Berkongsi kisah kehidupan sebagai suri dan pada masa sama, berniaga untuk bantu keluarga. Suka sharing berkaitan online marketing dan menjual produk islamik seperti jam azan untuk rumah, jam tangan azan, al quran digital dan macam-macam lagi.

Read More

Selamat Datang Ke Blog Emme Marina

Semoga Dilimpahi Rezeki dan Keberkatan Buat Semua Pembaca
Read More

Servis Facebook Page

Paling saya suka membantu sahabat semua, berjaya dalam bisnes insya Allah. Pasti berjaya
Read More

Al Quran Digital

Pembantu peribadi anda memperbetulkan bacaan, belajar tajwid dan lebih seronok mengaji. Insya Allah
Memaparkan catatan dengan label dms360. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label dms360. Papar semua catatan

4/18/2018

Ready Stok Update DMS360 18 April 2018

Senarai produk DMS360.

UPDATE: 18 APRIL 2018


*Set Asas*
1. DMS360 RM139.00  -PRE ORDER-
2. GS Viral RM170.00 *NEW*
3. 5in1 DMSONE Exclusive RM200.00 *NEW*
4. DMS56 Exclusive RM139.00 *NEW*
5. DMSONE (kotak kuning) RM150.00
6. DMS Viral RM139.00 *NEW*

*Serum*
7. Serum Glowing RM100.00
8. Serum Stemcell Plus 2+1 RM156.00 
9. Serum Duo RM156

*Foundation*
10. 4d Foundation RM120.00 
11. 5d Foundation RM120.00
12. CC Hybrid Foundation RM120.00 -SOLD OUT-

*Produk kuruskan badan*
13. Fat Loss RM100.00/ 30 biji
14. Fat Away RM120.00/ 21 biji -SOLD OUT-
15. De Clen Detox Fibre RM150.00/15 sachet *SALE*
16. BCC Krim Losyen Panas RM100 *SALE*
17. Kopi Hijau RM90/15 sachet *SALE*
18. Slim Patch RM100/10 patch *SALE*

*Kesihatan dan Aset Wanita*
19. Miss Me RM100.00/60 biji
20. Kopi Monatox DMSTOX RM75.00/ 15 scht
21. Kopi Pink RM90.00/ 15 scht *SALE*

*Kesihatan lelaki*
22. Kopi Aumm RM120.00

*Loose*
23. Sabun DMS360 RM40.00 40g
24. Sabun Glowing Speed RM50.00 50g
25. Sabun DMSONE Exc RM40.00 50g
26. Sabun DMSONE RM50
27. Sabun DMSViral RM40

*Supplement Kecantikan*
28. Pearlaqueen RM150.00 *SALE*
29. Glutax RM100.00 *SALE*
30. Superskinz RM150.00 *SALE*

*Kesihatan*
31. DMS Pro HD1000 RM120.00
32. Protive RM150.00 *SALE*

*Toner/Gel Pencuci*
33. Detox Miracle Solution RM100 *SALE*



VVIP DMS THREE SIXTY
EMME MARINA
0189100852
Read More

12/19/2017

Skincare 3in1 Dermax Superskin 360 (DMS360) - PRE ORDER DMSVIRAL Kini Dibuka



Perkenalkan Dermax Superskin 360 (DMS360 Skincare)


Korean Dermatologi
KKM Approve
International Brand Award 2014




Produk ini bakal dikeluarkan pada Januari 2018
dengan packaging baru dan nama baru


Perkenalkan DMSViral #dmsviral


Kami buka pre order mulai hari ini







Limited Stok

Malah anda tidak akan dapat produk ini di mana-mana kedai ya
Usah terbeli produk tiruan DMS


DMS 360 #dmsviral TERBUKTI mampu merawat:


✔️Jerawat / Parut Jerawat
✔️ Blackhead / Whitehead
✔️ Cela / Tompokan Hitam
✔️ Liang Pori Terbuka
✔️ Jeragat / Pigmentasi
✔️ Mencerahkan Kulit
✔️ Sesuai Untuk Kulit Sensitif / Kering / Berminyak
✔️ Meratakan Tona Kulit Muka
✔️ Mengurangkan Kedutan / Garisan Halus
✔️ Mengawal Minyak Berlebihan
✔️ Memberi Kelembapan Kulit
✔️ Memperbaiki / Mengaktifkan Sel Kulit Yg Rosak
✔️ Melambatkan Proses Penuaan
✔️ Menegangkan Kulit Muka.

