Saturday, October 24, 2020

Orodesign Sama Ke Dengan Powergold?

October 24, 2020 0 Comments

ORODESIGN TAK SAMA DENGAN POWERGOLD






Powergold adalah pemasar kepada produk Amethyts sebelum ni. Sebuah syarikat MLM. 


Amethyst -> powergold -> stokis -> ahli -> customer.


So harga sampai pada stokis dan ahli pastinya berbeza. 


Kini Amethyts dah tak supply emas pada Powergold atau mana² company MLM. 


Amethyts perkenalkan Orodesign. Direct Amethyts. 100% TRADING.


Harga juga terus pada dealer Orodesign. 


Harap dapat membantu.


 Ini yang Syarikat Amethyst banyak terima soalan.


Powergold ni bisnes MLM yang membeli emas dari kilang Amethyst. Maksudnya kilang Amethyst sekadar pembekal kepada kedai² emas terpilih termasuk networkers. Bila ada isu powergold diband, jadi nama kilang juga terpalit. Sebabnya Powergold bawa nama Amethyst di setiap plan marketing mereka. Sejak kes powergold ni, kilang dah tak mahu collabrate mana² bisnes MLM. Itu sebab kilang wujudkan program dealer mereka sendiri iaitu Orodesign.


Soalan 1: Adakah orodesign sama dengan powergold?


Jawapan ➡ Orodesign tak sama dengan powergold. Orodesign program pertama diusahakan direct kilang pada april 2018 untuk supply emas direct kepada dealer secara trading 100%.


Soalan 2: Siapa pemilik Kilang Amethsyt?


Jawapan ➡ owner Amethyst ialah en Azrul Azmi.


Ok berbalik pada kenapa bila nak ARRAHNU , Kenapa ada terima dan ada yang tak?


➡ Bank rakyat tak terima sebab dia ada MOU dengan company tertentu..

Ada dalam senarai kertas diorang, diorng ok ja..


➡ Pejabat Pos pun sama, ada MOU dengan company lain..


➡ Yapeim pulak dia ada keluarkan goldbar sendiri.. so memang dia nak org beli goldbar dia untuk memudahkan ahli² dia arrahnu goldbar tu.


Tapi TIGA2 DI ATAS NI , kalau kalian kata SAYA NAK JUAL harga berapa? 


Tiba² diorang boleh beli.. sedangkan bila nak Arrahnu diorang tak terima.


Kt sini bukan isu EMAS AMETHYST TAK LAKU atau TAK TULEN tapi sebab MARKETING .


Dealer² perlu tahu dan wajib tahu bila kilang Amethsyt diiktiraf FEDMAS , bermakna EMAS KILANG ADALAH TULEN.


Pelik tapi benar , BARANG KEMAS KELUARAN KILANG AMETHYST semua tempat terima.. sebab apa? 


Sebab dekat brg kemas takde tulis nama kilang😜😜


Berniaga apa pun semua berisiko. Selagi kita hidup, selagi tu kita akan berdepan dengan risiko. Tapi macam mana nak atasi risiko? Pastinya dengan kajian ILMU seterusnya tawakal sebab yang terjadi itu adalah yang telah ditakdirkan.


Kenapa saya suka kongsi peluang jadi dealer emas direct terus dengan kilang?


Pertama - ni bukan bisnes MLM dan ianya trading semata - mata.


Kedua - urusniaga beli emas dapat emas. 


Ketiga - kilang diiktiraf FEDMAS untuk daftar ketulenan.


Keempat - Jual brg pada pelanggan, untung masuk dalam akaun kita. Bukan kilang yang pegang.


Kelima - insentif yg diberi kilang tkde syarat2 untuk dikeluarkan walaupun RM1. Suka hati nak guna bila. 


Keenam - boleh jual emas lama pada kilang tanpa ada penolakan lain walaupun emas kondisi barang tu lerai, kemek dan bengkok.


Ke tujuh - ilmu emas diberi percuma 24jam sampailah cara beli surat pajak. Kos untuk belajar ilmu emas ni nilai sebenarnya ribu2.


Ke lapan - stok emas sentiasa update 24jam. Tak melibatkan sesen pun duit kita untuk adakan stok.


Ke sembilan - keahlian takkan luput walaupun jadi dealer hanya kerana nak beli surat pajak dan taknak beli atau taknak menjual emas baru keluaran kilang.


