Thursday, April 30, 2020

Info Syarikat Emas Amethyst dan Program Emas Orodesign

April 30, 2020 0 Comments

INFO TENTANG EMAS AMETHYST



Apa itu Amethyst, apa itu Orodesign? Kenapa Orodesign di wujudkan?




Amethyst adalah salah satu darpada kilang emas yang ada di luar sana, yang mengeluarkan pelbagai jenis emas  seperti gold bar (jongkong emas), dinar, syiling emas sehinggalah kepada barang kemas (916).


Orodesign adalah 1 program di bawah Amethyst (kilang) yang di wujudkan untuk melahirkan seramai mungkin... orang-orang di luar sana supaya celik emas dan berjaya dalam perniagaan emas.



Bermodalkan cuma serendah RM599 register dealer, setiap daripada kita mampu memiliki sebuah kedai emas online dengan stok emas lebih 13kg sedia di jual.



Misi dan visi ingin melahirkan seramai mungkin usahawan emas yang berjaya.



Apa jenis perniagaan yang di tawarkan?



Jualan emas secara online..stok tersedia di dalam katalog seperti rantai tangan, rantai leher, cincin & pelbagai lagi barang kemas yang ada sentiasa tersedia untuk di jual.


Lihat katalog customer kedai online anda di sini --> view.orodesign.biz





Pada yang tak minat berniaga boleh beli dan pakai sendiri 1 family nikmati harga kilang sampai bila-bila, selagi kilang beroperasi.


Selain daripada itu, kilang juga membuka peluang dan mengajar setiap daripada ahli-ahlinya membeli emas-emas terpakai sebagai salah satu sumber pendapatan di dalam  perniagaan ini.



Emas patah, rosak, putus semuanya boleh menjadi sumber pendapatan lumayan & ini boleh menjadi pendapatan harian yang sangat-sangat besar tambahan lagi  kepada mereka yang mempunyai modal.



Jikalau sebelum ini, kita pernah mendengar atau ternampak iklan membeli surat pajak kali ini....setiap ahli di Orodesign akan di ajar bagaimana cara belian surat pajak, tebus emas yang juga jana income yg sangat-sangat lumayan.


Tambah-tambah kepada mereka yang mempunyai modal. Surat pajak ni kalau rajin boleh jadi pendapatan harian yang sangat lumayan.


Kalau tadi kita dah ada 3 cabang income :


1) Jualan emas secara online
2) Belian emas patah, putus, kemek, rosak(di katagorikan sebagai emas lama)
3) Belian surat pajak.



Kilang turut menawarkan peluang jana income melalui program dealer get dealer iaitu menaja & meramaikan seramai mungkin ahli2/dealer2 emas seluruh Malaysia.



Perkenalkan New Dealer kita dapat bonus RM250 per dealer oleh pihak kilang dan setiap daripada belian new dealer tersebut penaja akan dapat RM1 per gram.


BONUS!! New dealer dapat freegift 0.25g emas 999.9% x 1pc



Anda akan mendapat website untuk anda buat sebarang transaksi dan lihat semua urusan niaga anda di sini. Reward dealer juga akan masuk ke akaun ewallet anda. Jangan sampai tertipu yang dengan orang yang mengambil kesempatan. Setiap dealer wajib didaftar dan memiliki login sendiri



Saya juga akan kongsikan bagaimana bila dah register dealer stiap daripada kita boleh jana income bulanan berterusan dengan mengajar orang supaya celik emas, kenapa perlu menyimpan emas & bagaimana emas kalis inflasi & boleh membantu kita di kala susah. 



Berminat menyertai kami di Orodesign?


Teruslah whatsapp saya di 010-305 5679. Saya sudah, anda bila lagi?

Simpan Emas Barang Kemas (BK) atau Goldbar (JE) Lebih Berbaloi?

April 30, 2020 0 Comments

Antara Barang Kemas (BK) atau Goldbar/Jongkong Emas (JE), anda pilih yang mana?





Sering orang terkeliru tentang konsep emas simpanan kerana kurangnya ilmu. Contohnya;



❇"Suami saya selalu beli goldbar. Saya pun heran nak buat apa simpan goldbar banyak2. Bukan boleh dipakai pun".

