Sunday, July 26, 2020

Jam Buruj Arabic Buruj Watches

July 26, 2020 0 Comments

Lauching

BURUJ ARABIC GOLDEN BROWN 
❤️ COUPLE SET SPECIAL GIFT ❤️

Ramai tertunggu-tunggu Buruj hasilkan Jam Couple 🥰

Jam Analog Arabic  dengan bertemakan Exclusive & Elegant!
.
.
Jangan lambat-lambat nanti habisss...
.
Buruj Arabic Golden Brown sesuai untuk :

✅ Hantaran Hari Bahagia Teragung ❤️
✅ Hadiah Buat Ibu Ayah 🌹
✅ Reward Diri Sendiri ✨
.

Harga Asal : RM250

Harga Lauching (Sehingga 31/7/2020)
Seunit : RM150
Couple : RM 280

Untuk tempahan ;

1. Whatsapp 0189100852 atau
.
2. Order di website www.muslimshoppe.com
.

SPESIFIKASI TEKNIKAL

Case : Stainless Stell
Case Back : Press in
Glass : Crystall Glass
Water resist : 5 ATM
Buckle : Normal
Strap : Texture Leather
Movement: Miyota 2035


Adam 
Size : 40 mm
Opening : 35 mm
Thickness : 7.9 mm
Crown size : 4.5 mm
Band size : 20x18 mm
Hand size : 9.5 x15x15

Hawa
Size : 29.5 mm
Opening : 25 mm
Thickness : 7.55 mm
Crown size : 3.5 mm
Band size : 16x14 mm
Hand size : 8 x12x12
.
.
#sales #PROMO #aidiladha #aidiladha2020 #jamburuj #burujarabic #burujwatch #burujwatches #jamarabic #jamislam #jamtangan #kedaijam #kedaijamtangan #supportprodukmuslim #bmf #kitajagakita #koleksijamtangan #muslim #muslimah #malaysianshop #AlQuranTag #AlQuranTagging #alquran #quran 

Tuesday, July 21, 2020

Buruj Arabic Kembali Lebih Stylo

July 21, 2020 0 Comments
Anda penggemar jam tangan arabic? Jam tangan huruf arab ni bukan sahaja tampak best sebab bercirikan islamik tetapi menunjukkan keseriusan diri pemilik dalam mencintai bahasa alquran.


Berita baik! 


Kami bakal launch jam tangan dengan tulisan nombor arabic dengan tali jam tangan eksklusif iaitu material fully leather.


Teruja kan? Bakal dikeluarkan hari jumaat ni kay. Stay tuned


Monday, July 20, 2020

Update Stok Al Quran Tagging Enuur 20 Julai 2020

July 20, 2020 0 Comments
*ITEM READY STOCK*
*17/07/2020,10.08 pm*

 _*READY STOCK POS DLM 1 MINGGU SELEPAS PAYMENT*_👇🏻 

*1.A6 soft cover no tag (RM20)*

Merah-68
Pink-180
Hitam-184
Purple-180

*2.Humairah A5 magnet*

no tag/nafeesa/safeeya

Hijau - 4/16/45
Hitam - 12/10/24
Merah - 0/27/4
Purple- 10/20/0
Turquoise - 6/30/16

*3. A6 Humairah*
no tag/nafeesa/safeeya

*Saf A6 CLOSED*

Hijau- 3/46/ *0*
Hitam- 9/5/ *0*
Merah-12/2/ *0*
Pink- 7/10/ *0*
Purple- 6/4/ *0*

*4. A6 Zip Humairah*
no tag/ nafeesa safeeya

*STOK YG ADA SAHAJA*

Pink- 10 / 14 /16
Merah- 17 / 13 / 8
Purple- *0* / 19 / 12
Turqoise- 1 / 14 / 15
Hitam- 11 / 18 / 8

