Showing posts with label bisnes rcc stevia. Show all posts
Showing posts with label bisnes rcc stevia. Show all posts

Thursday, September 08, 2016

Bisnes Modal Paling Rendah dan Murah

September 08, 2016 0 Comments

🌹🌹 ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA🌹🌹

😍😍KENAPA ANDA PERLU PILIH STEVIA RCC..😍😍
PRODUK PENGGANTI GULA SANGAT LARIS ABAD INI !!

🍀🌸UTK PENGUUNA VVIP  @ UNTUK SANTAI2 1 AKAUN🍀🌸
📌 modal mampu milik rm 140
📌dpt 3 botol swetener stevia rcc
📌 Hanya guna sendiri sahaja tak perlu berbisness dan dapat 5 faedah ..Jika nak berbisness boleh tak ?
Jawapannya boleh juga potensi sehari utk 1 akaun rm1800

💥🌷💥UTK MENJADI USAHAWAN @ AGEN KAMI 3 AKAUN💥🌷💥
📌 modal rm 420
📌 dpt 3 kotak (9 botol)
📌 potensi sehari untuk 1 akaun rm1800 darab 3 akaun = rm5400

💃🏼💃🏼JIKA YAKIN DGN BIZ INI 7 AKAUN💃🏼💃🏼
📌 modal rm 980
📌 dpt 7 kotak (21 botol)
📌 potensi 1 akaun rm1800 darab 7 akaun = rm12600
📌 ini dipanggil pakej jutawan ,modal tak sampai rn1000 pon !!!

🎗TIDAK PERLU BUAT APA2 HANYA KONGSI KEBAIKAN STEVIA INI KEPADA KENALAN DN SAUDARA MARA.               
🎗BUAT KE TIDAK BUAT KE TETAP DAPAT 5 FAEDAH !!
🎗PAKEJ GOLD & PLATINIUM BOLEH UPGRED KE STOKIS MOBILE BILA2 MASA SAHAJA....TIADA LIMIT

💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞

UNTUK PERTANYAAN BOLEH WASAP 0189100852



Monday, April 11, 2016

Bonus Pencen RCC Global Bakal Naik 20 ke 30% Menjelang Mei 2016

April 11, 2016 0 Comments
Teks: Emme Marina Mohamad

Assalamualaikum,

Bismillah. Rasanya seperti sudah terlalu lama saya tidak menulis entri bagi plan rcc. Adakalanya masa dirasakan sangat mencemburui diri saya untuk meluangkan masa menulis di sini.

Tetapi saya ingin kongsikan berita baik buat semua rakan pembaca. Yang mahu berjinak untuk berniaga, boleh cuba dulu berniaga produk orang lain berbanding cuba membuat produk sendiri. Alhamdulillah, produk rcc ini ialah produk keperluan.

Jika difokuskan, lebih banyak manfaat dan keuntungan yang boleh didapati.

Cuma mahu tidak mahu sahaja.


Dan berita baik lagi, modal sebagai agen atau keahlian hanyalah sekali sahaja seumur hidup. Tidak perlu keluar modal lagi. Boleh pilih sama ada anda mahu pegang stok sendiri atau secara dropship. Keduanya boleh dilakukan. Tiada masalah.

Yang paling penting anda faham apa kelebihan produk dan bagaimana produk ini mengatasi pelbagai masalah kesihatan, dan kewangan melalui plan rcc ini.

Alhamdulillah, CEO Tuan Azman Md Som dah umumkan nak naikkan bonus pencen atau royalti kami semua kepada 20 ke 30%, bayangkan jika sekarang anda mungkin memperoleh sebulan RM 100 ke RM 300 sebulan hasil duit pasif ini. Jika dikira kenaikkan, bukankah banyak tu?

Itu tidak termasuk mata ganjaran yang telah dinaikkan sebanyak 20 point bagi setiap kali pembelian ulangan. :) Alhamdulillah. Syukur sangat-sangat. Walaupun saya cuma surirumah, adalah duit pasif masuk setiap bulan walaupun bukan tahap jutawan lagi.


Ingat pesan Tuan Shidi, "biar kita gerak perlahan dalam sharing atau bisnes, tetapi jangan terus stop". Lama kelamaan kita akan hilang momentum kejayaan yang kita mahu raih.


Sayalah tu. Huaaa, Allahu, in shaa Allah mahu fokus 3 yang utama bersama rcc sweetener stevia. Nak dapatkan pendapatan RM 10,000 sebulan walaupun hanya berniaga dari rumah. Aminn..


Terima kasih rcc kerana menyediakan platform bisnes yang amat mudah dan modal yang amat rendah. Nak tahu berapa?


Tidak sampai RM 150 pun tahu.


saya doakan anda berjaya, kaya dan dermawan. Doakan saya juga ya.



Admin
Emme Marina
0189100852

Thursday, March 24, 2016

Preview Dan Kelas Bebas Hutang Bersama RCC Stevia Minggu Ini

March 24, 2016 0 Comments

Teks: Emme Marina Mohamad

Alhamdulillah, minggu ni banyak betul kelas bagi bimbingan warga rcc.

"rawat kanser poket"

Misi dan visi kami bersama gula sihat stevia.


Hanya dengan modal serendah RM140 sahaja. Anda berpeluang menjana pendapatan sehingga RM 1,800 sehari.

Umrah percuma
Petronas percuma
Emas percuma
Kereta percuma

Semua ini dan banyak lagi boleh didapati hanya dengan menjadi ahli di rcc.


Ingin hadir ke majlis coaching kami secara percuma dan mendapat bimbingan dari leader-leader dan jutawan rcc?

Hubungi saya terus untuk tempat anda ya
0189100852


Haaa, rebut peluang ni.

Dapatkan hot seat tau.

In shaa Allah, jadikan bisnes rcc sebagai aset perniagaan anda.

apa itu aset?
Duit yang boleh dijadikan duit.

Itulah maksudnya


Tips Kebahagian, Kekayaan dan Bisnes. Selamat Membaca

March 24, 2016 0 Comments
Teks: Emme Marina Mohamad

Bismillahirrahmanirrahim..

Assalamualaikum pembaca semua,


Bagaimana hari ini? Adakah anda mengisi hari anda dengan mengingati Allah?

