Berkongsi kisah kehidupan sebagai suri dan pada masa sama, berniaga untuk bantu keluarga. Suka sharing berkaitan online marketing dan menjual produk islamik seperti jam azan untuk rumah, jam tangan azan, al quran digital dan macam-macam lagi.

Read More

Selamat Datang Ke Blog Emme Marina

Semoga Dilimpahi Rezeki dan Keberkatan Buat Semua Pembaca
Read More

Servis Facebook Page

Paling saya suka membantu sahabat semua, berjaya dalam bisnes insya Allah. Pasti berjaya
Read More

Al Quran Digital

Pembantu peribadi anda memperbetulkan bacaan, belajar tajwid dan lebih seronok mengaji. Insya Allah

4/29/2018

Penutup Stemcell 24K Gold DMS Senang Terbuka?


DMS memiliki dua jenis stemcell yang berbeza; walaupun menggunakan botol yang sama tetapi penutup tidak. Penutup stemcell apple swiss rapat dan lebih ketat berbanding penutup stemcell gold.


Komen dari pengguna stemcell gold. Beliau gunakan dahulu stemcell gold berbanding stemcell apple swiss. 

Jadi kepada semua pengguna stemcell gold dms, jika anda mengalami masalah yang sama, anda boleh gunakan cara buka dan simpan stemcell dms seperti dalam gambar di atas. 

Baca di sini -> cara buka stemcell dms


Read More

Nak Kurus Dengan Selamat dan Berkesan? Mudah Sahaja dengan STEVIA

Nak kurus ingat stevia
Nasihat seorang doktor


Setiap kali nak kurus, memang saya sendiri akan ingat stevia. Stevia sangat membantu dalam membuang toksin, melawaskan usus khususnya yang mempunyai masalah kesukaran membuang air besar setiap hari atau sembelit dan paling bagus ialah membuang lemak dalam badan akibat gula berlebihan



Kita mencuba pelbagai jenis produk kuruskan badan tetapi gagal memahami erti lemak yang terkandung dalam badan kita. Kita menjadi obses untuk kuruskan badan tetapi tidak mahu berkorban demi kesihatan yang kekal. 

Kesihatan bermaksud pengambilan pemakanan seharian kita. 

Katakan anda berjaya kuruskan badan dengan produk A, tetapi tidak berjaya ubah cara pengambilan harian. Agak-agak berapa lama anda akan kurus? Sebulan? 3 bulan atau anda mahu menten dengan pengambilan ubat kurus sepanjang hidup anda?

Situasi kedua, anda belajar dan memahami kenapa anda mempunyai banyak lemak.

1. Kerana pengambilan gula yang tinggi (air manis - gula pasir atau susu pekat, karbohidrat seperti nasi, kuih-muih, kek, coklat dan sebagainya)
2. Kerana pengambilan lemak dan makanan berminyak
3. Terlalu gemar konsumsi makanan segera
4. Tidak banyak melakukan aktiviti riadah atau berpeluh

Ini adalah antara punca kenapa anda GEMUK. Sama ada anda sudah ditahap obesiti atau chubby, jika anda NAK KURUSKAN BADAN... Maka anda perlu memahami punca kegagalan anda menurunkan berat badan.

Buang gula
Buang toksin/detox
Pengambilan pemakanan sihat

Ini adalah rahsia kecantikan dan rahsia mengekalkan badan yang langsing.


Kenapa stevia adalah lebih baik?


Gula yang tersimpan dalam badan yang menjadi lemak hanya boleh dibantu dengan pengambilan gula stevia. Gula stevia tanpa kalori dan mampu detox akan membuatkan lemak tepu di dalam badan anda turut tersingkir. Ini menjadikan badan anda lebih ringan, lebih sihat dan secara semulajadi menurunkan berat badan anda.