Ke sepuluh - kita boleh keyin sendiri dalam sistem utk order. Payment selesai dan penghantaran dibuat selesai semua boleh semak dalam sistem.


Secara kesimpulannya perniagaan EMAS ni unik. Emas ni kalau kilang keluarkan takde sape nak beli, kilang tak rugi apa2 pun sebab EMAS itu DUIT.


Hasrat En Azrul nak bantu ramai orang kita CELIK EMAS supaya tak ditipu atau diambil kesempatan dengan orang lain. Kalau nak gadai barang pun buat di arrahnu islamik. Jangan di pajak gadai.


Masa seminar emas pun diajar cara nak uji KETULENAN emas.


Semoga dapat pencerahan yang terbaik..Moga kita dapat sama-sama menyimpan emas walaupun 1gram sebulan


Kalau org tanya, saya dulu ahli powergold, jadi boleh guna lagi x id utk bersama Orodesign?


Jawapan xboleh

Cara Ukur Saiz Cincin Gelang Emas

October 24, 2020 0 Comments

CARA MUDAH TAHU UKURAN SAIZ CINCIN DAN GELANG



🐯*Saiz Cincin = Ukur Lilit Jari/cm*
*Ukuran dibuat tepat 
mengikut pengukur cincin*

s1 = 4.0cm   s12 = 5.3cm   s23 = 6.5cm
s2 = 4.2cm   s13 = 5.4cm   s24 = 6.6cm
s3 = 4.3cm   s14 = 5.5cm   s25 = 6.7cm
s4 = 4.4cm   s15 = 5.6cm   s26 = 6.8cm
s5 = 4.5cm   s16 = 5.7cm   s27 = 6.9cm
s6 = 4.6cm   s17 = 5.8cm   s28 = 7.0cm
s7 = 4.7cm   s18 = 6.0cm   s29 = 7.1cm
s8 = 4.8cm   s19 = 6.1cm   s30 = 7.2cm
s9 = 4.9cm   s20 = 6.2cm  s31 = 7.3cm
s10 = 5.0cm  s21 = 6.3cm  s32 = 7.5cm
s11 = 5.2cm  s22 = 6.4cm  s33 = 7.6cm

🐯 *RANTAI TANGAN DEWASA*
17cm - 20cm
= *DEWASA @ REMAJA* kurus ada juga memakai saiz 15cm - 16cm

🐯 *RANTAI TANGAN BABY & KANAK KANAK*
10cm - 12cm ( *BABY* )
12cm - 14cm ( *KANAK2* )
perlu lihat fizikal baby dan kanak kanak terlebih dahulu.

🐯 *RANTAI LEHER DEWASA*
 45cm - 80cm
jika dewasa yang berisi tidak digalakkan memakai saiz 45cm. Kerana ia agak tidak selesa dan singkat.

🐯 *RANTAI LEHER BABY & KANAK KANAK*
 37cm - 40cm
45cm juga boleh dipakai oleh kanak kanak,akan tetapi ianya agak labuh ke laras dada.

🐯 *Rantai kaki BABY & KANAK KANAK*
Panjang 16 cm - 21 cm
* Rantai tangan dewasa boleh menjadi rantai kaki kanak kanak dan bayi *

🐯 *Rantai kaki DEWASA*
     Panjang 25cm - 30cm

🐯 *Subang ring*
Diameter 0.8cm = baby
Diameter 0.9cm = kanak2 , Remaja
Diameter 1.1cm keatas = Dewasa

Selamat mencuba💰

Saturday, October 10, 2020

Catatan Surirumah 1-10 Oktober 2020

October 10, 2020 0 Comments
Surirumah dan berniaga pada masa sama tidak bermaksud anda berstatus sama seperti rakan wanita yang bekerja di ofis. Walaupun banyak income yang dapat dijimatkan seperti kos minyak, kos makan di ofis/luar dan paling banyak ialah kos penjagaan anak khususnya pada keluarga yang memiliki anak yang ramai. Saya bangga untuk katakan ramainya anak-anak saya. huhu


Alhamdulillah, rezeki yang Allah beri. Namun sifat workaholic saya itu tetap tidak dapat dibendung. Walaupun saya tidak dapat bekerja di mana-mana kilang sebagai jurutera cukuplah rezeki menjaga jurutera di rumah kecil ini. Setiap hari troubleshooting permasalahan berkaitan anak-anak, menguruskan rumah yang bersepah setiap hari tanpa henti dan jemu. Menguruskan big boss yang memerlukan perhatian secukupnya. UWahh, banyak sungguh kerja. 


