & tata cara Ibadah bagi wanita
- membangun keluarga Islami
- mendidik anak dalam islam
Dll






Al Quran Digital Talking Pen Mushaf Al-Qolam For Woman merupakan produk terbaru dari Al-Qolam, yang di keluarkan khusus dengan fitur fitur wanita seperti di antaranya :

.
1. Kedudukan wanita dalam Islam
2. Adab tata cara ibadah bagi wanita
3. Aurat, Pakaian, Perhiasan dan Kecantikan Wanita
4. Pernikahan dan keluarga sakinah
5. Membangun keluarga Islami
6. Mendidik anak dalam Islam.



Seperti produk produk Al Qolam terdahulu Al Quran Mushaf Al-Qolam For Women ini dilengkapi dengan Talking Pen dengan Teknologi tinggi, Talking Pen ini dapat digunakan membantu pembaca belajar Al Quran lebih mudah, Di lengkapi dengan berbagai macam fitur seperti :
.
1. Murottal 30 Juz
2. Maqamat Juz 1 dan Juz 30
3. Contoh Bacaan Ilmu Tajwid
4. Penjelasan Ilmu Tajwid
5. Rekam Suara
6. Terjemah Bahasa Indonesia dan Bahasa Inggris
7. Inspiring Words
8. The Beautiful Mind
9. Success Tips
10. Rewards & Punishment
11. Asmaul Husna







In The Box :
.
1. Al Quran For Woman
2. Iqra
3. Talking Pen
4. Charger
5. Earphone
6. Kartu Garansi
7. Buku Panduan




Harga nya pun lebih murah dibanding manfaatnya ❤️❤️❤️ cocok menjadi kado spesial para wanita kesayangan yang pasti sangat bermanfaat dunia dan akhirat. In syaa Allah




Harga asal RM399
Harga pengenalan RM249



Postage Free pos Semenanjung/ RM40 Sabah Sarawak







Al Quran Portable



Bacaan Quran dari Qari Mishary Rashid



Terjemahan Bahasa



Terjemahan Bahasa



Isi dalam Al Quran Digital Mushaf Wanita























#alqurandigital #AlQuran #AlQuranTajwidTerjemahan #alquranterjemahanenglish #AlQuranEksklusifWanita #alquranwanita #hantaranwanita #hadiahbuatisteri #alqurandigitalwanita

Wednesday, November 20, 2019

Jam Tawaf Anticlockwise Buruj Classic

November 20, 2019 0 Comments
Buruj Classic - Inspired by Tawaf Movement In Mekah. Julung kali nya, Buruj Watches melancarkan produk terbaru bercirikan anticlockwise (tawaf) inspired by tawaf movement in makkah. Jam tangan anti clockwise atau jam tawaf exclusive khas buat semua peminat tawaf watches. 


Keistimewaan Jam Tangan Anti Clockwise Buruj Tawaf Classic


✅ Jam Analog Nombor Arab  
✅ Pergerakan anti clockwise
✅ Jarum Glow in The Dark 
✅ Single @ Set Couple

Limited Stock! 400 unit sahaja. 


=======================

Harga asal : RM250 seunit
Promosi : RM150 seunit
Special Promo Launching : RM130 


Sampai 30 November 2019.

Stok tak banyak tau, 400 unit sahaja. ๐Ÿ˜‚



TAWAF SERIES SPECIFICATIONS:

Description :

Inspired by tawaf movement in Makkah, BURUJ have finally released one-of-a-kind watch that emphasize the movement of tawaf.

1.ABOUT MOVEMENT

An accurate mechanical movement is quality engine from Japan, empowered by Miyota 2037 movement features are applied.


2.STRAP MATERIAL

Stainless steel watch straps that extremely durable & can last for lifetime if properly maintained. Specially designed with double-pressed buckle and elegant finishes ‘’BURUJ’’ engraved.

3.WATER RESISTANCE

Depth rating for 5 atm(50 meter) can be worn while bathing, swimming or snorkeling. But it is not tough enough to withstand scuba diving

4.DIAL

A stunning black sunray dial that crafted with arabic index to feel their uniqueness and beautiful design.

5.LUMI

Super lumi dots that illuminates your time. Long after the light dies, you can still tell the time that emits “GREEN GLOW” in the dark.


6.GLASS

A polished mineral glass that can withstand impact and scratch. It give you strength and clarity every time.

7.CROWN

Exclusively engraved with BURUJ for the watch to cultivate an air of exclusivity.


Tempah sekarang,


Harga promo launching only!!