❇"Saya memang banyak simpan barang kemas (jewellery) utk aset masa depan, selain boleh dipakai".



Saya nak jelaskan sikit.. setiap jenis emas mempunyai peranan tersendiri iaitu sebagai simbol kekuasaan, kegemilangan, kecantikan, kemegahan & simbol kekayaan.



Wanita memang tidak dapat lari drp Barang Kemas kerana ia adalah fitrah, naluri. Tapi, menyimpan Barang Kemas yang berlebihan kurang sesuai untuk melindungi harta kekayaan atau wang simpanan anda. Ini adalah stail orang dulu-dulu. Sebabnya, Barang Kemas mempunyai kadar spread yg tinggi antara 25%-40%. Maknanya harga jual semula adalah murah.



Bagi orang yg tinggi "Financial IQ-nya", dia akan menyimpan lebih banyak Jongkong Emas (Goldbar/Dinar) berbanding Barang Kemas kerana kadar spread dan harga jual semula yang lebih tinggi. [ Sbg contoh, spread jongkong emas Orodesign adalah antara 6%-7% iaitu yg terendah di pasaran ]






Jadi nasihat saya, teruskan memakai Barang Kemas untuk kecantikan dan keyakinan diri untuk wanita. Lelaki boleh beli utk isteri tapi haram memakai. Dan simpanlah Jongkong Emas (Goldbar/Dinar) sebanyak mungkin iaitu dengan mengalihkan simpanan jangka panjang, untuk melindungi kekayaan daripada susut nilai inflasi.



Di Orodesign, kami menawarkan kedua-dua produk Barang Kemas dan Jongkong Emas untuk memenuhi keperluan pelanggan yang berbeza dengan harga kilang.


Namun untuk mendapatkan sedikit harga lebih murah dan upah kos tiada atau rendah anda perlu menjadi dealer Orodesign.


Saya berikan contoh harga ya mengikut pasaran setiap hari.


Contoh Harga Dealer Orodesign VS Kuwait Finance House (KFH) dan Public Gold


Ini ialah contoh bagi harga Jongkong Emas (Goldbar/ Dinar)


Tarikh: 30 April 2020


Orodesign (view.orodesign.biz)
Syarikat Islam Bumiputera


1 g 999.9 = RM 252.00
1 g 999.0 = RM 251.00



Public Gold (https://www.publicgold.com.my/)
Syarikat Non Muslim

1 g 999.9 = RM 256.00


KFH (https://www.kfh.com.my/malaysia/personal/tools-and-services/calculators/gold-calculator.html)
Arab

1 g 995 = RM 244.20



okay. Anda tengok wahh, murahlah KFH GOLD kan? Jika anda perhatikan KFH menjual emas jongkong dengan purity yang lebih rendah berbanding Orodesign dan Public Gold. Jika anda nak jongkong emas yang lebih tumpat, anda boleh memilih emas pada purity tertinggi iaitu 999.9. Untuk purity 999 ni pun ada 2 jenis, iaitu 999.0 atau 999.9




995 and 999 are both purities categorised under 24 Karat Gold,most commonly used for making gold coins. 995 Fineness represents 99.50% Purity with . 50% of other other metals like zinc, silver, copper and other alloys. 999 Fineness represents 99.90% Purity


Murah lagi kan harga dealer Orodesign ni? Berbaloi sangat-sangat untuk anda laburkan aset anda ke emas simpanan dan dapatkan banyak lagi kelebihan sebagai dealer Orodesign.



Boleh baca di sini kelebihan jadi dealer emas Orodesign -> 




Nak tahu lebih lanjut? Whatsapp saya di 018-9100 852 dan kita boleh berbual lebih jelas mengenai program bisnes emas ni.

Wednesday, April 29, 2020

[Tutorial] Shopee Feed Timeline dan Story Macam Instagram!

April 29, 2020 19 Comments

Applikasi Shopee ni semakin menarik tahu. Pelbagai fungsi dah ada sebagai benefit untuk support seller Shopee. Dan paling best bagi sayalah jika kalian dapat memanfaatkan 2 fungsi iaitu Shopee Feed dan Shopee Live.