SUPER CREAM (DAY & NIGHT CREAM) EFEKTIF UNTUK :
—------------------------------------—
– Mencerah & menyerikan wajah
– Menghilangkan pigmentasi yang tebal
– Menghapuskan jerawat dengan berkesan
– Mengecilkan pori-pori wajah dan menghaluskan kulit secara semulajadi
– Menjadikan kulit lebih awet muda dan anjal

SABUN COLLAGEN DMS UNTUK RAWATAN WAJAH
—------------------------------—
- lembut
- wangi
- buih2 yg halus
- memngecutkan jerawat
- mematikan jerawat
- mencerahkan wajah
- menegangkan
- memudarkan bekas2 parut

SET TERLARIS ini mempunyai
—---------------------------—
1. Krim Siang (20g)
2. Krim Malam (20g)
3. Sabun Honeydew (30g)

Bahan semulajadi
✔️ Pati sarang burung
✔️ Ektrak Honeydew
✔️ Glutathione
✔️ Kolagen

SPF25 (Tahan 4 Jam Perlindungan UV)
Saranan 2x pemakaian jika tidak memakai sunblock/foundation dengan SPF40 ke atas)


JIMAT TAHAN 3 BULAN PENGGUNAAN!!



Harga : RM 139.00
Postage : RM 7 SEM/ RM 11 SEM



Tempah hari ini! Percuma Penghantaran Semenanjung!
+ RM 5 Sabah Sarawak


RM 146  / RM 139 SEM
RM 150  / 144 RM SABAH SARAWAK




Apa kata pelanggan DMSViral kami?












Read More

8/20/2017

Kopi Lover Wajib Cuba Kopi-Kopi DMS360 Tahu

Tahukah anda DMS360 sekarang ada 4 jenis kopi?

Dua kopi khusus untuk wanita, satu kopi untuk menurunkan berat badan dan satu lagi untuk lelaki. Semua orang ada kopi tersendiri. Menarik bukan?

Kopi apa pula ni ye?

Best sangat tentang kopi dms ni semua kopi menggunakan kopi terbaik iaitu kopi arabica.

KENAPA KAMI GUNA KOPI ARABICA DALAM KOPI-KOPI DMS360?
.
Anda tahu tak, ada 2 jenis kopi yang paling digemari dalam dunia ni? Haa, Arabika dan Robusta. Tapi, kenapa kami guna kopi Arabika, bukannya Robusta?😊

☕ Kopi Arabika lebih terasa asam, herbal dan fruity. Robusta pahit sikit.
.
☕ Arabika ada lebih kurang 1.5% kafein, tapi Robusta ada 2.7% kafein. Tu yang buat Robusta lagi pahit
.
☕ Kopi Arabika lebih berkualiti kalau compare dengan Robusta. Harga pun, Arabika lebih mahal. Kualiti baik, harga pun kena baik la kan?
.
☕ 75% penduduk dunia lebih suka kopi Arabika. Haa, kalau ramai suka, maknanya best la tu.
.
Haaa, jadi kalian dah tahu kopi dms ni gunakan kopi yang terbaik kan?
.
4 jenis kopi yang kini berada di pasaran ialah:

1. Kopi montok @ coffee monatox
2. Kopi pink lady
3. Kopi hijau
4. Kopi Aummm

Jika anda nak tahu lebih lanjut,  saya cadangkan baca di entri yang telah saya sediakan ni. Jom


 RANGKAIAN PRODUK KOPI DMS360 


Read More

12/08/2016

Review 4d Foundation DMS360

4D Foundation 360 dari Dermax Superskin 360 teramatlah istimewa.

Ia boleh dijadikan sebagai set lengkap rawatan wajah bersama set asas dms360 dan serum. Boleh digunakan begitu sahaja sebagai pengganti bedak.