 *5. AQHSE Black sahaja*

*READY STOK*

no tag/nafeesa/safeeya
39 / 110 / 16

*SE Box Premium*
4 / 25 / 1


*6.Esklusif Wanita*

 _no tags/nafeesa/safeeya_ 

Gold- 0/26/23
Pink- 2/31/29
Purple- 10/30/28
Turquoise - 9/16/26

*7. Raihan A6 198tags (RM95), 383tags, (RM135)*

 _notag/safeeya_



R10 - 0 / 17
R22 - 0 / 10
R23 - 30 / 0
R35 - 0 / 11
R43 - 0 / 5
R49 - 0 / 15


*8.RABBANI B6*
 *198TAGS (RM115) , 383TAGS (RM155)*

_no tags/nafeesa/safeeya_ 

RB03 - 9 / 0 / 0
RB21 - 73 / 3 / 0
RB23 - 60 / 0 / 0
RB26 - 18 / 0 / 0
RB27 - 1 / 22 / 0
RB28 - 31 / 9 / 12
RB29 - 44 / 17 / 10
RB30 - 30 / 0 / 0
RB39 - 0 / 9 / 1
RB40 - 32 / 16 / 7
RB41 - 13 / 0 / 4
RB43 - 0 / 24 / 0
RB44 - 0 / 0 / 3
RB45 - 13 / 4 / 2
RB46 - 57 / 25 / 5




*9. QURAN A4 HARAMAIN NO TAG RM70 , 383TAGS RM160*

_no tags/saf_

Hitam - 6/12
Merah - 15/6
Putih - 7/0
Hijau - 6/12

*10.AMAZING NO TAG RM135, Postage RM10sm/rm28*

Biru - 28
Merah - 35
Hitam - 29
Hijau - 35
Purple - 13

*11.  Amazing Berjilid*
*RM 199*

Biru - 28
Hijau - 15
Hitam - 38
Merah - 16
Purple - 34

*12.SET TAGGING*

Mika - 446 (RM37) 
Matin - 276 (RM39) 

*13.Planner 2020*
 _planner (RM39), planner box (RM59)_ 

forest green- 322
floral pink- 178

*14. Quran Digital My Qalam*

Basic A5: 34
Qalam A5 : 42
Qalam A4 : 41


Ini adalah info terkini stok kami ye. Sahabat yang nak tahu lebih lanjut mengenai produk alquran tagging enuur boleh lah ke website utama www.qurantag.com

Thursday, July 16, 2020

Catatan Harian 16 Julai 2020

July 16, 2020 0 Comments
Perkara yang dididik oleh guru Akademi Bekerja dari Rumah (ABDR) ialah buat catatan harian anda dan postkan di entri blog setiap hari. Sudah 5 tahun berlalu sejak saya sertai ABDR, rindu pada guru dan rakan. Rindu aktif berblogging dan berceloteh seorang diri di sini. Jadi daripada beri seribu alasan nak update entri blog, jomlah mulakan. Hehe.


Keyword hari ni: 
Surirumah - aktiviti mencuci alas tidur, selimut, dan semua seluar jeans dan slack. Sudah tentu aktiviti harian yang lain usah lah disebut. 

Bisnesmom - aktiviti biasa, keyin dan submit order dari Shopee dan Lazada. Youbeli. Re-edit keyword listing product.


Sebagai seorang yang terpaksa multitasking dan punyai banyak personaliti sama ada sebagai ibu, pengurus rumahtangga dan usahawan, harus ada waktu di mana kita fokus lakukan aktiviti pada satu-satu masa. Sebagai contoh, ofis saya dibuka sepenuhnya bermula jam 9 pagi hingga 12 tengah hari. Maksudnya apa, jam 9 pagi tu saya akan duduk di meja menguruskan semua order, menjawab wasap/chat/pm, nak buat iklan ke. Nak update youtube ke edit entri ke all in that timeframe. Masa tu, memang sukarlah saya nak bergerak atau melayan aktiviti selain dari kerja-kerja bisnes. 


Jadi sebelum mula buka ofis, nak membasuh baju ke kemas rumah ke buatla mana yang patut. Jika tak habis dalam tempoh tu, sambung lepas ofis hour.


Ini sebenarnya as guideline standard jika saya tak mengandung haha. Keadaan agak berubah sekarang sebab petang je saya mula keletihan dan perlu rehat. Jadi maksima saya mampu bertahan lakukan semua multitasking job ni as both housewife and bisneswoman adalah sehingga jam 2 petang. Kebiasaan yang saya sedang alami macam ni lah. Lembik dah pastu.


Enough sembang standard. So hari ni tenaga macam ok. Saya tak ambil iberet. Pagi tadi telan sebiji suplemen vitamin C 1000mg. Sewajarnya saya kene ambil iberet tu sebab low hb kan, 10 aje. Tapi kesan sampingan ubat tambah darah terhadap badan saya, akan buatkan saya bertambah lemah. Meragam. Sakit kepala. Saya tak mampu nak hadap lembik dan kurang sihat setiap hari gara-gara kesan sampingan ubat tambah darah. Skip hari ni. Esok kena ambil nampaknya kalau tak kita risau jugakan kesan low hb ni pada ibu mengandung dan anak dalam kandungan. 