Sudahkah laksanakan ibadah kesukaan Allah iaitu berpagian dan bersendirian dengan Nya. Ya, bertahajud,berzikir, bertahmid, melakukan solat fajar, solat awal waktu subuh, menunaikan solat dhuha dan akhirnya menunaikan segala pekerjaan tanpa sia-sia.


"Dua nikmat yang kebanyakkan manusia terlalai atau tertipu padanya adalah KESIHATAN dan MASA LAPANG" - Hadis Riwayat Bukhari.

Saya ABC minggu ini, cuba melakukan semuanya dengan setiap masa mengingati Allah, berselawat, menahan kemarahan, bersabar dengan melakukan segala pekerjaan di rumah sambil melayani karenah pelanggan dan juga beriklan.

Malam tadi sempat juga membaca beberapa helaian mukasurat buku, La Tahzan karya Dr. Aidh. Dan antara pengisian beliau yang amat berkesan di hati saya ialah, hidup lah kamu seperti kamu mati hari ini. Sebenarnya teramatlah benar apa yang beliau tuliskan, kita sebagai manusia tidak berkuasa terhadap hidup dan nyawa kita. Beranikah kamu untuk mengatakan aku akan hidup selepas saat ini? Selepas 30 minit kalian membaca entri saya ini?

Tidak bukan?

Jadi?

sebenarnya kalian mengakui bahawanya diri AKU tidak pernah BERKUASA menghidupkan dan mematikan dengan IZIN ALLAH SWT.

Saya menulis hari ini atas izin Allah. Idea yang mengalir ini, idea Allah. Saya hanya asbab dan sarung nyawa yang bertindak atas izin Nya.


Allahu..

Kata lagi Dr. Aidh, laksanakan hari ini sebaiknya tanpa sia-sia. Selalunya saya memang banyak melakukan perkara sia-sia. Apa dia? Tengok tv dan menangguh-nangguh. Masya Allah.

Tengok TV itu buang masa bukan? Tetapi jika kalian tengok tv sambil lipat baju rasanya terisi. alhamdulillah.
Tengok TV bersama keluarga tersayang kerana jarang melakukan aktiviti bersama-sama, apa salahnya.

Tetapi duduk sorang-sorang, tengok tv yang tidak berfaedah ceritanya tiada lakukan apa-apa dan menangguhkan perkara yang sepatutnya dilakukan saat itu, sudah tentu saya harus katakan ianya perkara yang teramatlah sia-sia.

Lakukan hari ini sebaik-baiknya kerana anda mungkin HANYA HIDUP UNTUK HARI INI.


HARI INI HARI ANDA.

Beribadahlah seolah-olah esok adalah hari kematian anda, bekerjalah seolah-olah esok anda sudah tidak mampu bekerja, senyumlah dan berbahagialah pada hari ini supaya anda tidur dan mati dalam keadaan yang anda sudah lakukan hari ini sebaiknya. Tidurlah dan serahkan diri anda sepenuhnya kepada Allah swt.


Allahu.. siapalah kita, hanya hamba Allah yang sentiasa inginkan syurga Nya.


Menu hari ini, nasi lemak biasa. Maksudnya, nasi lemak dan telur rebus. Alhamdulillah, bersyukur. anak makan tambah sampai 3 kali. Sukakan? Cuci tandas, basuh baju, sidai baju. Ya allah, memang saya paling malas nak sidai baju dan melipat sebenarnya. Banyak lagi baju nak dilipat ni.

Semalam, leader dms saya kata, "Emme, buatla sales laju-laju nanti akak naikkan lagi komisyen" alhamdulillah. Allah, bantulah aku supaya aku dapat naik satu lagi level dalam perniagaan dms ni.

Semalam juga, kata-kata semangat dari ceo marketing, Puan Zalila Omar buatkan saya bersemangat untuk berjuang mengajak lebih ramai rakyat malaysia bertukar ke gula sihat dan mengubah kewangan hanya dengan berbisnes gula sihat sahaja. Senang tahu.. Nak tahu marilah wassap saya 0189100852.

Hari ini, Allah berikan saya banyak ilham bagaimana untuk majukan lagi bisnes online stevia saya ni, bagaimana mahu kembangkan rangkaian saya, dan pelbagai lagi ilham mencurah-curah Allah berikan. Simpan nota siap-siap, draf dan buat.

kalau tak buat nota, maka saya tidak akan buat.
kalau saya bertangguh, maka saya merugikan diri sendiri.

Ini juga satu perbuatan sia-sia.


Anak-anak sedang lasak di rumah. Hilang fokus juga saya dibuatnya. Tidak mengapalah, Allah sedang berikan saya ujian.. huhu. Dah memang Allah yang beri, takkan kamu mahu marah Allah pula kan?


Saya bersyukur hari ini diberikan kesihatan akal dan fizikal yang baik.

Semoga dengan aset perniagaan rcc stevia ini saya bukan sahaja dapat menjana lebih banyak duit untuk keluarga dan diri sendiri tetapi untuk keturunan akan datang. Dengan adanya duit, maka lebih banyak sedekah dapat kita berikan. Dengan adanya duit, maka lebih ramai orang dapat kita bantu dan dengan duit, kita dapat berikan apa yang mak dan ayah kita hajatkan.

Impian saya tahun ini mahu bebas hutang dan mengerjakan umrah. Semoga impian ini Allah makbulkan. Bebas hutang melalui pendapatan rcc stevia, dan percuma 2 trip umrah daripada rcc stevia jugak.

In shaa Allah, Allah pasti akan makbulkan. Tawakkal, doa dan usaha.


Dan dengan adanya platform pembelajaran belajar asas blog melalui akademi bekerja di rumah, kini saya betul-betul bersyukur kerana pilihan saya melabur dalam kelas ini berbaloi.

Bagi yang mengikuti blog saya, kalian lihat pelanggan saya sendiri datang dari blog, facebook saya sangat jarang beriklan. Hanya update dan menulis entri di blog. Kata kunci amat lah penting. Belajar buat blog, belajar penulisan berpengaruh amat berkesan dalam teknik pemasaran.


Banyak input saya kongsikan hari ini.
Mana yang baik, kalian catatlah buat manfaat dalam kehidupan kalian.
Mana yang tidak, kalian jadikan sebagai bahan bacaan sahaja.


