Wednesday, September 15, 2021

Cara Buat Sale Sebagai Dropship Buruj Watches

Assalamualaikum semua, tahniah kerana mengambil peluang menjadi sebagian daripada team Buruj. Saya merupakan salah seorang agen atau top agen Buruj dan mempunyai keizinan untuk membuka team sendiri dalam family Buruj. 


Syarat dan komisyen telah saya maklumkan pada borang pendaftaran masing-masing. 


Komisyen anda (DONE)

Syarat sebagai dropship (DONE). 

Daftar di website Muslimstore sebagai DROPSHIPPER (DONE)


Wajib untuk semua team join group telegram yang saya sediakan. Untuk sebarang notis, latest info saya akan masukkan di group support ya.


Bahan-bahan marketing seperti copywriting buat masa ni tidak disediakan oleh pihak BURUJ, namun saya ada sediakan sedikit sebanyak untuk membantu anda semua mengenali produk BURUJ. 


Jualan mudah sahaja.


Jam tangan BURUJ ialah:

  • Jam tangan digital versi islamik
  • Model berbeza tetapi fungsi yang sama
  • Semua jam ada fungsi utama iaitu waktu solat, kiblat, set nama, penanda quran dll.
  • Buat masa ini ada 3 jenis strap berbeza iaitu jenis rubber, leather dan stainless steel. Lagi mahal kualiti, lagi mahal harganya
  • Setiap jam didatangkan dengan kad waranti 1 tahun, paper bag, Kupon RM10 (digunakan tuk next pembelian), Kad manual, Kotak Jam, FREEGIFT saya sediakan. 
  • Bateri jam pakai standard jam sahaja, boleh ditukar di kedai jam biasa.


Fungsi Jam Tangan Buruj:-


-AUTOMATIK KIBLAT KOMPASS SEPANTAS 1.50 SAAT! 
-WAKTU SOLAT
-TULIS NAMA MAKSIMA 7 HURUF
-PENANDA AL QURAN 
-KALENDAR HIJRAH DAN MASIHI
-3 BAHASA
-Bahasa Arab, Bahasa Inggeris dan Bahasa Melayu.
-ALARM
-STOPWATCH
-MOON AGE
-AUTOMATIK KOMPASS
-DAYLIGHT SAVING TIME ( DST ) Untuk negara 4 musim sahaja! 
-TAQWEEM MALAYSIA
-WATER RESISTANCE ( 30 M)


Sesuai untuk
- lelaki / perempuan - (saiz unisex) - 38mm diameter
- hadiah anniversary
- hadiah hantaran kahwin
- hadiah persaraan
- koleksi peribadi
- sesuai untuk kaki travel/hiking (mudah untuk tahu kiblat & waktu solat diseluruh dunia)
- hanya guna battery jam biasa tak perlu charge 
- tak perlu data internet


DETAILS TERPERINCI

  • Paparan Masa Waktu Solat Akan Datang - contohnya To Duhr : 2 hours 1 minute
  • 5 Waktu Solat dan Syuruk - Di sinilah anda akan settingkan berapa BEEP bila masuknya waktu solat, maksima 59-60 beep
  • Arah Kiblat
  • Set Masa & Tarikh
  • Set Second (Saat)
  • City Select (Pilihan Bandar)
  • Language (Bahasa : English/Arab atau Melayu - Buruj Sport sahaja)
  • Kalendar Display(Hijri/Gregorian)
  • Time Display (AM/PM atau 24 Hours) - Di sini anda boleh setting mahu display saat atau tidak.
  • Azan Display (Cara anda nak paparkan waktu solat ada 3 pilihan : Waktu Solat, Minit, Kedua2 sekali)
  • Taqweem (di Malaysia pilih Malaysia atau default)
  • Azan Safety (sekiranya ada waktu yang tidak sama biasanya 1-5 minit anda boleh betulkan di sini)
  • DST Select
  • Alarm (ON/OFF)
  • Stopwatch
  • Volume (2 pilihan : Slow (1) - Kuat (2))
  • My Name (Paparkan nama/ayat di skrin jam maksima 7 huruf)
  • Moon Age
  • Penanda Quran (Ayat dan Surah)
  • Bateri Indicator (lihat status bateri jam anda)