Bangun pagi, lepas je suami gi kerja, terus saya buka alas tilam, sarung bantal, ambil semua selimut haaa basuh! Rasa macam dah lama pula tak basuh. Nak rajin hari-hari basuh semua alas ni memang tak mampu la saya. Tak larat oii. Mesin basuh bukan besar mana nak muatkan kesemuanya. Jadi tugasan istimewa hari ni, alas tidur sepersalinan (haha) dan kesemua seluar jeans dan slack kami mengambil masa 4 kali penggunaan mesin basuh 6.5kg. Itu ajelah.. 4x cucian. 4x kita menyidai. 


Tibe pagi tadi, dapat wasap dari Youbeli bagitau ada kempen 9.9. Saya pun join. Ya, saya memang ada buka shop di Youbeli. Pernah dapat sale di situ dan masih aktif cuma jujurnya sales dari Youbeli agak pasif. But better open dari tak open langsung kan? Rezeki dari mana sahaja. Kita usahalah.


2 parcel sampai hari ni, order tudung bawal instant dari Properhijab dan produk penjagaan muka dan berpantang dari Sendayu Tinggi. Happyler


Order online aje. Kejap je sampai. 


Item dari Properhijab:- bawal Yuna Lulu (black) dan latest design Kitty Lulu. Alhamdulillah tak mengecewakan.

Comel takkk? Sibuk ajela budak kecik tu. Kitty lulu kali ni, material lain. Jenis chiffon rasanya, dan dekat awning ada jahitan tau. Katanya untuk mudah bentuk tudung. Pendapat saya? Okay lah kot. Kena pandai adjust juga tu. 


Item dari Sendayu Tinggi:- set terbaru glass skin iaitu Serum Drop Glass Skin, Toner dan Sleeping Mask. Pumping lips warna dawn, liptint, sunscreen for dry skin dan set berpantang (amme tone tuk mandian, amme capsule as jamu selepas bersalin nantilah). 

Itupun saya order Amme Capsule tuk 20 hari dulu. Ada lagi 4 botol saya belum order. Nantilah ek, save tuk next belian.


Macam-macam aktiviti sebenarnya nak tulis banyak. Letih taip. Consult client fb page lah, melipatlah, mengemas bilik kan tadi dah basuh. Kering so kita mengemaslahkan.. Sarungkan semula. And ya, nanti anda lihat. Saya memang sukakan patchwork material ni haha.

Simple aje bilik kita. Taklah deko sangat. Dah kemas buatlah aktiviti melipat kain. Tak habis kerjanya

Dibantu oleh si comel. Kadang rajin, kadang moody juga dia. 

Alhamdulillah semuanya berjalan lancar. Qaireen iqra semakin bagus. Tak danla snap semua gambar ek. Next week anak-anak dah mula sekolah. Sempat juga petang tadi selepas ambil Qaireen di tadika, gi beli barang-barang seni kakak Balqis. Misi menyiapkan kerja PDPC anak. Minggu depan sekolah cikgu nak tengok kerja sekolah yang diberikan. Kalutlah mama ni jawabnya. Huhu. 


Minggu ni saya dah 35 minggu. Bertahan. Menunggu hari. Doakan saya selamat bersalin nanti ya. 


Shopee bot Cybersona latest version masih belum launch, ebook Buat Duit 7 hari di Shopee pun belum siap update. Harus segerakan kerja sebelum bersalin. Tinggal sorang lagi client Fb page. Menanti design sahaja. Dapat sahaja design page, setella job fb page minggu ni. Alhamdulillah 


Dah jam 11.15 malam. Jom tido. Selamat malam semua. Jangan lupa niat bangun solat tahajud kay? Assalamualaikum 

Monday, July 13, 2020

Iqra Digital Fasih Mengaji Edisi Lengkap 1 hingga 6

July 13, 2020 0 Comments
IQRA DIGITAL 1-6




Iqra digital ini merupakan pertama yang terdapat di Malaysia untuk 

1. Memudahkan anak2 belajar mengaji al-quran seawal usia dengan mudah dan cepat..

2. Serta bagi orang dewasa pula boleh betulkan bacaan tajwid. 

Siapa Yang Wajib Dapatkan Iqra Digital ni? 
❤️Yang Nak Start berlajar IQRA
❤️Yang Masih X lancar
❤️Yang Masih X dapat beza huruf
❤️Yang nak betulkan tajwid
❤️Yang Nak mengajar anak mengaji
❤️Yang Nak bantu orang belajar mengaji
❤️Ibubapa yang sayangkan anak