RM130
RM130
RM130


Extra gift๐ŸŽ๐ŸŽ


Wasap admin
https://wa.me/60189100852
https://wa.me/60189100852
https://wa.me/60189100852


Siapa cepat dia dapat๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜

Sunday, November 17, 2019

Cara Buat Whatsapp Catalog

November 17, 2019 0 Comments
Saya tidak pasti bagaimana boleh tidak perasan update terbaru di whatsapp iaitu anda sudah boleh letakkan catalog produk jualan anda dan share kepada customers dan whatsapp group. Menarikkan features terbaru ni?

Sejak awal kemunculan whatsapp bisnes, saya terus gunakan. Banyak features menarik bagi peniaga yang tidak dapat saya tolak.


Anda bagaimana? 


Masih guna whatsapp biasa ke?


Mari saya tunjukkan apa yang whatsapp bisnes anda yang anda boleh gunakan:



Nampak tak? 


Ada tak features ni di whatsapp biasa anda? 

Boleh buat greeting message, away message dan siapkan template atau skrip produk anda. 


Contoh template quick reply 


Kerja semakin mudahkan? 

Tak perlu susah payah cari nota. Anda simpankan sahaja informasi penting di quick reply. Jadikan kerja closing anda semakin cepat dan berjaya. 


Bagaimana dengan catalog? 



Katalog-katalog produk yang saya berjaya siapkan semalam. Nampaknya ada juga sekatan terhadap produk yang dibenarkan. Untuk weight loss, adalah Tidak Dibenarkan!


Contoh saya share catalog ke group wasap. 

Contoh produk catalog view





Nanti saya kongsikan lagi ya?

Semoga bermanfaat ❤️๐Ÿ‘

Sweater Muslimah Labuh dan Berpoket

November 17, 2019 0 Comments
``Best sweater ni sebab labuh tutup punggung.
Longgar pulak boleh cover bentuk badan.
Sesuai untuk saya yang bersaiz comel ni.``
 - Pn Nisa, Kota Kinabalu

Anda masih tercari-cari sehelai sweater ?

Kami ada sweater best untuk anda.
๐Ÿ’Ž Potongan labuh dan longgar
๐Ÿ’Ž Kain berkualiti tahan lebih lama


Dengan sweater ini , ia akan 
๐ŸŒธ Menjimatkan masa (just sarungkan sahaja).
๐ŸŒธ Mengurangkan ruang beg anda ( Boleh jadikan selimut juga)
๐ŸŒธ Melindungi aurat anda ( Selamat dari dosa. hehe)


Basic Muslimah Long Jacket with Hoodie

RM95 sahaja
Kos Pos: RM 10 SEM / RM 15 SS









Hyura Muslimah Long Jacket with Hoodie

RM99 sahaja
Kos Pos: RM 10 SEM / RM 15 SS



Yukata Muslimah Long Jacket with Hoodie

RM99 sahaja
Kos Pos: RM 10 SEM / RM 15 SS



Pm saya sekarang ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡
WA 60189100852
WA 60189100852
WA 60189100852

Wednesday, November 06, 2019

Kasih Ibu Membawa Ke Syurga

November 06, 2019 0 Comments
Sekeping HATI. Apabila meningkat usia, hati makin sensitif, mudah terasa dan merajuk. Bukan orang cinta cinta saja suka merajuk, orang tua memasuki usia emas juga mudah terasa hati walaupun sebelumnya adalah seorang yang berjiwa kental dan tidak ambil peduli.

Tambahan dengan anak anak. Bukannya bila suruh anak buat sesuatu atau bila kita meminta sesuatu, apabila anak buat tak tahu dan tidak ambil peduli, kita rasa relax aja. Sungguh, ibu atau bapa pasti terasa hati dan berdukacita. Sedih bertingkat tingkat. Kadang tu apabila anak bersuara agak kuat, pun dah bergegar hati, takut anak jadi derhaka sebab anak terlupa sempadan neraka syurga.


Dah tua tua lagi mudah nak kecik hati dengan perangai anak anak. Minta tolong anak picit kaki, anak kata penat. Suruh anak  buat sesuatu, bertangguh tangguh. Ajak buat kebajikan, ada alasan. Terasa hati dan kecik hati dah macam bersarang dalam jiwa.

Tapi hati seorang ibu, kerana takut anak ke neraka, takut anak jadi derhaka, dia rela mendiamkan diri dan menangis sambil dalam hatinya istighfar. Melawan bisikan syaitan yang gembira apabila anak jadi derhaka. Berkata 'uhh' pun sudah dianggap derhaka apatah lagi jika anak melawan, membantah atau tidak ambil peduli permintaan emak bapanya.