Lihat, lepas dan doakan.


Sekian, catatan saya buat hari ini. Jangan stress sangat kay? Jom minum secawan kopi kapucino rcc, sedap oooo, lazat berlemak dan jangan lupa titis stevia tuk kemanisan berganda. Paling penting, ianya sedap, ianya sihat, ianya tanpa kalori.

Ingat manis, ingat rcc, ingat Emme Marina. Hehe.



Semoga bertemu lagi di entri yang lain,
Salam sayang dari saya, Emme Marina Mohamad,

Jika berniat menghubungi saya, hubungi saya di talian 0189100852.

Kelas Coaching Teknik Closing RCC Stevia

March 24, 2016 0 Comments

Teks: Emme Marina Mohamad

Setiap perniagaan haruslah ada mentor, guru dan anak murid. Siapa anak murid?

Kitalah.

Sebuah syarikat yang bagus ialah mereka yang menyampaikan ilmu pemasaran, membimbing ajen jualan mereka, memberikan ilmu-ilmu mengenai produk dan akhirnya ajen boleh terus berdikari mengembangkan perniagaan mereka sendiri.

Inilah yang syarikat rcc global lakukan kepada semua ahli yang berminat untuk menjadikan rcc stevia sebagai aset bisnes mereka tidak terkecuali saya sendiri tahu.

Memang jika mahu berjaya, anda perlukan bimbingan dari pihak atasan yang telah pasti berjaya.

Tidak kira siapa penaja anda.
Ia tidak mempengaruhi pendapatan kalian dan tidak mengkayakan orang atasan.

Anda usaha, anda dapat.

Teknik closing stevia ini dibimbing khas oleh ceo marketing kita iaitu Puan Zalila Omar. Masya Allah orangnya sangat sporting, walaupun tegas tetapi amat menyayangi anak-anak buah tidak kisah lah baru jadi ahli atau sudah lama.

Bagaimana ingin berjaya di rcc?

Mudah sahaja caranya

1. Jadi ahli - ada 3 pakej keahlian yang boleh kalian pilih. Lagi besar pakej, lagi lumayan.
2. Hadirkan diri ke kelas atau preview yang dijalankan.
3. Pastikan ada cukup ilmu dan info mengenai produk stevia dan plan marketing. Ada buku dan flyers.
4. Rajin-rajinlah membaca mengenai stevia dan kelebihan menjadi ahli rcc stevia.

Sudah bersedia mahu berrukar ke gula sihat dan mula menjana pendapatan?

Hubungi saya.
Pakar Kesihatan Gula anda
Puan Emme 0189100852

Tuesday, March 22, 2016

Panduan Ahli Baru RCC Stevia

March 22, 2016 0 Comments

Teks: Emme Marina Mohamad

Assalamualaikum semua, terima kasih buat ceo marketing kita, Tuan Asmawee sebab sudi kongsi ringkasan nota tentang panduan keahlian rcc serta kebajikan ahli yang kita dapat setelah menyertai keahlian rcc global.

Mengapa disebut keahlian ya?
Bagaimana menjadi ahli?

Seperti yang kalian lihat di blog saya ini sebenarnya ialah blog penjagaan kesihatan menggunakan gula sihat stevia dari syarikat rcc global sdn. Bhd.

Harga sebotol stevia 10 ml berharga RM 50
2 botol stevia RM 100
3 botol stevia RM 150

Tetapi untuk lebih penjimatan, pada pembelian 3 botol stevia. Anda layak mendapat keahlian percuma dan jimat sebanyak RM 10.

Jadinya, Harga stevia bagi pengguna VIP = RM 140 sahaja.

Setiap ahli akan memperolehi 1 akaun khas di mana anda perlukan akaun ini sama ada untuk tujuan semakan pembelian ulangan (bagi melayakkan diri anda mendapat kebajikan dan khairat kematian) dan juga sebagai bisnes tools.

SEBAGAI AHLI BARU RCC.

ANDA PERLU TAHU...

▶ WITHDRAWAL KOMISEN SETIAP HARI AHAD SEBELUM SISTEM CLOSED 10.30MLM

▶ Hanya 6 Bank yg digunakan utk Pembayaran Komisen :
✅Maybank
✅CIMB
✅RHB
✅Public Bank
✅Bank Islam
✅BSN

▶ Bagi yang Akaun Gold dan Platinum untuk keluarkan Komisen kene Login setiap akaun.

▶ No Akaun Bank mestilah sama dgn Penama Ahli berdaftar

▶ Redeemtion FREE drpd RP terkumpul boleh dbuat pd Bulan Jun dan Disember shj dan setiap Akauan tidak boleh dicampurkan RP dgn akaun lain.

▶ Redeemtion RP ke Privilage Card Petronas hanya dibuka pd setiap 10hb setiap bulan... (minyak percuma)

2000RP = RM 200
5500RP = RM 600

Bagaimana RP dikumpul?

2 cara nilai RP ini dikumpul;

- Pembelian ulangan (10 point)
- komisyen pasangan berkumpulan (10 point)

** stevia (2 botol) = RM 60 = 10 RP
** kopi kapucinno = RM 55 = 10 RP
** RCC beautyline = RM 155 = 10 RP

SEBAGAI AHLI RCC ANDA PERLU TAHU...

✅ No Akaun Syarikat :
Maybank ▶ 5511-0030-3495 ( RCC GLOBAL (M) SDN BHD

✅ Tabung Kebajikan ( Hanya Ahli RCC ) cover RM1K - RM 5K.

▶Syarat Kelayakan :
# Keahlian 3 bulan
# Belian 3 bulan bertrut2 Minimum 1 set B sbulan
Siapa yg layak?
- Kemalangan ( Patah )
- Kebakaran
- Banjir
- Ribut

✅ Tabung Khairat :
# Ahli :
Belian 1setB = Layak RM4K
Belian 2setB = Layak RM5K
Belian 3setB = Layak RM6K

#Keluarga :
Bila Kematian kepada :-
- Suami
- Isteri
- Anak2
- Ibu
- Bapa
# Tuntutan RM2K seorang

✅ Target UMRAH PERCUMA RCC kumpul 30,000RP(1 Tiket seorang)

✅ Komisen RCC boleh dikeluarkan hanya pada Hari Ahad setiap minggu sebelum Sistem Offline kul 10.30mlm dan tiada masalah kalau tak withdraw boleh juga withdraw setiap bulan selepas Komisen Pencen Royalty keluar

✅ Setiap Pengeluaran Komisen Fee RM5 setiap..Akaun tidak kira berapa amount withdraw

✅ Wisma dibuka dr jam 9pg-6ptg ( Isnin - Jumaat ) & 9pg-1ptg ( Sabtu ) dan AHAD DITUTUP.