Warranty 1 tahun

Julai Sale Jam Tangan Solat Kiblat Buruj Watches

July 13, 2020 0 Comments
Jam tangan islamik sebenarnya ada tahu. Tidak ramai yang tahu pasal kewujudan jam tangan ni sebabnya terlalu banyak jam tangan di pasaran. Saya sendiri pun baru tahu mengenai jam tangan solat dan arah kiblat ni pada tahun 2018. Sedangkan jam ni dah lama wujud. 





Saya ceritakan serba sedikit ya mengenai Jam Tangan Solat Kiblat ini.


Ada beberapa jenis jam tangan solat atau design la senang kan. Fungsi jam tangan solat ni semuanya SAMA kecuali untuk Buruj Aysa dan Sport ada 3 bahasa iaitu Bahasa Melayu, English dan Arab. Yang lainnya insha Allah sama. Oleh itu, panduan penggunaan atau menu lebih kurang sama sahaja hehe.


Ringkasan Fungsi Jam Tangan Solat Kiblat Buruj Watches:



AUTOMATIK KIBLAT SEPANTAS 1.50 SAAT!
WAKTU SOLAT
TULIS NAMA MAKSIMA 7 HURUF
PENANDA AL QURAN
KALENDAR HIJRAH DAN MASIHI
DWI-BAHASA -Bahasa Arab atau Bahasa Inggeris.
ALARM
STOPWATCH
MOON AGE
AUTOMATIK KOMPASS
DAYLIGHT SAVING TIME ( DST ) Untuk negara 4 musim sahaja!
TAQWEEM MALAYSIA
WATER RESISTANCE ( 30 M)


Tanpa berlengah lagi, jom kita tengok SALE yang kami sedang war-warkan sepanjang bulan JULAI 2020. Julai sahaja tahu, bulan OGOS lain cerita :)










Jom dapatkan Jam Solat Kiblat hari ini


Sementara stok masih ada :)


Untuk tempahan


Whatsapp ke 018-9100 852

atau


Friday, July 10, 2020

Video Tutorial Panduan Buat Dropship Produk Islamik

July 10, 2020 0 Comments
Assalamualaikum semua,


Dropshipper saya masih belum ramai. Saya tidak begitu fokus mencari dropshipper kerana sudah biasa bersendirian. Walaupun mentor-mentor ramai mengesyorkan pencarian agen dan dropship namun tak semua orang biasa lakukan sedemikan.


Saya sudah biasa lakukan sale sendiri, kekok juga kan nak buat group dropship, namun bukanlah tak pernah ada group dropship sendiri. Saya sudah uruskan lama dropshipper sejak tahun 2011 lagi. Cuma dulu agak aktif, sekarang masa dan perubahan cara hidup mungkin antara faktor saya kurang aktif menjaga team sendiri. 


Namun, saya sedar apa yang kita ada kita patut share untuk lebih ramai dapat peluang menjaga pendapatan seperti mana saya sendiri lakukan. Apa ilmu yang kita ada selain share secara public, kita boleh share kepada team sendiri.


Jadi khas buat dropship-dropship kesayangan saya ini. Saya siapkan satu website katalog khas buat mereka.


Website ini bertujuan sebagai rujukan kepada mereka. Bagaimana mengenali produk, mencari bahan-bahan bagi pengiklanan, memudahkan urusan tempahan dan pembayaran. Namun bagi saya, yang mudah ialah mereka sudah ada tempat rujukan untuk menggali informasi produk yang mereka akan promosikan.



Saya cuba untuk mudahkan urusan setiap dropshipper. Ada masanya saya terlalu sibuk untuk singgah group. Jadi saya harap dengan adanya setiap panduan dan bahan yang telah disediakan dapat memudahkan urusan mereka berniaga produk-produk di bawah DROPSHIP PRODUK ISLAMIK.



Jom tengok video tutorial yang telah saya sediakan siang tadi. Okay ke?



Doakan team Dropship Produk Islamik cemerlang, dan berjaya dunia dan akhirat kay?


Berminat nak sertai kami pun boleh. 