Saya bagi contohla bila saya skroll di Shopee Feed. First kalian akan nampak timeline feed..



K

Kita akan nampak seller lain punya feed sekali. Kalian boleh post macam-macam seperti video, gambar atau products yang kalian jual di Shopee.


Nak Tahu Cara Letak Shopee Feed Anda? 



Pergi ke Me - > Buying area. Tempat kalian nak cek order kan. Haaa sinilah. Akan ada Buying dan Post. Nak buat feed, click dekat icon tambah tu. 



Ada gambar, product. Bolehlah post apa nak dipostkan. Biasanya saya post gambar dan video. Tak tahulah kenapa product post saya tak ok. Ada 100 products di Shopee tapi yang keluar 10 produk je. Hmmm, tak boleh nak buat apalah. 

Jadi dah siap post akan keluar macam ni. Nampak tak ada seller spam kat komen tu? Yang tu tak boleh nak delete or report spam. So maybelah harapan saya Shopee elok buat improvements bagi mengelakkan spam macam ni. Tak baik kan? 


Jadi macam Instagram kan? Haaa, mudah sahaja. Jom cuba rugi tak cuba shopee feed ni kay? Jika ada ramai follower kalian boleh broadcast sekali. Boleh gunakan fungsi ni 3x sahaja seminggu. 




Ini ialah video tutorial bagi Shopee Feed dan Shopee Story


Selamat Mencuba :)





Selamat mencuba. Masih baru nak belajar berniaga di Shopee? Boleh baca panduan yang saya sediakan ni secara percuma. 





Saturday, April 25, 2020

Hikmah PKP Bersama Keluarga

April 25, 2020 0 Comments
Jika sebelum ini kita merasakan kurangnya waktu bersama keluarga. Suami sibuk bekerja dan isteri walaupun surirumah tetap sibuk menguruskan anak-anak sendirian, dalam kesibukan itu kita kurang mendekatkan diri antara satu sama lain. Mengenali kembali suami, isteri dan anak-anak tercinta.


Maka, PKP inilah waktu terbaik untuk kita lebih mengenali ahli keluarga sendiri. Yang sebelum ini terlalu sibuk bekerja, sudah punya masa melihat perangai masing-masing. Ah, barulah tahu begini rupanya isteri aku dirumah. Ohhh, anak-anak aku ini bukan main nakal ye. Biasanya tidaklah senakal ini, tetapi disebabkan sudah 24 sehari bersama berbulan pula tu. Hah, terbitlah semua perangai yang selalu disembunyikan!


Alhamdulillah, dalam kita merasakan payah sebenarnya penuh hikmah.


Suami boleh melihat isteri tersayang sentiasa. Kelmarin ke, ada pula rupanya ramai para suami mula culas apabila tidak dapat bertemu isteri rahsia. Hah, terbongkar sudah kisah konspirasi rumah tangga. Harapan saya agar kalian tidaklah bergaduh sakan, berbincang dengan baik. Berlakulah adil wahai para suami sekalian. Sudah kalian yang buat hal kan huhu. 


Kerajaan di bawah pimpinan Abah Din sangatlah saya kagumi. Pertama kali dalam sejarah hidup ni saya sentiasa alert dengan pengumuman Abah Din. Saya suka dengan sikapnya dan cara percakapan beliau. Alhamdulillah, di saat kritikal ini kita disatukan di bawah pimpinan PM kita Abah Din dan seluruh jemaah menteri yang sangat berkaliber. 


Bisnes online saya mulanya saya rasa risau juga. Syarikat Enuur cuti 2 minggu pada PKP 1 sehingga saya tidak berani ambil order. Kemudian bila HQ mula beroperasi semula walaupun tidak sepenuh masa saya rasa bersyukur. Lebih baik daripada terus tidak beroperasi kan?


Semasa PKP juga, Alquran Digital Al Qolam mendapat sales yang sangat memberangsangkan sehinggalah habis terus stok di HQ. Masya Allah. Sudah habis stok, terpaksalah tunggu restok yang mungkin akan sampai around Jun 2020. Lama kan? Tetapi apakan daya seluruh Dunia mengalami masalah yang sama. Lockdown. Quran digital ni dari Indonesia, jadi menggunakan kapal untuk sampai ke sini mengambil masa biasanya sebulan, namun disebabkan isu dunia ni maka kemungkinan masa itu akan jadi lebih lama. Walaubagaimanapun, tetaplah kita berdoa agar restok quran digital al qolam sampai sebelum Jun 2020.