✅No HQ HOTLINE 📞07-2445935

✅ STOKIS MOBILE Modal RM 3880 :
# 20 set A x RM 136 (RM 4)
# 20 set B x RM58 (RM 2)

✅ STOKIS UTAMA Modal RM 18,650
# 100 set A x RM132(RM 8)
# 100 set B x RM 54.50(RM 5.50)


Alhamdulillah. Menarik bukan jadi ahli rcc ni?
Selain anda menjadi pengguna anda boleh juga jadikan rcc sebagai platform perniagaan anda.

Bagi mereka yang meminati perniagaan atau marketing bersama rcc. Terdapat lagi 2 pakej pilihan iaitu

- Gold 9 botol = RM 420 (3 akaun pendapatan)
- Platinum 21 botol = RM 980 (7 akaun pendapatan)


Jika kalian sudah paham, dan berminat untuk sertai keluarga sihat rcc,

Hubungi saya di talian
0189100852

Sudi membantu kalian pada bila-bila masa sahaja
Jom jadi sihat.

Badan sihat, poket tebal :)


Monday, February 29, 2016

Gelombang Bebas Hutang Bersama Stevia Semakin Menular

February 29, 2016 0 Comments

Teks: Emme Marina Mohamad

Percaya tapi macam susah nak percaya. Boleh ke buat duit dengan produk stevia ni?


Jawapannya: memang boleh!

Mungkin yang fikir besar, nak untung sekali masuk beratus atau beribu. Maka, stevia bukan untuk awak. Atau mungkin nak kaya tanpa mahu pedulikan orang lain. Juga bukan untuk awak.

Misi kita di sini ialah menyebarkan kebaikkan gula stevia bagi menggantikan gula pasir atau racun putih ini dirumah anda namun pada masa sama anda boleh kongsikan kejayaan ini bersama rakan dan seluruh Malaysia.


Bayangkan misi 1 rumah, 1 stevia tercapai. Atau pun 1 kad pengenalan, 1 stevia. Hehe

Semua rumah pasti ada gula kan?

Jomlah saya kongsikan fenomena rakan-rakan biz saya yang gigih dan rajin usaha dalam merebut peluang menyebarkan kebaikkan gula stevia. Sambil sebarkan maklumat, sambil tebalkan poket.


Tengoklah tu. Sape rajin dia dapat tahu.

Tiada istilah duduk goyang dan dapat iincome berkepuk. Orang Cina, India semuanya sudah mula berminat menyertai plan bisnes rcc stevia ni. Pengasas kita orang Islam, Bumiputera tahu.


Tuesday, February 23, 2016

Formula Mudah Suksess Bisnes RCC Stevia

February 23, 2016 0 Comments

🍃 Formula Bebas Hutang & Jaga Kesihatan Bersama STEVIA RCC 🍃

Mudah Success di RCC  😉✌🏻

🌻 3 Cara Kerja & Presentation
mengikut kategori prospek 🌻

1. Yang berminat buat bisnes
2. Yang ada masalah kesihatan
3. Yang menjaga kesihatan

🌹Kategori 1
Yang Minat Bisnes
Ceritakan Plan & Strategi
---------------------------
1) Modal RM140/RM145 - SILVER
    👉🏻 Bonus Sponsor RM35
    👉🏻 Bonus Pairing RM15
    👉🏻 Max bonus RM1800/day

2) Modal RM420/RM435 - GOLD
    👉🏻 Bonus Sponsor RM105
    👉🏻 Bonus Pairing RM45
    👉🏻 Max bonus RM5400/day

3) Modal RM980/RM1015 - PLATINUM
    👉🏻 Bonus sponsor RM245
    👉🏻 Bonus Pairing RM105
    👉🏻 Max bonus RM12600/day

🍁 website : www.rcc2u.com 🍁

--------------------------------

🌹 Kategori 2
Yang ada masalah kesihatan
---------------------------------
👉🏻 Ceritakan tentang testimoni dan cadangkan tukar gula, daripada Gula Putih biasa kepada Gula Stevia RCC.

👉🏻 Ajarkan cara rawatan 3553,
🌱 3 botol air 500ml setiap hari,
🌱5 titik untuk setiap botol
🌱 Amalkan untuk 3 bulan
#jika ada luka titiskan & sapu.
(ramai telah pulih dgn cara ini)☝
---------------------------------

🌹 Kategori 3
Yang menjaga kesihatan dan kurang minat berniaga
----------------------------

👉🏻 Ceritakan Faedah Keahlian, Khairat dan Kebajikan layak untuk sekeluarga.

Khairat Kematian 👇🏻
----------------------
👩🏼 Ahli = RM4000 - RM6000
👫 Suami/Isteri = RM2000
👧🏻 Anak 1 = RM2000
👦🏼 Anak 2 = RM2000
👶🏻 Anak 3 = RM2000
👵🏻 Ibu = RM2000
👨🏽 Ayah = RM2000

Tabung Kebajikan 👇🏻
----------------------
RM1000 - RM5000
👉🏻 Untuk kes kemalangan
cover Ahli SAHAJA,
🌱 Melibatkan Kemalangan
jenis Patah.
🌱 Kes Bencana Alam
seperti kerosakan rumah
Akibat Ribut, Banjir.
🌱 Kebakaran.

🌹 Syarat
🍃 Jadi ahli RCC & hanya guna sendiri,
🍃 RM60/RM65 untuk 2 botol (1 set) sahaja pada setiap bulan, terus layak dapat faedah di atas☝

🌹PERINGATAN 🌹
Ingat!  hanya kita jadi ahli Syarikat RCC Global layak Tabung Kebajikan & Khairat Kematian untuk sekeluarga termasuk ibu dan bapa kita.