Selamat bersalin buat diriku, alhamdulillah akhirnya Allah izinkan kami mempunyai seorang cahaya mata lelaki. Amboi, cumel dan sepertimana semua orang asyik war-warkan anak lelaki ini kuat betul minum susu. Ragam juga boleh tahan. Lagi manja dan sangat memerlukan perhatian di sisinya. Saya ingatkan anak lelaki boleh berdikari gitu sementara saya membuat kerja rumah dan uruskan bisnes. Rupanya salah. Mahu didukung, dilayan, diriba. Nauzubillah. tangisannya juga sangatlah kuat. Nanti saya sharekan ya si comel ensem seorang itu.




Disebabkan saya sudah menjadi saya semula. Maka horray, dah mula kembali bercucuk tanam. Ceriakan kembali laman yang berbulan tak dijaga.



Kehidupan sebagai surirumah anak 5. Bab lipat baju ni orang faham je faham hahaha



Saja nak share almari ini sahajalah baju-baju saya. Memang sikit tapi syukur. Saya tak boleh banyak sangat simpan baju-baju tak pakai. Tak tenang. Bila terlebih belanja, saya akan segera let go atau sedekahkan. Biarlah sederhana daripada berbelanja terlalu banyak untuk perkara yang bukan penting. Saya lebih suka beli produk untuk rumah, dan anak-anak.



THis if life as housemom, bisnes and kids. 



Jangan jeles. Akhirnya dapat jua ku order kek mamasab kombo dahsyat ni. Sedap sangatlah!
kek coklat tu sangat pekat, saya kurang suka. Saya suka warna hijau dengan krim sebelahnya tu. Kek pandan gula melaka dan butterscotch rasanya . kemudian ada red velvet. Red velvet pun sedap. boleh order lagi. 




Saya tetap berniaga DMS360 seperti biasa dari tahun 2013 hinggalah sekarang



Alhamdulillah. Sudah lama juga jual dan promosikan alquran digital al fatih dari Qolam malaysia. 





Dapat top one agen bulan september dengan sahabat enuur. Tq sangat-sangat leader saya kak imah sudi buat sijil cantik ni. 



Tahu tak saya jual jam tangan solat? ha, korang yang belum ada jam tangan solat dan arah kiblat tu wajib order dari saya tahu. memang best. apalah takde rugi tu rugi. mai order dgn kita kay



Alhamdulillah, top 3 dari team syaqist, tapi saya jual satu produk je . sejadah putih patchwork. 



Apa jua kita lakukan kan. Buat sampai jadi. Anda busy ke, anda kucar kacir ke. Anda nak, anda buat anda dapat. Jangan banyak sangat bunyikkk kata orang. Jangan banyak mengeluh dan beri alasan.


Saya boleh buat, apesal korang tak boleh buat?

Be positif, tukar mindset asyik kondem diri sendiri. Kita semua boleh buat, rezeki dari Allah. Dia nak bagi atas usaha dan amanah kita dalam berniaga. Kan? Terima lah. SO buat dengan baik, Allah pasti hargai

Tuesday, October 06, 2020

Cara Matikan / Offkan OTP Shopee

October 06, 2020 0 Comments

 Pelanggan Cybersona Shopee Bot ramai yang hadapi masalah tidak boleh login melalui bot. Bila ditanya, ramai tidak tahu mengenai OTP ni. Dan saya juga yakin ramai lagi seller shopee di Malaysia mungkin jarang sangat nak buka seller center melalui browser dan lebih suka uruskan shopee di apps masing-masing.


Malangnya, nak pakai Cybersona Shopee Bot ini anda perlu matikan OTP anda semua. Jika tidak, tak dapat nak run software dan gunakan kesemua fungsi bot yang ada.


APA ITU OTP SHOPEE?


OTP ialah security sistem yang shopee gunakan untuk pastikan akaun shopee anda selamat. Bila anda aktifkan OTP ni, setiap kali anda login di shopee seller center anda haruslah memasukkan kod yang diterima di SMS nombor telefon anda.





CARA NAK MATIKAN/ OFFKAN OTP SHOPEE KEDAI ANDA



Okay. Caranya mudah sahaja. Login ke seller center anda. Pergi ke basic setting. Kemudian, SHOP SETTINGs.