Kebaikan Stevia


Kebaikan dan kelebihan Stevia telah terbukti secara Kajian Saintifik. Antara khasiat Stevia adalah:


01-Membantu mengimbangi kandungan paras gula dalam darah.
02-Membantu menurunkan kadar gula dalam darah,sesuai untuk pesakit diabetes dan hypoglycemia.
03-Membantu melawaskan pembuangan air kencing.
04-Membantu meningkatkan tenaga dalam badan.
05-Membantu sistem penghadaman makanan.
06-Membantu mereka yang mengalami masalah insomnia.
07-Membantu mengawal berat badan (obesiti).
08-Membantu mengurangkan masalah keradangan.

Keunikan RCC Stevia


Perbezaan dan keunikan Stevia keluaran RCC Global dengan produk keluaran lain adalah:


01- Stevia dalam bentuk cecair dan mudah disukat.
02- Boleh digunakan dalam minuman dan masakan.
03- 1 titis bersamaan 3 sudu teh gula pasir.
04- 1 titis boleh memaniskan 200 ml air.
05- 1 botol boleh menghasilkan +- 200 titis.

Cara Guna RCC Stevia


Berikut merupakan cadangan penggunaan RCC Stevia:


01- 1 titis bersamaan 3 sudu teh gula pasir dan anda boleh menggunakannya di dalam minuman dan juga masakan.

02- RCC Stevia juga boleh digunakan untuk membuat sapuan pada anggota luar badan seperti gatal-gatal kulit, melecur dan juga luka.

03- Bagi anda yang mengalami masalah kesihatan kami mengesyorkan kepada anda dengan mengamalkan titisan RCC Stevia ke dalam air mineral 500ml sebanyak 5 titis dan cuba amalkan dalam 1 hari sebanyak 3 botol air mineral 500ml selama tempoh 3 bulan dan lebih.

Testimoni Berjaya Kurus Dengan Stevia












Nak dapatkan stevia hari ni?

Jom kurus sebelum lemak bertambah lemak.. 


Harga:

1 botol RM50 (pos RM8 Sem/ RM11 SS)
2 botol RM100 Percuma POSTAGE


Nak lebih jimat?
Jom jadi ahli

3 botol RM140 (pos RM8 Sem/ RM11 SS)

Lepas jadi ahli 2 botol = RM 60 sahaja. 
Jimat bukan?

Whatsapp saya di 0189100852 atau boleh teruskan belian di kedai shopee www.shopee.com.my/emmemarina


Read More

Pengalaman Bercuti di Pantai Port Dickson Negeri Sembilan

Sejak kecil, ramai bertanya "awak orang mana?, "asal dari mana?"


Soalan ini adakalanya terlalu mengelirukan kerana kami hidup berpindah-randah dari satu tempat ke satu tempat, adakalanya dari negeri lain ke negeri lain. Walaupun tidak menjajah satu Malaysia lagi, namun memanglah soalan ini memeningkan kepala saya. Hehe


Abah dibesarkan di Negeri Sembilan, manakala emak di Johor dan perkahwinan antara seorang askar dan guru membawa kepada perpindahan dan adik-beradik dari pelbagai negeri contohnya saya sendiri dilahirkan di Alor Setar, Kedah. COP! Walaupun demikian macam la busy sangat berpindah randah, tidaklah terlalu kerap, akhirnya kami menetap di satu lokasi iaitu di Mindef, Kuala Lumpur. Alhamdulillah, tiada pertambahan adik di sini. Huhu.


Kami mula menetap di Kuala Lumpur pada usia saya 8 tahun sehinggalah 16 tahun, akhirnya apabila abah bersara sebagai tentera, abah mengambil keputusan untuk kembali ke Negeri Sembilan dekat dengan arwah Tok Wan. Masa itu, satu-satunya nenek saya yang masih hidup ialah Tok Wan. Jika disebut mengenai apa ingatan saya paling dekat dengan Negeri Sembilan selain kampung kelahiran abah ialah setiap kali abah bawa kami bercuti mesti akan ke Port Dickson. 

