Berkongsi kisah kehidupan sebagai suri dan pada masa sama, berniaga untuk bantu keluarga. Suka sharing berkaitan online marketing dan menjual produk islamik seperti jam azan untuk rumah, jam tangan azan, al quran digital dan macam-macam lagi.

Read More

Selamat Datang Ke Blog Emme Marina

Semoga Dilimpahi Rezeki dan Keberkatan Buat Semua Pembaca
Read More

Servis Facebook Page

Paling saya suka membantu sahabat semua, berjaya dalam bisnes insya Allah. Pasti berjaya
Read More

Al Quran Digital

Pembantu peribadi anda memperbetulkan bacaan, belajar tajwid dan lebih seronok mengaji. Insya Allah
Memaparkan catatan dengan label miracle flawless by mira filzah. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label miracle flawless by mira filzah. Papar semua catatan

2/16/2017

Review Foundation Miracle Flawless Mira Filzah dan 4D Foundation DMS360

Assalamualaikum, alhamdulillah sampai stok foundation miracle flawless MIRA FILZAH ke kita. Sebenarnya dah dalam pantang ni,masa parcel dapat tu baru sahaja selepas bersalin. Alhamdulillah, suami ada di rumah. Kalau tak, tak dapatlah nak review awal foundation ni.

Kalau nak tahu, Mira Filzah dah pun keluarkan tau foundationnya yang tersendiri. Boleh baca entri tentang foundation ni di link ni ye -" foundation miracle flawless mira filzah "

Saya cuba dua cara, satu tanpa 4D DMS360 foundation dan satu lagi dengan kehadiran 4D foundation.

Saya ceritakan sedikitlah tentang 4D Foundation DMS360 ni. 4D foundation ni merupakan produk dari syarikat DMS360. Bila pakai nampak muka natural seperti tak pakai apa-apa tau namun muka glowing gitu.

Contoh saya pakai 4D sahaja (gambar bawah).


Ni pakai 4D sahaja tau.

Haa, gitulah. Tak macam berbedak kan? Natural je gitu.

Tapi bagi yang suka nak buat finishing untuk basic foundation ni, boleh tutup dengan mineral loose powder atau foundation yang lebih pekat.
Sebab tulah, saya cuba Miracle Flawless Mira Filzah ni. Kawan baik sayalah ni, berkerja di syarikat yang buat foundation tu. Jadi saya pon joinlah sekali dalam team agen jualan foundation Miracle Flawless Mira Filzah ni. Haruslah mencuba produknya kan?

Ada dua jenis kaler. Saya pilih kaler white pink. Mira Filzah pun pakai kaler ni juga tau.




Alhamdulillah, dalam pantang pon melawa tau. Saya pakai selepas krim siang DMSONE.

Dari segi teksturnya, memang licin tidak kesat bermakna mudah disapu. Saya calitkan ke muka dan sapu rata seluruh muka dengan jari sahaja. Alhamdulillah, memang sangat mudah dipakai, ringan dan tidak melekit!

Walaupun, mula-mula rasa was-was. Bukan apa, saya pernah cuba satu foundation seperti ni juga. Natural kaler, memang ringan bila dipakai namun masalahnya seperti kesat dan tidak menutup cela dengan baik. Muka juga rasa tidak selesa. Harganya mahal sedikit daripada harga asal Foundation Miracle Flawless Mira Filzah ni.


Pakai MF tanpa 4D foundation
Pakai MF dengan 4D foundation

Cara memakai foundation jenis compact ni, cara yang betul ialah mula-mula pakai krim siang atau pelembap. Supaya muka tidak terlalu kering. Jadi bila dipakai, muka nampak sekata dan tidak bercapok ataupun pecah.

Bagi saya, saya pilih memakai foundation Mira Filzah dengan kehadiran 4D foundation. Tampak lebih glowing dan memang tidak berminyak kedua gabungan ni. Sebabnya saya pakai foundation ni dari pagi hingga petang tanpa cuci muka. Yala, berpantang mana solatkan. He

Nak cuba?