*Seorang ibu tidak rela anaknya disakiti sejak lahir, alangkan nyamok gigit pun dia sanggup berperang mengejar nyamok, apatah lagi membiarkan langkah kaki anaknya menuju ke neraka. Sia sia mengandung, melahir, menyusu, mengasuh, mendidik dengan susah payah kemudian membiarkan anak ke neraka atas sebab anak tidak reti menjaga hatinya. Tidak sama sekali.*

Sepenuh jiwa raga saya abaikan bisikan syaitan dari mendoakan sesuatu yang buruk kepada anak. Istighfar, zikir atau doa supaya Allah ampunkan dosa dosa kita dan anak kita. Tak sanggup anak menjadi derhaka kerana kita merasa kecik hati. Kasihan anak. Kita kena usaha ubat hati kita supaya tidak terus berasa kecik hati dengan anak anak. Anak anak tu pun sebenarnya sedang diuji oleh tuhannya agar menjaga iman dan akhlak. 

Oleh itu wahai ibu ibu diluar sana, jangan sekali kamu berasa kecik hati dengan anak kamu. Mudahkan urusan agar kamu tidak mudah merajuk dengannya. Jika syaitan mengajak bersongkokol dengannya, segera menjauhkan diri. Istighfar jangan berhenti. Zikir, tasbih, takbir terus dialunkan sampai bergema di dalam tempurung kepala. Doakan yang baik baik untuk anak itu. Selagi masih ada rasa merajuk, teruskan berzikir dan beristighfar. 

Sayang anak bukan sahaja semasa di dunia tetapi nak kumpul bersama sama dengan anak di mahsyar nanti sambil berjalan menuju ke syurga.  Terus terusan berdoa agar Allah beri petunjuk dan jalan keluar sebarang masalah yang sedang dihadapi.

Sebab tu hati ibu, apabila selepas anaknya membantah suruhannya, dia masih boleh sembang dengan anak, boleh  gurau gurau dengan anak. Ketepi segala bisikan syaitan. Sebab mahu anaknya ke syurga. Tak mahu anaknya tergolong dalam golongan orang derhaka. Seorang ibu sanggup nangis di dunia dari dia nangis diakhirat nanti apabila cari anak tak jumpa jumpa.

Seorang ibu yang pengasih setiap malam doa, meredhakan anak anak, mengampun dosa anak anak, walau anak takde minta ampun kepadanya.  Doa doa kan yang baik baik untuk anaknya. Supaya apabila mati, dosa anak anak dengan telah terhapus. Seorang ibu tidak akan dendam dengan anaknya, kerana itu kerja sia sia.

Jadi wahai suri suri, jaga iman  jaga lah hati jangan sampai kita terdetik doa yang bukan bukan kepada anak kita. Rugi sangat, kesal sangat jika anak kita tak menjadi soleh atas kerana kita selalu nak kecik hati dan merajuk. 

Utamakan anak kita kerana kita menunggu doanya di alam barzakh nanti. Doa anak orang belum  ada jaminan sampai ke kita.

Semua boleh jadi ibu solehah, semua boleh share status ini.

Tips bila hati rasa sebak dengan anak, bawa baring pejam mata menangis tapi dalam hati jangan berhenti istighfar, minta ampun dengan Allah. Jangan layan bicara hati yang sedih dan duka. 

#CATATANMENJELANGKEMATIAN
#credit to fb Uswatun Hasanah

@muslimahcircle ๐Ÿ

Saturday, November 02, 2019

Review Foundation Obsess

November 02, 2019 0 Comments
Bismillah. Terjebak akhirnya membeli foundation Obsess sedangkan saya jarang menggunakan foundation. Saya tidak pandai bermekap sejak bujang. Yang saya tahu, bedak compact sahaja. Mujurlah selepas kahwin, belajar juga mengenakan foundation. Sikit-sikit bolehlah. Mahir tidak.


Memiliki wajah freckles (bintik hitam) dan tahi lalat sejak kecil membuatkan saya sudah biasa melihat wajah sendiri. Adakalanya terganggu juga, rasa down dengan tompokan hitam di muka. Namun apakan daya, inilah wajah saya sejak kecil lagi. Ya, benarlah tekaan tu, saya memang ada masalah jeragat atau bintik hitam kerana faktor keturunan. 


Nak tutup wajah dengan mekap ni agak mustahil untuk saya lakukan. Tak biasa kan.. 


Cerewet pun ya. 


Banyaklah alasan tak biasa bermekap ni jika boleh dicipta. Hehe. Majority foundation yang saya pakai adalah bukan jenis matte atau fully coverage. Mostly jenis natural, tak tutup cela pun. Okay dah bagi saya.


Disebabkan sahabat saya ni asyik share sahaja tentang foundation Obsess. Terbeli juga! Okaylah, harga reasonable. Sebelum tu, saya usha-usha juga tentang kosmetik Obsess ni. Marvelousla jugak. Banyak review dan video mengenai foundation Obsess. Jom kita amik tahu serba sedikit mengenai Obsess foundation nih. 