SANGAT RUGI ORANG YANG TIDAK AMBIL PELUANG INI.
---------------------------------


Tuesday, January 26, 2016

Hukum Kad Diskaun atau Keahlian

January 26, 2016 0 Comments

Teks: Emme Marina Mohamad

Perkongsian dari Channel Usrah Solat

Hukum Kad Diskaun

Ramai bertanya saya tentang hukum kad diskaun iaitu membeli dari pasaraya/premis tertentu menggunakan kad keahlian dan akan mendapat diskaun dari kad tersebut.

Hukumnya boleh diperincikan seperti berikut:

1. Jika kad tersebut mempunyai yuran berkala seperti setahun sekali perlu dibayar atau 6 bulan sekali maka hukumnya haram. Ini kerana ia mempunyai al-Gharar (ketidak jelasan) dalam jual beli berapa banyak diskaun yang akan diperolehi dalam masa setahun atau 6 bulan selepas dia membayar yuran keahlian.

2. Jika kad tersebut percuma atau hanya dibayar sekali sahaja (iaitu dibayar ketika mendaftar) yang dikira sebagai harga kad tersebut maka hukumnya harus. Diskaun yang diberikan oleh premis tersebut dikira sebagai hadiah kepada pelanggannya.

Point no 2 itu, bukan hadiah tetapi janji penjual nak jual harga lebih murah, bayar sekali itu hanya untuk bayar kos kad dan menggalakkan pelanggan setia kepada peniaga

Wallahu a'lam.

USRAH SOLAT DAN QA AGAMA
📝by:

https://telegram.me/usrah_solat_MSO

**Channel Usrah Solat MSO-D7 berdasarkan fiqh mazhab al-Syafi'i

Nota:


Selepas saya membaca jawapan Usrah tersebut sebenarnya 2 perasaan timbul. Satu, sedih kerana ini bermakna saya tidak lagi boleh membuat kad keahlian mana-mana kedai yang menggunakan cara pembaharuan keahlian setahun sekali. Paling sedih mungkin pada barangan Cosway. Saya sukakan barangan-barangan rumah Cosway namun tidak mengapalah masih ada banyak kedai lain yang menjual seumpamanya.

Keduanya, lega. Lega kerana bisnes di rcc dan keahlian sebagai pengguna berdaftar di rcc stevia tidak haram sama sekali. Kita sering disogok dan digembar-gemburkan mengenai syarikat jualan langsung ini haram. Nah, sebenarnya memang saya tahu rcc ini patut syariah. Tetapi bila membaca jawapan sedemikian, bertambah ilmu kita ya tentang syarikat yang kita bernaung.

Carilah rezeki berkat dan halal. Bukan itu sahaja, apa sahaja yang kita lakukan juga haruslah sentiasa mencari kepada keberkatan dari Allah s.w.t.

Bagi mereka yang masih ragu-ragu tentang bisnes di rcc, tidak perlu ragu-ragu lagi. Mari sertai kami di rcc sebagai agen atau pengedar sah.


Hubungi saya Emme Marina untuk sebarang pertanyaan.
0189100852


Monday, January 25, 2016

Gula RCC Stevia Mahal? Jom Buat Kira-Kira

January 25, 2016 0 Comments

BISMILLAHIRAHMANIRRAHIM.

Rata2 mengatakan yang stevia ini mahal. Adakàh kerana angka RM30 anda kata mahal? JOM kita tukarkan dalam bentuk kiraan Matematik.

PENGGUNA GULA ;

GULA 1KG ~ RM3.00(tmsk gst) bersamaan 200 sudu teh gula.

Jadi, 1 sudu = 0.02 (2 sen/sudu teh)

Secawan teh = 3 sudu teh = 6 sen kos gula putih

💥JIKA ANDA AHLI RCC ;

Harga sebotol stevia ~ RM30
Anggaran sebotol ~ 200 - 210 titi's
Kos 1 titis ~ 0.15 sen @ 15 sen

6 sen 🆚 15 sen!!

Dari segi kos, YA!! Gula putih memang lebih murah.

Bagaimana pula dari aspek #KESIHATAN?

Jika dgn kos 15 sen untuk setitis #stevia boleh menyelamatkan anda sekeluarga daripada membelanjakan wang yang besar di kemudian hari gara2 membayar kos rawatan untuk diabetes, stroke mahupun kanser, ADAKAH ANDA MASIH LAGI NAMPAK YANG 15 SEN ITU MAHAL???

Buatlah kesimpulan anda sendiri. Pastikan jangan 'tersimpul mati', buruk akibàtnya.
~azizan zakaria~


Testimoni seorang ibu yang lumpuh, alhamdulillah setrlah mengamalkan gula sihat, dengan izin Allah boleh bangun semula
Gula sihat untuk kesihatan. Tiada lagi kerisauan bermanis-manis

Mahu dapatkan gula stevia atau royal sweetener stevia?

Hubungi saya
Emme Marina
0189100852

P/s: agen dan pengedar diperlukan seluruh Malaysia.


Thursday, January 21, 2016

Nak Tanya Pembaca Ni....

January 21, 2016 0 Comments

Nak tnyaaa... semua sudahkah anda bertukar ke gula sihat stevia?

Jom bertukar ke gula sihat stevia, ianya tidak memudaratkan, 0 kalori, 0 lemak dan mempunyai vitamin C yang tinggi. Juga menggalakkan penyerapan kalsium ke dalam badan.

Khasiat & kelebihan stevia ialah:
★ Awet muda
★ menurunkan berat badan
★ mengawal obesiti
★ menurunkan paras gula (digunakan bg merawat kencing manis (diabetes), hypoglesimia)
★ meningkatkan tenaga badan
★ membantu masalah sukar tidur (insomnia)
★ dapat melawaskan perut/sembelit
★ memutihkan dan melicinkan kulit (boleh disapu dan dijadikan masker)
★ mampu menyembuhkan luka2 kecil termasuklah luka akibat kencing manis, kudis, melecur dsb
★ dapat mengimbangi kandungan gula dalam badan
★ mampu membantu merawat masalah kulit (exzema)
★ berupaya membantu mengilangkan gastrik
★ berupaya mencegah kanser
★ membantu meringankan sakit gaut

#in shaa Allah dgn izin Nya


## Dengan menjadi seorang pengguna berdaftar tuan akan mendapat faedah seperti berikut;

1. Harga belian ulangan diskaun 40% @ RM20 - harga runcit sebotol RM50. Selepas jadi ahli tuan boleh beli dgn harga RM30 sebotol

2. Faedah Khaiat Kematian - dgn menjadi ahli tuan akan dilindungi Khairat Kematian bernilai RM4,000 hingga RM6,000 manakala utk ahli keluarga (ibu, ayah, pasangan & anak2) mempunyai khairat kematian sebanyak RM2,000.