Belum cuba belum tahu ;-)



Read More

2/08/2017

Foundation Miracle Flawless by Mira Filzah


Foundation Miracle Flawless Mira Filzah by Bellessa


Berita baik buat semua penggemar foundation jenis matte
Kini terdapat foundation bakal terlajak laris iaitu
Foundation Miracle Flawless oleh Artis Terkenal Malaysia iaitu Mira Filzah

Siapa tidak kenal beliau bukan?


Foundation Mesra Wuduk 2 in 1 
ini dikatakan 


✓ Mampu melembapkan wajah,
✓ Dijamin pakai tidak "crack" bedak tersebut
✓ Lagi peluh, lagi glowing
✓ Menutup cela dan jeragat dengan sapuan nipis


WAJIB TRY DAN HIGHLY RECOMMENDED.😁👍🏻

Kiri: Natural, Kanan: White Pink (Mira Filzah pakai WP)

Harga : RM60 tidak  termasuk postage.

RM67 SM / Rm70 SS 
(harga siap postage untuk order 1-2pcs)

👉🏻 Warna foundation:
1. Natural - untuk kulit sawo matang/brown skin. 
2. White pink - untuk kulit cerah. ( Mira Filzah guna white pink )

👉🏻 Berat Foundation: 10gm
Made In Malaysia.
👉🏻 Lulus KKM.




👉🏻 Ramuan Utama Foundation Miracle Flawless:
1) Collagen
2) Vit A,C & E
3) Water Based
4) Serbuk Mutiara
5) Seed Anggur
6) Olive, Rose & Aloe.


Paling Penting Tiada PARABEN!
Tiada SILIKON!


👉🏻
Kenapa ANDA patut MEMILIH FOUNDATION MIRACLE FLAWLESS MIRA FILZAH by Bellessa?


1) Lulus KKM & Perlindungan UV dengan SPF 35.
2) Kulit kelihatan cerah sekata dan halus.
3) Foundation yang cepat meresap ke kulit.
4) Tidak berminyak/ menyerap minyak dan tahan lama.
5) Membantu menutup parut jerawat dan warna kulit tidak sekata.
6) Water Based berasaskan air foundation yang berasaskan air, mudah ducuci dan wudhu friendly (mesra solat).
7) Tekstur ringan dan halus,kalau senyum uolls jangan risau, takda "crack" kalau senyum. Heee
8) Wangi dan mudah disapu. Tak perlu nak "tepek" banyak2. Sapu nipis2 pun dah cover 1 muka.
9) Direka bukan sahaja untuk perlindungan, tetapi untuk membuat anda kulit kelihatan lebih muda,cerah, tak buat kulit cepat berkedut kerana kerap menggunakan solekan.
10) 2 warna foundation yang dikeluarkan tidak terlalu putih dan tidak terlalu gelap. Serasi dengan warna kulit asia. White pink tidak membuatkan kulit wajah anda kelihatan terlalu putih sehingga nampak perbezaan sangat ketara dengan tona kulit tangan.


Apa Kata PENGGUNA?



Nak Cuba FOUNDATION MIRACLE FLAWLESS MIRA FILZAH ni?


OOPSS Tunggu DULU

Berita Baik buat anda semua 


PROMO PRICE Miracle Flawless by Mira Filzah



HARGA PASARAN 1 PCS - RM60.
TIDAK TERMASUK POSTAGE.

HARGA PROMO 1 PCS - RM49
TIDAK TERMASUK POSTAGE.

RM56 SM / RM59 SS SIAP POSTAGE.



Untuk tempahan

Hubungi saya


Emme Marina
Wakil Jualan produk Miracle Flawless MF
018-9100852


Read More

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Popular Posts

Blog Archive

Pageviews

BTemplates.com

Blogroll

About

About

Copyright © Diari Seorang Suri & Bisnesmom | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com