TREATMENT CUSHION FOUNDATION OBSESS ๐Ÿ’œ


✔️Effect Glowing & Flawless 
✔️Merawat Wajah
✔️Full Coverage
✔️Lightweight Finishing 
 ✔️SPF 50
✔️KKM

Code : Light , Medium , Dark






Tengok saya pakai skit. Saya punyalah tak biasa. Ditipiskan lagi pemakaian foundation Obsess sampailah nampak freckles, but okaylah cover bekas jerawat. Still flawless dan ringan je tahu pakai. 


Makcik siapa ni? Huhu


Haha. Saya tak tahulah muka ni dah pandai ada jerawat. Saya beli dua jenis produk dari Obsess Cosmetics iaitu Light Foundation Obsess dan Loose Powder. 




Foundation Obsess Code Light


Loose Powder



Pakai secara dap dapkan sahaja foundation ke wajah anda tau. Saya pun tiru-tiru je gaya mua tu pakai Obsess ni. Alhamdulillah, jadilah agaknya. 


Masya Allah serius bau foundation Obsess best giler. Wangi dan rasa nak makan. Hehe


Okay, inilah saya selepas pakai Obsess Foundation senipis-nipisnya. 





Berubah la tu. Aci tak? 


Alhamdulillah. Yang nak cuba foundation Obsess silalah mencuba. Insha Allah berpuas hati. 


Skincare saya macam biasalah. Set asas DMS360 tu. Pakai sejak tahun 2013 sampai hari ni. Banyak fake set asas DMS360 ni. Semoga anda semua tidak terbeli yang tiruan kay








Friday, November 01, 2019

Dosa Mengumpat dan Ghibah

November 01, 2019 0 Comments
Orang mengumpat bila ditegur berkata "eh bukan mengumpat tapi cakap benar aja", orang yang menyibuk bertanya hal orang yang tak berkaitan dengan dirinya bila ditegur berkata " eh bukan nak menyibuk cuma suka nak tahu je, nanti boleh tolong jawab".





Hakikatnya pendosa ini sedang cuba menjustifikasikan dosa dan meminimakan rasa berdosa. Ini sifat bahaya pencetus sifat nifaq. Berhati-hatilah.


Mengata yang benar itulah mengumpat, mankala yang tidak benar itu buhtan atau pendustaan terhadap orang lain..resepi muflis di akhirat.


Nabi Shallallahu ‘Alaihi Wasallam ditanya tentang ghibah, beliau menjawab:
ุนู† ุงู„ู†ุจูŠ ุตู„ู‰ ุงู„ู„ู‡ ุนู„ูŠู‡ ูˆุณู„ู… ุฃู†ู‡ ู‚ุงู„ ู„ู…ุง ุณุฆู„ ุนู† ุงู„ุบูŠุจุฉ ู‚ุงู„ : ุฐูƒุฑูƒ ุฃุฎุงูƒ ุจู…ุง ูŠูƒุฑู‡ . ู‚ูŠู„ : ุฃูุฑุฃูŠุช ุฅู† ูƒุงู† ููŠ ุฃุฎูŠ ู…ุง ุฃู‚ูˆู„ ؟ ู‚ุงู„ : ุฅู† ูƒุงู† ููŠู‡ ู…ุง ุชู‚ูˆู„ ูู‚ุฏ ุงุบุชุจุชู‡ ، ูˆุฅู† ู„ู… ูŠูƒู† ููŠู‡ ูู‚ุฏ ุจู‡ุชู‡ .
ertinya: , beliau mengatakan: [ghibah] itu adalah kamu menyeritakan tentang saudaramu dengan apa-apa yang saudaramu sendiri tidak suka diceritakan, maka ia bertanya; bagaimana pandanganmu jika memang benar kenyataan yang ada pada saudaraku itu berkenaan apa yang aku ceritakan,?


maka baginda menjawab: "maka itulah ghibah [mengumpat], dan apabila tidak ada kenyataan pada saudaramu apa yang kamu ceritakan, maka berarti kamu membuat kedustaan [fitnah] kepadanya." [ hadis sahih - Riwayat Muslim ]


Dr ZaharuddinAbdRahman


Saya takut juga jika ghibah menjadi sebagian dari perkataan bualan saya. Oleh sebab itu, saya kurangkan berbual tanpa hala tuju. Isteri hanya ada suami dan anak-anak. Maka jika para isteri melakukan ghibah, bukankah bertambah dosanya kerana hanya subjek suami dan keluarga sahajalah bakal diceritakan. Semoga kita jaga lidah kita dari berhenti menceritakan perihal rumahtangga walau sekadar bergelak ketawa. 

Home Ads