Berhenti Beli Emas Orang Tengah – Jimat Harga Kilang Dealer Orodesign

Saya Ajak Anda Beli Terus Harga Kilang, Jadi Dealer Orodesign Hari Ini

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Saya nak kongsikan sesuatu yang sangat penting, terutama untuk kita orang Islam dan Bumiputera. Ramai sangat hari ini beli emas melalui orang tengah, bayar lebih tanpa sedar. Saya dulu pun begitu…

Tapi sejak saya jadi dealer Orodesign, baru saya nampak jalan yang lebih bijak.

Hari ini, saya nak ajak anda berhenti rugi. Mari kita simpan emas dengan cara yang betul, penuh ilmu, dan paling penting harga lebih murah, upah rendah, mudah jual balik bila perlu.

Tahukah anda sebagai dealer, pihak HQ ada sediakan jadual harga pasaran buat produk-produk emas yang dijual di Orodesign?

Mari saya kongsikan harga jualan yang disediakan, harga ini sebenarnya masih dikira murah berbanding pesaing dan dari kedai emas tetapi kami lebih prefer harga yang disediakan berbanding cuba menjual harga lebih tinggi mengikut harga kedai.

Ini bukan harga dealer tetapi harga pasaran yang menjadi panduan bagi dealer Orodesign jika ingin menjual produk Orodesign kepada bukan dealer (ahli)

Nak semak sendiri harga yang HQ MAA/ Orodesign sediakan?
Klik sini: https://www.maaorodesign.com/

Kenapa Kita Kena Elak Beli Dari Orang Tengah?

Kalau anda biasa beli emas di kedai kecil, kedai emas biasa, atau orang tengah:

❌ Harga emas lebih mahal — sebab mereka tambah margin untuk keuntungan mereka. Kita yang bayar lebih.
❌ Upah tinggi — gelang, cincin, rantai — upah kadang-kadang cecah RM300–RM400.
❌ Susah nak jual balik — bila kita nak jual, harga mereka ambil rendah.
❌ Tiada ilmu — kita beli ikut suka-suka, tak tahu harga sebenar, tak tahu cara simpan paling untung.

Saya dulu beli begitu juga. Tapi selepas saya jadi dealer, barulah nampak berapa banyak saya boleh jimat dan belajar ilmu emas yang betul.

Kenapa Saya Pilih Jadi Dealer Orodesign?

Saya pilih Orodesign sebab:

1. Harga kilang, jimat RM10–RM20 setiap gram
Kita beli terus dari kilang. Tiada orang tengah nak ambil untung atas kepala kita.

2. Upah perhiasan rendah & telus
Kalau beli emas hiasan macam gelang, rantai — upah Orodesign memang lebih rendah daripada banyak kedai. Dan mereka nyatakan siap-siap. Tiada caj tersembunyi.

3. Harga beli balik tinggi & jaminan 100%
Emas Orodesign dijamin beli balik pada harga kompetitif. Tak macam kedai biasa yang kadang tak mahu ambil balik atau potong harga teruk-teruk.

4. Ilmu penuh, kita diajar sampai faham
Jadi dealer, kita bukan setakat beli emas. Kita belajar cara simpan, jual, pajak Ar-Rahnu, baca pasaran. Orodesign dan komuniti dealer sangat supportive.

5. Tiada paksaan beli minimum, tiada yuran tahunan
Bayar yuran RM299 (sekarang promosi), keahlian seumur hidup. Beli ikut kemampuan.

Tahukah anda?

Orodesign ada sediakan katalog tanpa harga emas tetapi ada harga upah bagi emas perhiasan. Mari saya tunjukkan

berhenti beli emas dengan orang tengah, beli emas direct kilang
dekat sini anda sendiri boleh buat perbandingan, tak perlu refer harga upah dealer Orodesign pun takpe, sebab harga upah bukan ahli sendiri sudah ada sebagai rujukan. Yang pastinya, jadi dealer, upah emas 916 ni memang berbaloi murah, anda boleh cross check dengan upah yang kedai berikan.


Saya nak kongsikan juga harga susut nilai, dengan pesaing kami Public Gold. Bukan nak jatuhkan, tetapi mudah bagi saya kerana harganya sudah ada di dalam website. Sama seperti kes, harga upah, anda boleh nilaikan sendiri, apa-apa pun setiap orang berhak memilih. Jika ada website lain, boleh je saya buat perbandingan sekali. Tetapi saya hanya akan tunjukkan harga Goldbar 10 gram sahaja, jangan minta yang lain ya!

Disclaimer: Public Gold ada method mereka tersendiri sebagai platform jual beli Emas di Malaysia, begitu juga Orodesign. Tiada bentuk perbandingan yang mengatakan harga PG atau PG lebih atau kurang dari Orodesign. Anda sendiri menentukan pilihan anda mengikut bajet dan kemampuan serta keselesaan anda membeli emas. Orodesign sendiri mempunyai kekurangan. 

harga ini adalah harga semasa saya sedang menulis 23 jun 2025. 



Daripada harga yang telah saya kongsikan, ringkasan perbandingan ketiga-tiga harga ini ialah;

berhenti beli emas dari orang tengah, jom beli emas dengan orodesign

Kesimpulan
  • Dealer Orodesign paling untung! Susut nilai sangat rendah ~2.8% sahaja.
  • Public Gold susut ~9.0%, Orodesign bukan ahli susut ~10.1%.
  • Beli harga dealer bukan sahaja murah, tapi kalau nak jual balik pun lebih untung!

Perbandingan Beli Dengan Orang Tengah vs Jadi Dealer


Nak tahu kenapa rugi beli dengan orang tengah sedangkan sudah ada platform beli emas tanpa orang tengah?

perbandingan harga ahli vs beli emas dengan orang tengah


Saya Ajak Anda: Mari Jadi Dealer, Beli Emas Dengan Ilmu

Saya bukan sekadar nak suruh beli. Saya nak kita sama-sama jadi pembeli emas yang bijak.
  • Beli harga kilang, bukan harga orang tengah.
  • Dapat harga upah rendah kalau nak beli perhiasan.
  • Dapat ilmu — supaya kita tahu apa kita beli, apa kita simpan.
  • Emas mudah dicairkan bila perlu — tak ada rasa rugi bila nak jual balik.


Jom Mulakan Langkah Hari Ini

Yuran promosi RM299 sahaja (asal RM799)
  • Keahlian seumur hidup, tiada yuran tahunan
  • Tiada belian minimum, beli ikut kemampuan

Nak tahu lebih? Tanya saya, WhatsApp 018-9100852
Nak daftar terus? Boleh juga saya bantu uruskan.

Setiap pendaftaran, percuma Buku Panduan Dealer Orodesign!




Berita penting! Sekarang HQ dah mula buat kuota pengambilan dealer, saya tak pasti bulan ni sudah penuh kuota atau belum, tapi buat masa saya masih menulis, kuota masih lagi ada. Jom segera! Daftar hari ini, esok dah boleh order emas dan collect di branch (bagi yang tinggal berdekatan)

Catat Ulasan

0 Ulasan