"Abah, jomlah kita pergi jalan-jalan bercuti"

Jawapannya nanti.. kita semua akan dibawa ke pantai Port Dickson. 

Kami semua suka bermandi-manda, malangnya saya masih tidak tahu berenang. Abahlah yang selalu membawa kami jauh ke tengah pantai. Teringat adik saya terjatuh dari abah lalu lemas seketika. Banyak pantai di Port Dickson yang anda boleh lawati. Rasanya dah pelbagai tempat abah bawa kami terutamanya di kawasan utama Port Dickson di mana ianya menjadi tempat kunjungan utama seluruh pelancong di Malaysia. 


Kali terakhir ke Port Dickson, ialah semasa tahun 2013. Kami bercuti bersama rakan-rakan suami menetap di Apartmen persendirian di sana. Meriah dengan suasana. Seronok apabila memperkenalkan anak-anak dengan pantai. Waktu itu, Balqis dalam usia dua tahun, dan Qisya setahun. Kembali ke Port Dickson mengimbau pelbagai kenangan semasa kecil. Rindukan kesemua kami dapat bermain dan berkumpul bersama, kini nak jumpa kelima-lima adik saya sudah sukar. Menulis entri ini membuatkan saya rasa amat rindu zaman kami ketika kecil, rindu akan adik-adik dan rindukan kenangan percutian kami walaupun setiap kalinya di Port Dickson, Negeri Sembilan.


Best ke PD? Best.. Dan kali terakhir saya ke sana, suasana di Port Dickson sangat meriah. Banyak perubahan yang berlaku dan sebenarnya kan saya sangat teringin nak menginap di Glory Beach Resort. Kami sekeluarga tidak pernah menetap di sana semasa bercuti, hanya ke PD untuk bermandi-manda kemudian pulang ke Kuala Lumpur semula. 


Apa yang bestnya tentang Glory Beach Resort ni?


Pemandangan yang sangat menarik bukan? Hotel dengan pantai persendirian pastinya lebih bersih berbanding pantai awam. Ada kolan renang dan bilik yang tinggi sangat menyeronokkkan. 


Dari luar sahaja sudah nampak sangat gah hotel ni. Juga review dari rakan-rakan yang sangat menarik dan resort ini sememangnya destinasi terbaik untuk keluarga ramai, membuatkan saya sendiri teringin untuk bercuti di sini. 

Macam book homestay kan?


Insha Allah, jika ada rezeki doakan saya dapat bercuti dan menginap di Glory Beach Resort kay? Jika nak booking, kita boleh booking secara online sahaja. Mentang-mentanglah saya ialah surirumah bekerja sepenuh masa secara online, haaa nak booking hotel juga online. Bukan apa tauu, Tahukah anda menempah hotel secara online adakalanya jauh lebih murah berbanding booking secara talian atau di kaunter? Saya dapat tahu book Glory Beach Resort on Traveloka adalah lebih jimat. Jom ke sana :)
Read More

4/26/2018

Aktiviti Riadah Bila Berkelapangan

Melihat pemandangan halaman rumah selepas dipotong rumputnya adalah sangat indah. Itulah yang saya rasakan. Rumput yang panjang menyemak mata dan membuatkan kita tidak tenang memandang, namun bagi anak-anak mereka lebih gemar rumput yang panjang kerana ada banyak khazanah yang boleh dikumpulkan. Itulah dia rakan rama-rama dan belalang. 

Sudah lama mahu mengerjakan pasu bunga yang telah mati. Elok juga ditanam pokok baru kan?

Cuma menanam pokok bunga yang senang sahaja. Petik dan cucuk ke dalam tanah. Siap.






Cuba teka saya tanam pokok apa tu?







Pokok tajam ni agak merbahaya jadi saya kepungkan dengan pokok pasu yang lain. Risau pula rendah pokoknya terkena anak-anak yang bermain di halaman. 


Kejap tak sekejap jugalah. Hampir sejam rupanya saya berkebun. Alhamdulillah


Anda juga sukakan aktiviti berkebn?