3. Tabung Kebajikan - bernilai RM1,000 hingga RM5,000 atas perkara berikut;

A. Kebakaran
B. Kemalangan & patah
C. Bencana Alam

4. Reward Point - sebagai pengguna, tuan dapat mengumpul mata Reward Point setiap kali membeli stevia ulangan dan memperkenalkan kepada rakan. Point ini boleh ditukarkan dengan hadiah2 spt baucar minyak, baucar beli belah, loket emas, rantai tangan emas, gold bar, pakej percutian, pakej umrah, telefon, lap top & baucar deposit pembelian kereta.

Semua ini kita boleh dapat dengan hanya menjadi pengguna stevia bagi menggantikan gula pasir dan dengan nilai serendah RM140 sahaja!!!

Marilah kita bertukar ke gula sihat stevia @ rcc stevia #royalsweetenerstevia

Wassap emme
agen jualan rcc stevia
0189100852


Wednesday, January 20, 2016

Kenapa Saya Join RCC

January 20, 2016 0 Comments

💥KENAPA SAYA JOIN RCC💥

Sebab guna sendiri pun dapat faedah ❗

💥🌿 Produk Stevia pemanis sihat, produk muslim ada PPIM,AJL dan HALAL

💥🌿Dapat harga murah, sebotol rm50 bila daftar dapat rm60 dua botol.

💥🌿Setiap belian ulangan rm60 dapat 10 mata ganjaran yg tiada tarikh luput.
Boleh kumpul sampai bila2. Boleh tukar dgn
↗tab
↗labtop
↗baucer giant
↗baucer petrol
↗umrah
↗deposit kereta mewah
↗emas
↗pelancongan.

💥🌿 Khairat kematian sbanyak rm4k - rm6k utk waris, jika saya meninggal (sbg pengguna setia dgn belian rm60 sebulan)

💥🌿Khairat kematian saya dapat jika keluarga terdekat meninggal. Rm2k utk setiap kematian (sbg pegguna setia dgn belian rm60 sebulan)

💥🌿Dana kebajikan, saya dapat rm1-rm5k jika berlaku musibah spt ↗kemalangan melibatkn patah
↗kebakaran
↗bencana alam spt banjir dan sbgnya. ( sebagai pengguna setia dgn belian rm60 sebulan )

Dengan modal serendah rm140 ( 3 botol stevia) dan belian bulanan rm60 (2 botol) saya layak dapat semua ni ❗

Anda bagaimana?

Daftar segera utk dapat LEBIH LAGI❗

Hubungi saya utk info selanjutnya :
Emme Marina
0189100852


Tuesday, January 12, 2016

Bisness RCC Terbaik

January 12, 2016 0 Comments

Teks: Emme Marina Mohamad
Foto: Koleksi Peribadi

Apa khabar semua?
Alhamdulillah.. awal tahun 2016 bermula dengan baik. Bisnes rcc stevia juga berjalan dengan lancar.

Sudah setahun menjadi ahli rcc stevia, ada juga buat bisnes dengan sharing bersama rakan-rakan dan keluarga. Tetapi tahun ini mahu pergi lebih jauh.

Di bawah pimpinan saya sudah ada 3 buah stokis rcc stevia.

Syukur.

Walaupun masih belum aktif sepenuhnya dan hanya berbisnes dari rumah tetapi kerana niat kita mahu bantu dan sedarkan lebih ramai rakyat malaysia tentang bahaya gula dan kebaikkan bertukar ke gula stevia. Allah makbulkan doa saya untuk terus berjuang di sini.

100 borang keahlian sebagai pengguna dan agen rcc stevia sudah sampai semalam. Flyers juga sudah ada.

Barang alatan dan ilmu mengenai bahaya gula, plan bisnes rcc juga sudah lengkap.

Mahu majukan diri jauh lagi.

Azam tahun ni nak tebus umrah. Hehe

Semoga dimakbulkan Allah. Aminn

Sambil bisnes stevia, sambil tebus umrah percuma.


Berminat dengan peluang bisnes rcc stevia? Jana pendapatan online atau offline. Tebus mata ganjaran secara percuma setiap tahun dan layak tuntut khairat kematian dan tabung kebajikan.

Emme Marina
WA / Tele 0189100852


Monday, January 11, 2016

Percuma Isi Minyak Petronas Dengan Jadi Agen RCC Stevia

January 11, 2016 0 Comments
Teks: Emme Marina Mohamad
Foto: RCC

Tahun lepas lagi dah diwar-warkan tentang isi minyak percuma ni. Masa tu kad sudah ada untuk kami preview tetapi belum secara official. Lama penantian kami akhirnya tahun ini, 2016, keluar pun redeem untuk isi minyak percuma di petronas. Ha, bukan isi minyak sahaja tahu tetapi boleh gunakan kad privilage tersebut untuk shopping di kedai Mesra, petronas.

Teruja sangat kan?

Sambil kita promote kebaikkan stevia, sambil kita buat bisnes rcc stevia. Sambil kumpul mata point secara percuma dan point ini boleh dikeluarkan atau redeem untuk privilege card bagi petronas setiap bulan.

Mari tengok reaksi seronoknya semua agen-agen sah rcc stevia. Selama ini kita buat macam-macam bisnes di luar sana, kita keluarkan modal. Ada yang modal tinggi sampai beribu ada yang sampai berhutang. Hanya untuk modal rolling balik tanpa sebarang faedah. Anda dapat untung bersih, dan sentiasa harus besarkan modal untuk keuntungan yang lebih tinggi.





Tetapi!