TOGGLE OFF sahaja. SIAP


Mudah sahaja kan?


Jadi ini antara salah satu penyebab invalid login bila anda cuba run cybersona. Pastikan OTP shopee is turn off kemudian barulah run.





Friday, October 02, 2020

Tambah Follower dan Support Rakan Seller Shopee

October 02, 2020 5 Comments

 Assalamualaikum, anda suka shopping di Shopee? Anda juga nak berniaga dan tambah income di Shopee?


Apa kata shopping dan support rakan-rakan Shopee Seller kita di sini.


Insha Allah, mereka memberikan produk dan servis terbaik mereka as seller buat anda semua.


List kedai masih dibangunkan. 

Stay Tuned


NOTA KAKI: Kepada semua seller kedai Shopee yang tersenarai di sini anda wajib saling FOLLOW dan support rakan-rakan anda. Tidak halal kedai anda jika anda mengambil kesempatan di atas kebaikkan sesama insan. Semoga terus berjaya dunia dan akhirat


===============================



Azura 
0166189754 
Info Kedai: -
Terima Dropship 
Tiada Syarat


Fuziah 
01131267319 
Info Kedai: -
Terima Dropship 
Tiada syarat


Mazri
https://shopee.com.my/mmazri
No Tel : 0122758464
Info Kedai: Menjual barangan dari China & barang viral


Niniey
No Tel :0199960262
Info Kedai : Alquran Tagging 
Terima Dropship


Akif
No Tel : 0168354757
Info Kedai :Jam azan & kiblat 


Awan Legasi
No Tel : 0175008161
Info Kedai : Saya jual bawang putih crispy untuk berpantang . Ada juga saya selitkan produk suppliment kurus , jamu & produk penjagaan kulit muka ☺️


Neena Mawar
No Tel : 016-2244254
Info Kedai : Kerongsang original korea. 


Saddam kias
No Tel *
01155005901
Info Kedai (jual apa citerlah skit supaya kawan tahu.. alang2 customer baca dia nak beli kan?
Saya jual alat-alat ganti dan jual barangan pakaian


Engku Azura
No Tel : 0129550038
Info Kedai: Kedai maya kami mjual serba sedikit brgan home deco spt gambar berframe kayu,topi hiasan dll.. jenguk² lah kedai kami tu.. cuci mata


SL Empire Store
No Tel : 0197126654
Info Kedai : Di kedai kami menjual pelbagai jenis buku mengikut kategori yang sesuai untuk semua lapisan masyarakat antaranya pendidikan kanak-kanak, buku persekolahan, novel umum, buku perniagaan, rujukan agama, kekeluargaan dan banyak lagi.


Bytie Health & Beauty
No Tel : 01162161453
Info Kedai : Jual produk kesihatan, kecantikan,  dan produk berpantang, 


Yahna 
No Tel : 0129885668 
Info Kedai : produk AZN - fokus kurus tanpa makan ubat hanya dengan #sapusapusettle sahaja 
Terima Dropship
Syarat: minima order 4 botol sebulan


Athirah
No Tel : 0145180211
Info Kedai : Saya jual perkakasan rumah 


Yus
No Tel : 0167441520
Info Kedai : Saya jual topup. Jom support 😍


Kalan
No Tel : 0133205191
Info Kedai: tudung budak dari umur bayi sehingga 20 tahun


Fara Rahim
No Tel : 01137300210
Info Kedai: Jual local product seperti Fabulous Perfume, Susu Goatgous, Skincare Ferra Rossa
Terima Dropship
Tiada syarat utk menjadi ds. Tiada yuran pendaftaran. Marketing tools disediakan. Ada order boleh terus pm/whatsapp sy. 


Faridatul
No Tel : 0177578979
Info Kedai : Macam macam ador.. Most items adalah barang untuk kitchen and home improvement
Terima Dropship - Baju kurung and blouse wanita


Makcik Kampung
No Tel : 0192842628
Info Kedai : -


Nurul Azilah
No Tel : 0194202129
Info Kedai : Saya jual perfume lelaki dan wanita


Creedz
No Tel : 0172966698 
Info Kedai: Parfum Naturels. Perfume yg dihasilkan sepenuhnya dari bahan asli semulajadi. Bukan perfume daripada bahan kimia sintetik.. 
Terima Dropship




Home Ads