Read More

Ebook Belajar Asas Blog by ABDR

Ebook Rujukan Kelas Asas Blog & Penulisan

Ringkasan Bab;

Bab 1: Analisa & Penentuan Blog
Bab 2: Langkah Demi Langkah
Bab 3: Blog Bisnes
Bab 4: Rancang Penulisan
Bab 5: Jenis Entri Penulisan
Bab 6: Penulisan Berpengaruh
Bab 7: Tips Penulisan
Bab 8: Motivasi Menulis
Bab 9: Asas Suntingan
Bonus 1: Teknik Blog Siapkan Ebook


Senarai semak analisa sebelum mula bina blog.

1. Nama mengikut ic
Tujuan penjenamaan diri di blog, fb, bisnes dan urusan profesional

2. Pendidikan
Asas penting untuk tahu kemahiran dan juga latar belakang awal membantu dalam sokngan penjenamana diri dan memperkenalkan diri kepada pembaca, bakal pelanggan.

3. Pengalaman kerja
Juga penting untuk memudahkan penulisan dalam Catatan Pengalaman. Pengalaman ini sangat penting, dan membantu idea penulisan. Ia boleh jadi pengalaman yang mahal untuk dikongsi. Ia juga seperti resume diri dalam blog.

4. Pengalaman bisnes
Juga penting, membantu memberi keyakinan kepda pembaca/pelanggan. Ini juga penting dan penentuan label blog.

5. Minat, kemahiran, kepakaran.
Kadangkala selain tiga perkara yang ini juga, setiap individu ada bakat atau kemahiran yang lain. Ini boleh dikembangkan lagi dalam bisnes atau aktiviti yang lain. Sangat penting perkara no.5 dan ia boleh juga menentukan tajuk blog.

6. Buku, jenis bahan bacaan yang suka dibaca.
Ini juga membantu untuk penentuan tajuk blog. Selain itu ia membantu penentuan label dan buku rujukan/ bahan penllisan. Jadi penulisa tidak akan putus idea.

7. Nyatakan url blog sedia ada dan fan page.Sangat penting, kadangkala ada pelajar yang sudah ada blog, jadi kita boleh tengok sebelum dan selepas masuk kelas.

Hasil dari blog pelajar ABDR



1. Menghasilkan lebih 10 manuskrip yang diterbitkan buku dan ebook menggunakan teknik kumpul idea dalam blog, boleh lihat senarai di sini


2.Blog tersiar akhbar  di Utusan Malaysia, Ruangan Mega




Blog di Harian Metro



3. Berkongsi teknik blog, penulisan bersama dalam kelas online Asas blog dan penulisan.


Penulisan bersama menghasilkan ebook

Harga Buku Belajar Asas Blog = RM 50


Whatsapp 0189100852 untuk memiliki ebook ini atau emailkan kepada emmemarinaent@gmail.com
Read More