Di RCC, hanya bermodalkan RM140 sahaja, dapat balik modal setelah terjual 4 kotak atau 3 botol stevia tanpa perlu rolling modal lagi. Kemudian anda promote sahaja, share kepada rakan-rakan, keluarga atau sesiapa sahaja anda mahukan. Sama ada promote produk rcc stevia atau pun ajak rakan buat bisnes sama-sama. Modalnya RM140 sahaja, tetapi mampu memberi anda income sehingga RM 1800 sehari.

Kemudian dengan keuntungan bersih itu, anda dapat lagi kumpul mata ganjaran dan boleh redeem macam-macam benda termasuklah pergi umrah. Lain macam na bisnes rcc ni.

Selain itu lagi, kebajikan diri kita sebagai ahli jangan tinggal.

Layak dapat khairat kematian ahli - RM 4,000 hingga RM 6,000. Keluarga RM 2,000
Layak dapat tabung kebajikan jika berlaku musibah seperti kebakaran, bencana alam, kemalanagan dari RM 1,000 hingga RM 5,000.


Apa lagi anda fikirkan?
Mahu bisnes dengan modal paling mampu milik?
Penuh dengan kebajikan dan kelebihan sebagai ahli
Maka bisnes rcc stevialah pilihan terbaik anda.


Hubungi saya
Emme Marina Mohamad
Whatsapp/Telegram 0189100852

Saturday, January 09, 2016

Bonus Pencen Rcc Stevia

January 09, 2016 0 Comments

Teks: Emme Marina Mohamad

Saya belum cek lagi bonus pencen saya bulan lepas. Kebiasaannya setiap awal bulan, bonus pencen akan mula masuk ke dalam akaun peribadi rcc.

Alhamdulillah, sebab walaupun saya kurang aktif sejak sambung semula belajar tahun lepas setiap bulan saya menerima bonus pencen sebagai bantuan kewangan saya buat masa ni.

Yala, sebagai surirumah saya tidak mempunyai sebarang pendapatan. Jadi berniaga online merupakan pilihan terbaik saya di samping menjaga anak-anak yang masih kecil. Setiap kali saya menerima tempahan saya akan maklumkan kepada stokis di bawah saya, iaitu Makja di Kuantan. Saya akan membuat bayaran dan Makja pula mengeposkan bagi pihak saya.

Walaupun agak kurang aktif menaja tetapi syukur, kerana sekarang saya sudah miliki 3 orang ahli yang berstatus stokis. Tanggungjawab sebagai leader harus saya kekalkan bagi memastikan stokis di bawah saya mendapat ilmu dan panduan sebaiknya.

Macam menarikkan?
In shaa Allah, walaupun anda surirumah anda pasti mampu sertai komuniti rcc stevia.

Modal hanya RM 140 sahaja dan potensi pendapatan sehingga RM 1800 sehari.

Hubungi saya bila-bila masa kalian bersedia.



Antara testimoni kejayaan pengguna rcc stevia
Hanya tukar gula dan amalkan formula kesihatan 3553.



Friday, January 01, 2016

Bisness RCC Stevia Mudah dan Paling Untung. Sambil buat bisnes, sambil beramal

January 01, 2016 2 Comments
Teks: Emme Marina Mohamad
Foto: Emme Marina Mohamad

Teruja sungguh bila rakan-rakan niaga rcc stevia kongsikan kejayaan mereka buat bisnes rcc.


Sambil ngeteh, sambil duduk-duduk sahaja dapat buat income.

Senang ka senang?

Masya Allah, dengan hanya kongsikan kebajikan dan kelebihan bersama rcc stevia juga plan marketing yang amat mementingkan kebajikan ahlinya. Rcc stevia terus mengungguli dan meneraju lebih jauh.

Apa yang bestnya buat bisnes rcc stevia?

Modal yang sangat rendah iaitu RM140 sahaja. Tetapi mempunyai potensi income Sehingga RM1800 sehari.

Semua ahli layak menerima ganjaran khairat kematian bagi ahli dan keluarga ahli (mak ayah, suami/isteri serta anak kandung).

Layak menuntut tabung kebajikan seperti bencana alam, kebakaran dan kemalangan.

Dan paling luar biasa ialah dengan hanya membuat sales bersama produk rcc stevia anda bukan sahaja dapat komisyen tetapi kumpul mata ganjaran secara percuma!

mata ganjaran ni takkan lupus tahu. jadi marilah kita kumpul sehingga berjaya redeem. Lagi banyak sales dan teamsales, lagi banyakla mata ganjaran dapat dikumpulkan. 

Mudah-mudahan dengan betulkan niat semula bisnes ni. Kita bukan sahaja dapat untung dari jualan tetapi pahala membantu mereka yang mempunyai masalah kesihatan dan juga kewangan.

Anda pasti boleh lakukannya.

Hubungi saya
Emme Marina
0189100852

Pakar kewangan dan kesihatan rcc stevia

Thursday, December 10, 2015

Projek Jutawan Gula Sihat

December 10, 2015 0 Comments
PROJEK JUTAWAN GULA SIHAT

Pakej plan A
Silver (3botol) rm140 - 1 akaun
Potensi komisen kump sehari rm1800

Gold (9botol) rm420 - 3 akaun
Potensi komisen kump sehari rm5400

Platinum (21botol) rm980 - 7 akaun
Potensi komisen kump sehari rm12600

Ahli masih percuma
Plan A Sekali seumur hidup

Belian seterusnya plan B
1 set stevia (2botol) RM60
Harga jual sebotol rm50
Atau
Sekotak RCC colagen cappocino
RM55

Kelebihan jadi pengguna berdaftar x kisah mana2 pakej asalkan pengguna setia stevia atau cappocino
(Belian setiap bulan)

1. Mata ganjaran setiap set rm60/rm55 10point (dihimpun tanpa had masa.. Redeem bulan Jun dan december)

2. Khairat kematian ahli (penama)
Selepas 3 bulan pendaftaran dan ada belian sekurang2nya 1 set dalam 3 bulan berturut2 sebelum kematian
Waris menerima
Belian 1 set rm4000
Belian 2 set rm5000
Belian 3 set rm6000