Apa yang membuatkan 4d foundation 360 ini menjadi pilihan terbaik bagi penggemar foundation atau yang tidak suka berbedak ialah:

1. Muka tampak pinkish dan natural seperti tidak bermekap
2. Anti jeragat
3. Sunblock dengan spf45
4. Melembapkan dan melembutkan wajah
5. Mampu mencerahkan wajah
6. Mesra solat dan mudah dicuci
7. Glowing ketika berpeluh
8. Sebotol tahan 3 hingga 4 bulan penggunaan

Krimnya sangat wangi tau.

Saya sendiri setiap kali menggunakan 4d foundation ni masya Allah bau mawar semerbak. Wangi dan harum gitu.

Baunya tidak terlalu kuat dan tajam tetapi lembut. Anak-anak pasti akan tercari-cari bau apa yang wangi tu. Hehe

Paling penting 4d foundation ni anti jeragat. Jadi selain kita gunakan foundation sebagai pengganti bedak, kita lindung dan jaga muka dari penambahan jeragat atau pigmen hitam pada wajah. Penting tau!

Memandangkan muka saya senang sangat naik jeragat terutamanya bila terdedah kepada cahaya matahari. Dengan perlindungan tambahan dari 4d foundation selain krim siang dms360. Nak keluar rumah tu jadi lebih yakin.


Calitan krim 4d foundation pada tangan kiri. Krimnya tidak berminyak. Berwarna pink.
Sapu rata di seluruh atas tapak tangan. Warna putih pula kan?
Selepas disapu 4d foundation. Lebih cerah, lembap juga nampak glowing dan berseri. Bayangkan kalau pakai pada wajah macam mana? Nak sapu pon mudah je tau.
Tangan kanan tanpa 4d foundation. Kusam kan?

Saya suka pakai 4d ni. Mungkin sebab muka nampak glowing dan natural seakan tak berbedak. Muka pon pinkish. Takde lah muka kusam je tanpa bedak.

Saya kurang gemar gunakan foundation tebal yang jenis matte. Atau bedak kompak. Two way foundation juga saya tidak suka. Alasan utama akan nampak seperti ada layer bedak tebal yang adakalanya bercapuk.

Mempunyai kulit jenis kering. Bedak ni memang bukan mencantikkan, dari jauh mungkin. Dekat cuba tengok. Ada je tak kena terutama bahagian hidung. Huhu. Sungguh tak berkenan.
Dengan 4d foundation, jenis liquid berasaskan air ni. Walau kulit sedang menggelupas, ianya menutupi permukaan yang tidak baik malah melembapkan lagi. Calitan foundation ringan dan tidak bercapuk.

Moh tengok sikit lah saya pakai 4d foundation ni. Tolong jangan amik gambar ni ye. Jika saya jumpa anda bakal disaman. Gambar saya di blog ini hanya untuk persendirian dan rujukan bacaan sahaja. Harap maklum.


Ni saya pakai 4d semasa event malam. Glowing habis. Tapi natural je kan?
Dipakai semasa keluar dari rumah. Wajib pakai foundation dengan cuaca tak menentu dan terik. Masa ni saya dah pakai selama beberapa jam. Waktu tengah hari ni. Langsung tidak bercapuk. I loike.

Dah jatuh cinta dengan 4d foundation?

Wajib dapatkan satu tuk diri sendiri. Huhu.

Kalau dah tak sabar tu, mehla order tuk diri sendiri, bestie, mak, kakak-kakak biar semua orang cantik mulus.

Harganya cuma RM 100 sahaja.

Amat jimat dengan pelbagai kelebihan. Bukan sekadar cantik je tau. Siap merawat, mencerah dan melembapkan wajah. Paling penting, ingat ni.. anti jeragat.


Boleh klik kat website dms ni. Mana tahu anda pula lepas ni tidak berpaling dah pada foundation atau bedak yang lain.

 http://stokiscerminseri.blogspot.com/2016/06/foundation-dms360-4d-foundation-360.html 

Selamat mencuba.


Sehingga bertemu lagi di entri akan datang.


Read More

3/24/2016

Tips Kebahagian, Kekayaan dan Bisnes. Selamat Membaca

Teks: Emme Marina Mohamad

Bismillahirrahmanirrahim..

Assalamualaikum pembaca semua,


Bagaimana hari ini? Adakah anda mengisi hari anda dengan mengingati Allah?