4/25/2018

Ebook Yeay Mama Sudah Resign





Menghimpunkan pengalaman ibu-ibu yang mengambil keputusan untuk ‘resign’ dan menumpukan perhatian kepada urusan rumahtangga dan menjaga anak-anak, ebook ini adalah bahan bacaan yang bermanfaat buat ibu-ibu berkerjaya di luar sana yang mempunyai matlamat yang sama tetapi masih mencari inspirasi bagaimana mahu melakukannya.
Selain kisah inspirasi ibu-ibu ini, terdapat juga 1 bab yang berkisar tentang soal jawab yang banyak menjadi kerisauan ibu-ibu yang mahu meninggalkan kerjaya dan menumpukan perhatian kepada urusan rumahtangga. Antaranya adalah bagaimana untuk bermula dan membuat persediaan yang sesuai? Bagaimana mahu mengimbangi masa dan menguruskan anak-anak? Apakah cabaran-cabaran pada tahun awal berhenti kerja? Persoalan ini dijawab dengan baik berdasarkan himpunan pengalaman ibu-ibu yang lain dan inshaaAllah boleh mengurangkan kegusaran sekiranya anda mempunyai niat mahu berhenti kerja tetapi masih tercari-cari arah dan tujuan seterusnya apabila berhenti kerja.
Bab yang terakhir merupakan perkongsian pengalaman secara temuramah dengan 10 ibu yang menjadi usahawan yang membuat bisnes dari rumah. Antara yang sangat bermanfaat bagi saya dalam bab ini adalah tentang jawapan seorang usahawan tentang apa nasihat bagi surirumah yang bercita-cita mahu bekerja/bisnes dari rumah.
“Disiplin dan pembahagian masa amat penting. Walaupun bekerja dari rumah, etikanya dan disiplinnya adalah sama seperti kita bekerja pejabat, hanya sedikit fleksibel. Setiap suri yang bekerja dari rumah perlu mempunyai “workstation‟ atau ruang kecil yang diperuntukkan khas untuk urusan pejabat agar minda terarah dengan lebih baik. Buat jadual harian bagi membahagikan masa suri untuk keluarga, diri dan bisnes. Urus emosi sebaiknya dan berhati-hati agar tidak terbawa-bawa emosi semasa berurusan dengan pelanggan, pekerja dan keluarga. ….. “
Yang paling saya suka adalah ayatnya yang terakhir “Set target-target kecil harian agar suri boleh melihat progress‟ bisnes/kerja anda setiap hari. Bergembiralah dengan setiap pencapaian, walaupun kecil ianya akan memberikan semangat untuk teruskan. “
Apa yang ditulis dalam ebook ini memang sangat relevan terutamanya kepada ibu-ibu yang masih dalam proses membuat keputusan hendakresign, ibu-ibu yang sedang membuat persiapan hendak resign, bahkan ibu-ibu yang baru sahaja resign. Jangan merasa diri berseorangan, kerana ramai ibu-ibu di luar sana yang melalui pengalaman yang hampir sama dengan anda. Belajar melalui pengalaman mereka inshaaAllah jika anda mahu melalui jalan yang sama, persiapan anda secara mental dan fizikal akan lebih teratur berbanding meletakkan jawatan begitu sahaja.

Ulasan: Puan Norarfah Suut

Apa Isi Kandungan Yeah Mama Sudah Resign?


Tinta Pengarang
Bahagian 1:
Bab 1: Saya mahu jadi WAHM- Nor Atiqah Hamidi
Bab 2: Resign’bukan bermaksud tidak bekerja-Nora Afzam
Bab 3:Impian seorang isteri- Izzah Razak
Bab 4: Saya Kini Suri Sepenuh Masa- Umi Arbee.
Bab 5: Saya Tidak Gembira Bekerja-Rahayu Rashid
Bahagian 2: Soal Jawab (Q & A)
Bahagian 3: Perkongsian Pengalaman 10 Usahawan (Bisnes Dari Rumah)
1. Suhaila Amirrudin, Usahawan Pakaian/ Produk Kanak-Kanak
2. Khairina Yaacob, Usahawan Jahitan Pukal/Baju Menyusu
3. Wani Hamid Jurulatih Akaun/Kewangan
4. Mardhiah Shamsuri, Pengasas Komunit Lovely Live
5. Farah Hafizah, Seni Kraf Kreatif
6. Nor Fahdillahtul Lela Khalil, Pengasas Tart Shell
7. Tengku Azuriyah Tengku Mohamad, Seni Kreatif Sulaman dan Jahitan
8. Hijarina Othman, Usahan Produk Makanan dan kraf Sarawak
9. Faziatun Nisa’ Yusof Basha, Usahawan Makanan
10. Zaila Mohamad, Usahawan dan Guru Online.

Harga: RM 50

Buku ini berbentuk PDF atau buku digital - ebook. Kalian boleh membacanya di mana sahaja, mudahkan?

Ingin memiliki ebook Yeay Mama Sudah Resign?