3. Khairat kematian ahli keluarga terdekat (pasangan, IbuBapa, anak2)
Terma dan syarat yg sama
Penama/ahli menerima sumbangan Setiap kematian rm2000

4. Tabung kebajikan
Terma dan syarat yg sama
Jika ahli/penama
Berlaku
kemalangan (patah)
Kebakaran
Bencana alam
Sumbangan diberikan antara rm1000 sehingga rm5000

Komisen
1. Komisen jualan (sponsor)
Tidak kisah kita pakej apa
Jual/taja. Pakej.             Komisen
         1 akaun.Silver.            RM 35
         3 akaun.  Gold.           RM 105
         7akaun platinum.        RM 245
(Setiap akaun syarikat tolak rm2 dari komisen utk di masuk kan ke dalam tabung khairat kematian dan kebajikan)


2. Komisen jualan kump (pairing)

       L.                         R
1 akaun (1box)     1 akaun (1box)

Dikira 1 pair RM 15 dan 10rp
Maksimum sehari 120 pair x rm15
Rm1800 dan 1200point

3. Komisen jualan kump peribadi -unilevel
Pengiraan bulanan antara 5 hingga 10hb setiap bulan

Setiap set belian plan B (rm60/rm55)

Belian kumpulan peribadi kita (direct sponsor)

Belian peribadi 1 set
Level 1 hingga level 5 x rm2.00 setiap set

Belian peribadi 2 set
Level 1 hingga level 6 x rm2.00 setiap set

Komisen setiap minggu hanya hari Ahad sahaja apabila E wallet mencapai rm101

Kelebihan RCC
✔️tiada BV dan PV
✔️RM to RM
✔️ewallet ke ewallet x boleh transfer.. Hanya ke bank pemegang akaun sahaja
✔️tak maintain pairing menunggu tak hilang
✔️kaki besar tak flushing
✔️pemegang akaun platinum atau gold tetap maintain 1 set
✔️product keperluan dan serba guna
    (Belian ulangan kuat.. Baru ada bisnes)
✔️maintain serendah rm55
✔️tiada pangkat
✔️guna sendiri tetap ada faedah

In shaa Allah,
berminat untuk sertai kami sebagai rakan niaga?

Boleh hubungi atau wassap saya
0189100852

Wednesday, November 18, 2015

10 perkara yang perlu kita tahu tentang Pemanis gula Stevia

November 18, 2015 0 Comments
Senyumlah semanis stevia... Ingin saya kongsikan iaitu 10 perkara yang perlu kita tahu tentang Pemanis gula Stevia iaitu:

1. Stevia bukan ubat

2. Stevia bukan supplement atau makanan tambahan

3. Stevia bukan ubat yg sembuhkan semua jenis penyakit

4. Stevia adalah pemanis semulajadi pengganti gula

5. Stevia adalah karbohidrat dengan nilai kalori sangat rendah hingga boleh dikatakan 0 kalori

6. Dengan menukar corak pengambilan gula kepada stevia, risiko penyakit dan komplikasi penyakit berkaitan pemakanan dapat dielak atau dikurangkan

7. Kajian perubatan dan saintifik membuktikan potensi stevia untuk kesihatan

8. Yang memberi rasa manis pada stevia adalah glycoside, bukan sukrosa atau fruktosa

9. Stevia adalah 150-450x lebih manis dari gula

10. Stevia dimetabolismakan di usus dan disingkirkan dari badan melalui najis dan air kencing

Saya harap artikel ringkas ini, dapat memberi gambaran kepada anda tentang pemanis gula Stevia.

Ps: Pemanis gula Stevia bentuk cecair yang tinggi permintaan sekarang ini adalah Royal Sweetener Stevia atau dipanggil Stevia RCC.

Sumber:
Blog Dr Norbayah
steviamalaysia.com

#steviapenggantigula
#steviasweetener
#pemanissemulajadi
#stevia
#kurustanpadiet
#kurusdenganstevia
#tukarGULAjadiDUIT
#gulasihatpoketsi


Thursday, October 29, 2015

Peluang Perniagaan Terbesar Buat Anda - Stevia di Parlimen!

October 29, 2015 0 Comments
Mari buat bisnes STEVIA walau hanya dari RUMAH.

HARI NI  SAYA MENDENGAR perbincangan tentang STEVIA di Parlimen..

PERBINCANGAN yg amat mengujakan. Antara isi prbincangan:

1) menteri berkaitan menghuraikan kepentingan STEVIA sbg alternatif pengganti kpd Gula, ciri-ciri keselamatan stevia dan kesan-kesan positif stevia kpd pelbagai masalah kesihatan khususnya diabetes.

2) menteri juga menghuraikan keperluan negara kepada stevia sebagai gula masa hadapan. Telah ada Usaha-usaha percubaan untuk penanaman stevia. Tetapi masih blum berjaya mngeluarkn kualiti yg sama spt dari negara asal stevia ditemui dsbbkn masa siang yg tidak sama panjang di negara ini.. sehingga stevia yg ditanam dinegara ini lebih cepat berbunga dan kurang manis ( yg ni baru saya tahu.. ).
3) menteri yg menjawab meneruskan dengan memberi info ttg data dan statistik bilangan pengidap diabetes dimna malaysia mnjadi negara trtinggi di Asia Tenggara!
4) PALING BEST - dibhgian penutup menteri mnyatakan sementara pihak brkaitan msih meneruskn kajian utk mnghasilkn variati stevia yg sesuai ditanam dinegara ini, beliau mnggalakkn org ramai mndapatkan  bekalan stevia liquid dari syarikat yg mmbekalkan stevia yg bahan mentahnya diimport dri negara asal spt brazil!

DGN LAIN PERKATAAN.. BISNES STEVIA KITA SDG DIIKLANKAN OLEH MENTERI DI PARLIMEN!
KLU KITA X NAMPAK LAGI.. X TAU MAU CKP APA LG...

Alhamdulillah. Kita berada di landasan yang betul. Kini syarikat RCC merupakan peneraju pembekal dan mengeluarkan produk stevia cecair iaitu pati ekstrak yang berkualiti tinggi.

Mari, jangan tunggu lagi. Dapatkan rcc stevia hari ini dan sertai kami sebagai agen-agen sah rcc stevia di seluruh Malaysia.


Home Ads