Poster penuh dan gambar nanti saya akan berikan link channel ya:-


Dilarang sama sekali memadamkan watermark ya




Koleksi Ready Stok Jam Tangan Buruj:-

  • Buruj Lady Aysa
  • Buruj Orion
  • Buruj Qibla Special Edition (Red, Purple, Blue)


Koleksi PRE ORDER Jam Menteri:-

Dah Boleh Mula Collect Order YE. Tak banyak dah nii huhuh 





  • Buruj Couple Silver
  • Buruj Couple Rosegold

Koleksi Sold Out dan Tak Restok ya (untuk pengetahuan semua incase customer tanya)

  • Buruj Sport
  • Buruj Qibla
  • Buruj Ramadhan


Di Mana Nak Mula Promot Atau Buat SALE??


  • Kenalan terdekat, share pasal menteri kita pakai JAM BURUJ. Confirm diaorang akan tertarik, tunjukkan koleksi yang ada. Buruj orion siap boleh engrave nama rumi dan jawi tau (ni memang orang suka sangat, now top sales kita ini lah selepas JAM MENTERI)
  • Whatsapp group, story, FB personal, Marketplace, instagram, tiktok.. Usaha letakkan produk2 buruj dengan gambar yang cantik-cantik atau real picture. Biar gambar nampak JELAS. Tunjukkan fungsi-fungsi yang ada pada jam tersebut. (Jika nak request gambar, boleh minta di group jika gambar tersebut takde dalam channel ya)
  • Anda boleh marketkan di SHOPEE (kami terima AWB NAMUN POSLAJU sahaja). Sila notedkan hal ni ya.


Text Copywriting!! 


Ok. HQ buruj tak menyediakan copywriting khas, namun jika anda malas nak fikir, boleh copy paste sahaja di FB page saya ya:- gambar2 dan ayat copywriting boleh ambil di sini.





Cara Submit Order Jam Buruj:-


1. Login ke website muslimstore
2. Pilih produk yang anda nak tempah
3. Check out dan PILIH BAYARAN SECARA MANUAL. DROPSHIP TAK DIBENARKAN ORDER GUNA BILLPLZ. No bank akaun saya ada tertera nanti semasa anda check out.
4. Untuk customer SHOPEE, AWB sila attach pada emel dan sertakan NO ID anda.
5. Emel untuk resit dan AWB : emmemarinaent@gmail.com


Waktu Pengeposan & Operasi BURUJ:-


Alhamdulillah kami sudah mula bekerja setiap hari.
CUT OFF jam 8 pagi ya.
ISNIN - JUMAAT : 9 pagi - 3 petang

WALK IN BOLEH?:-

Boleh walk in - customer order macam biasa - remark untuk WALK IN - Digalakkan datang 2-3 jam ke atas atau keesokkan harinya untuk collect order.

LALAMOVE - Ok customer yang nak urgent boleh pakai servis ni tetapi bayaran ditanggung oleh customer ya. Jika anda nak pakai servis ni, make sure anda tahu ratenya terutama untuk customer yang 1st time nak guna servis tersebut. Kami tidak akan entertain soalan berkaitan LALAMOVE kerana kami tak gunakan sebagai main delivery.


Cas Postage Buruj:-


Semenanjung : Percuma postage
Sabah Sarawak : + RM12

Kurier: 
Semenanjung (POSLAJU)
Sabah Sarawak (ABX)


NOTA: Bila buat bayaran nanti jangan lupa tambah harga tuk postage sabah sarawak ya.



Ada soalan?
Jom tanya di GROUP.




Saya ucapkan tahniah dan selamat maju jaya!! 
Sebarang soalan boleh tanya di group kay

Siapa aktif di group dropship, kita ada hadiah bulanan! Bestkan?
Selamat mempromot dan saya doakan anda berjaya 

No comments:

Post a Comment

Home Ads