Whatsapp saya di 018-9100 852 atau email saya di emmemarinaent@gmail.com. 
Read More

Servis Upah Buat Facebook Page - Kedai Online Facebook

Servis buat kedai Facebook Page kini dibuka. Harga berpatutan, servis buat kedai online FB page terbaik insha Allah khas buat semua peniaga facebook atau baru bermula. Jika anda tertanya-tanya kenapa anda wajib ada kedai facebook page anda tersendiri dan bukan gunakan facebook personal anda. Anda boleh baca entri ini: https://www.emmemarina.com/2018/09/apa-beza-fb-profile-dan-fb-fanpage-fb.html


#servisupahkedaifacebook


kenapa anda kena start internet marketing
Pengguna Facebook sahaja mencecah 15.6 Juta. Bila lagi anda mahu melebarkan sayap perniagaan anda? Wujudkan hari ini :)


Adakah anda seorang peniaga facebook?Tidak tahu membuat page facebook?Nak beriklan secara berbayar di facebook?



Beriklan terlalu kerap atau hardselling di facebook adakalanya sukar. Malah terdapat banyak sekatan yang bakal dikenakan kepada anda. Tersilap langkah anda boleh dikenakan denda daripada admin Facebook atau dibanned terus daripada menggunakan Facebook anda. Ini tentunya sangat merugikan!


Tidak tahu bagaimana nak buat Facebook Page bagi kedai anda? Izinkan saya membantu kalian semua. Dengan upah serendah RM30 sahaja termasuklah beberapa bonus istimewa khas peniaga online dan newbie, kini anda boleh berniaga di Facebook and menyebarkan kedai online anda kepada seluruh rakan malahan siap boleh beriklan berbayar di Facebook melalui Facebook Page anda! Menarik bukan?


Jadi bagaimana servis buat facebook page ini berfungsi?


Kronologi kerjanya begini;

1. saya akan create FB Page anda melalui FB saya sendiri. Sila add friends saya di facebook dahulu ya (https://www.facebook.com/emme.marina.5)
2. persiapan setting kedai FB anda kebiasaannya mengambil masa sehari sahaja, jadi dalam masa sehari insha Allah kedai FB anda akan siap. Yang lewat sekiranya saya ada banyak tugasan/que kerja servis dari client lain juga menunggu design cover FB page/blog.
3. Selepas siap, barulah saya akan add anda sebagai admin FB page kedai anda sendiri :) Kemudian apa yang anda perlu lakukan hanyalah membuat posting untuk menceriakan dan merancakkan kedai FB anda! Mudah sahaja kan?


Apa Setting FB Page Yang saya Kendalikan buat Anda?


FB Setting:
- Bisnes profile :
- Other fb setting done (About, Photos, Tab, Notification, General)

Bonus!

- Menyediakan story page di FB anda (simple copywriting)


Jika dikira dan dinilai, nilai servis ini mungkin jauh lebih mahal. Namun, saya lakukan kerana ianya suatu kebajikan dan skill yang dapat saya bantu kalian. Saya tidak hebat, apatah lagi master dalam bidang ini, tetapi ini adalah perkara yang mampu saya lakukan untuk bantu anda semua.


Jika anda mahukan lebih dari ini, mungkin servis ini bukan untuk anda :)



Jom kita singgah dan lihat hasil kerja saya di 2 kedai FB Page baru-baru ini.

Madu Kelulut Tokba - Jitra Kedah


Muka depan FB Page Madu Kelulut Tokba (https://www.facebook.com/madukelulutkedah/)

Alhamdulillah, dalam masa sehari disiapkan respond kepada kedai ini amat menggalakkan. 

Kelebihan mempunyai FB Page bagi perniagaan anda.

Story page


Elis Homestay - Homestay Batu Kikir, Negeri Sembilan


https://www.facebook.com/homestaybatukikir/



Dan banyak lagi up to date alhamdulillah


Biasa - Free of cas


Berminat untuk mengupah saya menyiapkan kedai FaceBook anda? 