Thursday, July 09, 2020

Software Screen Recording Terbaik. Repeat Subscribe Lagi

July 09, 2020 0 Comments



Tutorial sudah lama tak dibuat secara konsisten dan meriah. Selain masa yang semakin cemburu, kekuatan dan kemalasan akibat pregnency (alasan agaknya). Sebab terbesar ialah software Screen recording saya sudah tamat tempoh. Bukan tak boleh nak buat free version punya, tetapi bagi yang mengikuti tutorial yang saya selalu lakukan. Tempoh masa diperlukan untuk saya buat sesi recording wajiblah mengambil masa 15 minit ke atas.



Lalu, free version itu tidak mencukupi apatah lagi memuaskan. 


Edit pun tak boleh. 


Saya baru ni cuba juga software screen recording yang lain, nampaknya saya prefer jugalah brand satu ni. Sudah selesa, apa salahnya teruskan bukan?


Subscription setahun sekali sahaja. Saya tidak rekod bila belian dan tamat tempoh. Tengok2 dah sampai setahun. 



Saya sangat suka gunakan software screen recording Screen-o-matic. Mudah. Harga tidak terlalu mahal. Editing juga user friendly. 



Baru sahaja selesai subcribe. Bolehlah kita edit dulu video tanpa suara saya buat malam tadi menggunakan screen recording LOOM. Tak boleh nak edit itu ini. Saya download dahulu dari website LOOM, dan edit guna Screen-O-Matic la gitu ya. 



Anda?


Suka ke buat video screen recording ni?

best juga tau 

Shopee Bot Cybersona Is Now Running and Available

July 09, 2020 0 Comments


Alhamdulillah. Kita mula run semula jualan Shopee Bot Cybersona yang ditunggu-tunggu. 


Testing tadi new function. Best. 

Tengok video bisu yerrr 





Apa Fungsi Cybersona Shopee Bot? 

1. Auto Boost
2. Tambah Follower
3. Unfollow 
4. NEW Trends (baca dan capture databased semasa berdasarkan keyword) 
5. NEW Search dan Capture User Aktif di kedai pesaing anda! 


Best? 
Tentu sahaja best


Berminat? 
Limited time offer


WhatsApp 018-9100 852 

Wednesday, July 01, 2020

Cara Kenal Gred-gred Emas di Pasaran

July 01, 2020 0 Comments
Assalamualaikum

Ada banyak gred emas sebenarnya yang kita tidak ketahui namun penting untuk kita tahu. Lebih-lebih lagi dapat mengelak dari ditipu oleh penjual emas.


Gambar sekadar hiasan 


Tanpa buang masa, jom kenali gred-gred emas yang ada di pasaran


ILMU GRED EMAS


Karat adalah ukuran ketulenan Emas. 24 karat bermaksud Emas itu 99.9% tulen
 
Emas 999 = 24 Karat = 99.9% emas (Bar, Dinar, Syiling & Barang Kemas)

Emas 916 = 22 Karat = 91.6% emas (Bar, Dinar & Barang Kemas)

Emas 875 = 21 Karat = 87.5% emas (Barang Kemas)

Emas 833 = 20 Karat = 83.3% emas 

Emas 750 = 18 Karat = 75.0% emas (Barang Kemas yg ada Batu @ Berlian

Emas 666 = 16 Karat = 66.6% emas.

Emas 585 = 14 Karat = 58.5% emas (cincin dll)

Emas 500 = 12 Karat = 50.0% emas

Emas 417 = 10 Karat = 41.7% emas

Emas 375 =  9 Karat = 37.5% emas (Cincin SUASA)

Contoh Emas 916👇

(22karat ÷ 24 karat) × 100 = 91.6%
Didalam emas 916 ada 91.6% emas tulen manakala 8.4% lagi adalah campuran logam lain sama ada tembaga atau perak.

Contoh Emas 375 👇

(9karat ÷ 24 karat) × 100 = 37.5%
Didalam emas 375 ada 37.5% emas tulen manakala 62.5% lagi adalah campuran logam lain sama ada tembaga atau perak. (Suasa 37.5% emas tulen, Sebab tu lelaki tak boleh pakai)


Jelas? 

Alhamdulillah 

Selamat membeli emas dan menyimpan emas. 


Untuk lihat katalog barang kemas, lihat sini view.orodesign.biz 

Untuk lihat katalog goldbar, lihat sini

Home Ads