Bisnes apa lagi ya?


Jangan lupa bisnes kesayangan saya iaitu Jam Solat Buruj Watches, tetap juga beroperasi walaupun tidaklah hari-hari. Malah banyak sales dan hadiah diberikan sempena PKP ni tau. Dah nak kena restok lagi gift saya di HQ. Ya, ya... demi customer kesayangan semua. Saya meletakkan hadiah istimewa khas buat pelanggan Emme Marina. HQ kadang-kadang ada gift, kadang tiada. Oleh itu, saya akan poskan setiap masa gift buat pelanggan semua. Sayangkan saya kat korang?


hmmm.. Ini ada satu berita sedih. Founder DMS360 iaitu CFU DMS baru sahaja meninggalkan kita semua. Arwah meninggal dunia kerana serangan sakit jantung. Innalillah. Tinggallah anak-anak arwah menguruskan DMS360 selepas ini. Alhamdulillah, anak-anak CFU sudah besar. 



Banyak lagi nak diceritakan tetapi kita simpanlah buat esok lusa. Anda pula bagaimana? PKP bersama keluarga? PKP ekonomi? Saya doakan agar seluruh sahabat saya di alam maya terus sukses, ceria, bahagia dan dirahmati Allah.


Hari ini sudah 2 Ramadhan. Terasa cepatnya masa berlalu. Kandungan saya pula sudah 23 minggu. Cepat kan masa berlalu?



Kalian nak tahu lebih lanjut mengenai produk jualan saya?


Marilah singgah-singgah di sini


Al Quran Tag : www.qurantag.com
Jam Solat: www.jamsolat.com


Boleh juga lihat-lihat di kedai Shopee saya, www.shopee.com.my/emmemarina

Saturday, April 04, 2020

Menjana Pendapatan Semasa PKP

April 04, 2020 1 Comments
Ada ramai di kalangan kita peniaga mahupun pekerja swasta khususnya mengalami masalah kewangan semasa Perintah Kawalan Pergerakan. Saya tidak terkecuali, walaupun nama sahaja sebagai peniaga online namun saya tidaklah mengeluarkan produk atau servis sendiri. Saya tetap berniaga mempromosikan produk jualan orang lain.


Inilah masalah yang melanda kan?


Bila ofis HQ ditutup. Kita tidak dapat meraih pendapatan cash kerana tiada pengeposan dibuat. Ini antara masalah yang ramai hadapi dan kita sendiri.


Namun, ia tak bermaksud kita harus mengalah dan berhenti berusaha kan? Masih ada banyak peluang lain yang sedia ada. Jika anda masih ada kudrat untuk lakukan sesuatu maka lakukanlah.


Antara produk yang anda boleh fokus untuk jualan dan promosi sepanjang tempoh PKP ialah:-

1. Produk Makanan
2. Produk Kesihatan
3. Produk Agama dan Ilmiah
4. Produk Pembelajaran Anak-Anak


Manakala servis pula, jika anda mempunyai ilmu atau skill tertentu yang boleh anda ajarkan kepada orang ramai anda bolehlah mulakan. Sediakan step dan guideline basic sebelum memulakan servis anda kay?


Yang paling penting, anda boleh lakukan semua ini hanya dari rumah sahaja!



Alhamdulillah, walaupun ada HQ saya yang tutup. Ada peluang lain yang kita tetap boleh terus. Teruskan promot. Konsisten dan banyakkan sharing.



Saya kongsikan screenshot jualan dari Shopee dan Lazada. Bukanlah berjuta keuntungan tetapi yang penting rezeki ini sedikit sebanyak dapat membantu meringankan beban kewangan yang anda hadapi hari ini. Dapat duit jangan bazirkan pula!










Yang penting usah cepat putus asa. Fikirkan apa yang ada, peluang yang ada. Dan gunakan sebaiknya kay?



Assalamualaikum

Home Ads