Sudahkah laksanakan ibadah kesukaan Allah iaitu berpagian dan bersendirian dengan Nya. Ya, bertahajud,berzikir, bertahmid, melakukan solat fajar, solat awal waktu subuh, menunaikan solat dhuha dan akhirnya menunaikan segala pekerjaan tanpa sia-sia.


"Dua nikmat yang kebanyakkan manusia terlalai atau tertipu padanya adalah KESIHATAN dan MASA LAPANG" - Hadis Riwayat Bukhari.

Saya ABC minggu ini, cuba melakukan semuanya dengan setiap masa mengingati Allah, berselawat, menahan kemarahan, bersabar dengan melakukan segala pekerjaan di rumah sambil melayani karenah pelanggan dan juga beriklan.

Malam tadi sempat juga membaca beberapa helaian mukasurat buku, La Tahzan karya Dr. Aidh. Dan antara pengisian beliau yang amat berkesan di hati saya ialah, hidup lah kamu seperti kamu mati hari ini. Sebenarnya teramatlah benar apa yang beliau tuliskan, kita sebagai manusia tidak berkuasa terhadap hidup dan nyawa kita. Beranikah kamu untuk mengatakan aku akan hidup selepas saat ini? Selepas 30 minit kalian membaca entri saya ini?

Tidak bukan?

Jadi?

sebenarnya kalian mengakui bahawanya diri AKU tidak pernah BERKUASA menghidupkan dan mematikan dengan IZIN ALLAH SWT.

Saya menulis hari ini atas izin Allah. Idea yang mengalir ini, idea Allah. Saya hanya asbab dan sarung nyawa yang bertindak atas izin Nya.


Allahu..

Kata lagi Dr. Aidh, laksanakan hari ini sebaiknya tanpa sia-sia. Selalunya saya memang banyak melakukan perkara sia-sia. Apa dia? Tengok tv dan menangguh-nangguh. Masya Allah.

Tengok TV itu buang masa bukan? Tetapi jika kalian tengok tv sambil lipat baju rasanya terisi. alhamdulillah.
Tengok TV bersama keluarga tersayang kerana jarang melakukan aktiviti bersama-sama, apa salahnya.

Tetapi duduk sorang-sorang, tengok tv yang tidak berfaedah ceritanya tiada lakukan apa-apa dan menangguhkan perkara yang sepatutnya dilakukan saat itu, sudah tentu saya harus katakan ianya perkara yang teramatlah sia-sia.

Lakukan hari ini sebaik-baiknya kerana anda mungkin HANYA HIDUP UNTUK HARI INI.


HARI INI HARI ANDA.

Beribadahlah seolah-olah esok adalah hari kematian anda, bekerjalah seolah-olah esok anda sudah tidak mampu bekerja, senyumlah dan berbahagialah pada hari ini supaya anda tidur dan mati dalam keadaan yang anda sudah lakukan hari ini sebaiknya. Tidurlah dan serahkan diri anda sepenuhnya kepada Allah swt.


Allahu.. siapalah kita, hanya hamba Allah yang sentiasa inginkan syurga Nya.


Menu hari ini, nasi lemak biasa. Maksudnya, nasi lemak dan telur rebus. Alhamdulillah, bersyukur. anak makan tambah sampai 3 kali. Sukakan? Cuci tandas, basuh baju, sidai baju. Ya allah, memang saya paling malas nak sidai baju dan melipat sebenarnya. Banyak lagi baju nak dilipat ni.

Semalam, leader dms saya kata, "Emme, buatla sales laju-laju nanti akak naikkan lagi komisyen" alhamdulillah. Allah, bantulah aku supaya aku dapat naik satu lagi level dalam perniagaan dms ni.

Semalam juga, kata-kata semangat dari ceo marketing, Puan Zalila Omar buatkan saya bersemangat untuk berjuang mengajak lebih ramai rakyat malaysia bertukar ke gula sihat dan mengubah kewangan hanya dengan berbisnes gula sihat sahaja. Senang tahu.. Nak tahu marilah wassap saya 0189100852.

Hari ini, Allah berikan saya banyak ilham bagaimana untuk majukan lagi bisnes online stevia saya ni, bagaimana mahu kembangkan rangkaian saya, dan pelbagai lagi ilham mencurah-curah Allah berikan. Simpan nota siap-siap, draf dan buat.

kalau tak buat nota, maka saya tidak akan buat.
kalau saya bertangguh, maka saya merugikan diri sendiri.

Ini juga satu perbuatan sia-sia.


Anak-anak sedang lasak di rumah. Hilang fokus juga saya dibuatnya. Tidak mengapalah, Allah sedang berikan saya ujian.. huhu. Dah memang Allah yang beri, takkan kamu mahu marah Allah pula kan?


Saya bersyukur hari ini diberikan kesihatan akal dan fizikal yang baik.

Semoga dengan aset perniagaan rcc stevia ini saya bukan sahaja dapat menjana lebih banyak duit untuk keluarga dan diri sendiri tetapi untuk keturunan akan datang. Dengan adanya duit, maka lebih banyak sedekah dapat kita berikan. Dengan adanya duit, maka lebih ramai orang dapat kita bantu dan dengan duit, kita dapat berikan apa yang mak dan ayah kita hajatkan.

Impian saya tahun ini mahu bebas hutang dan mengerjakan umrah. Semoga impian ini Allah makbulkan. Bebas hutang melalui pendapatan rcc stevia, dan percuma 2 trip umrah daripada rcc stevia jugak.

In shaa Allah, Allah pasti akan makbulkan. Tawakkal, doa dan usaha.


Dan dengan adanya platform pembelajaran belajar asas blog melalui akademi bekerja di rumah, kini saya betul-betul bersyukur kerana pilihan saya melabur dalam kelas ini berbaloi.

Bagi yang mengikuti blog saya, kalian lihat pelanggan saya sendiri datang dari blog, facebook saya sangat jarang beriklan. Hanya update dan menulis entri di blog. Kata kunci amat lah penting. Belajar buat blog, belajar penulisan berpengaruh amat berkesan dalam teknik pemasaran.


Banyak input saya kongsikan hari ini.
Mana yang baik, kalian catatlah buat manfaat dalam kehidupan kalian.
Mana yang tidak, kalian jadikan sebagai bahan bacaan sahaja.


Lihat, lepas dan doakan.


Sekian, catatan saya buat hari ini. Jangan stress sangat kay? Jom minum secawan kopi kapucino rcc, sedap oooo, lazat berlemak dan jangan lupa titis stevia tuk kemanisan berganda. Paling penting, ianya sedap, ianya sihat, ianya tanpa kalori.

Ingat manis, ingat rcc, ingat Emme Marina. Hehe.



Semoga bertemu lagi di entri yang lain,
Salam sayang dari saya, Emme Marina Mohamad,

Jika berniat menghubungi saya, hubungi saya di talian 0189100852.
Read More

12/22/2015

Peluang Tambah Pendapatan secara Dropship

Assalamualaikum

Adakah kalian sedang mencari-cari peluang menambah pendapatan?

Tidak kira sama ada anda sedang bekerja atau surirumah mahupun pelajar dan tidak bekerja. Ini adalah pelauang bagi anda semua.

In shaa Allah tiada yuran atau modal dikeluarkan dari pihak anda. Cukuplah sekadar ada teknologi handphone atau notebook dan internet.

Saya membuka peluang menambah pendapatan bersama saya secara dropship.

Apa itu dropship?

Dropship bermaksud anda tidak perlukan;
- modal
- simpan stok
- packing stok
- pos stok

Jadi bagaimana anda lakukan?

Mudah sahaja. Anda hanya perlu lakukan promosi kepada rakan-rakan secara offline atau online dan ambil tempahan mereka. Apabila tempahan berjaya dibuat, pihak saya akan lakukan packing dan pengeposan bagi pihak anda.

Proses ini dinamakan untung di atas angin.

Produk jualan dropship yang saya buka beserta komisyennya ialah;
1. Produk DMS (komisyen 15%)
2. Inayah milk booster - kurus sambil tambah susu badan (komisyen RM20)
3. Radio digital islamik (komisyen RM20)
4. Stevia (komisyen RM30)

Berminat?
Hubungi saya Emme Marina Mohamad
0189100852


Read More

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Popular Posts

Blog Archive

Pageviews

BTemplates.com

Blogroll

About

About

Copyright © Diari Seorang Suri & Bisnesmom | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com