Apa yang saya perlukan ialah:

Nama:
No tel:
Email:
Bisnes Anda:

Anda juga boleh berikan butiran berkaitan bisnes/produk anda dan gambar produk/servis untuk saya albumkan. 




Whatsapp saya usah segan. Mari bertanya, mari kita berbincang.



Whatsapp saya di 018-9100 852.
Emme Marina
Read More

Apabila Tekanan Emosi Melanda


Antara salah satu habit teruk saya ialah akan mengidam makanan manis setiap kali stress. Malangnya sejak menjadi suri, setiap hari saya stress hingga satu tahap hampir kesemua makanan saya pada hari itu ialah berbentuk manisan semata. Stressnya kepala dan emosi ni sangat mengganggu dan sememangnya menyusahkan. Haha. Ialah mana pula mahu cari coklat khas di taman kecil ini. Harus keluar mencari manisan bagi melepaskan tekanan. Syukur saya tak gemuk disebabkan tekanan berpanjangan.

Anda pula bagaimana?

Sudah beberapa hari kerja-kerja promosi dan upload produk di ecommerce tertangguh. Website DMS perlu diselenggara juga tertangguh. Dari satu dua hari, menyinggah ke minggu. Allahu akbar, memikirkan inilah sumber pendapatan saya.. Adakalanya saya gagal bermuhasabah diri. Semoga Allah ampunkan saya atas pemikiran negatif ni. 

Sesungguh rezeki buat kita telah disediakan. Berlapang dada dan berusahalah sedaya mampu mengikut keupayaan yang telah diberikan. 


Tarik nafas. Hembus.


Semoga pada waktu tertekan ini kita tetap mampu mengukir senyuman buat mereka yang kita sayangi. InsHa Allah. Keep calm and keep motivated­čśü


Read More

4/23/2018

Shopee Free Shipping Rebate Limit

PERUBAHAN!



CHECKOUT LIMIT PERCUMA SHIPPING DI SHOPEE COMMERCE


Sehari : 1x Checkout Limit (1x Apps)
Seminggu : 5x Checkout Limit (2x Apps & 3x Web)
Sebulan : 7x Checkout Limit (6x Apps & 1x Web)

Contoh Kes 1:

Beli 10 item dari 1 SELLER YANG SAMA,checkout 10 item sekaligus. Dikire 1 checkout.

Contoh Kes 2 :

Beli 10 item, 5 dari seller A & 5 dari seller B. Checkout sekaligus MASIH DIKIRA 1 CHECKOUT JUGAK.

*bagi pembelian yg dah lebih had hari/minggu/bulan,buyer tak kan dapat free shipping dari shopee lagi. Sebab tu ade kes buyer kena charge shipping.


Bukan 100% percuma postage di shopee tetapi ada kebaikkan nya kan?

Kita masih dapat kumpul point dan ditukarkan ke bentuk duit.

Anda belum ada shopee akaun? Jom install shopee hari ini :)


Follow kedai shopee saya : www.shopee.com.my/emmemarina



Read More

Update Stok dan Servis Kedai Online Emme Marina Enterprise

Bismillah

Alhamdulillah. Siap juga listingkan kesemua jualan yang ada. Masya Allah, banyak juga rupanya apa yang dijual di pasaran walaupun saya yakin pasti kalian lebih banyak dari saya kan... Haa, Allah sama-sama kita menjemput rezeki.

Sesungguhnya 9/10 rezeki itu datangnya dari hasil perniagaan. Maka, selain itu kita berniaga dengan amanah, jujur dan insha Allah urusniaga itu pastinya kita harus mencari keberkahan selain keuntungan semata-mata.

Jemput masuk rakan-rakan semua. Jika ada yang berminat untuk mendapatkan, boleh terus hubungi saya atau whatsapp 018-9100 852 (www.wasap.my/60189100852)


Stok dan Servis Update 23/4/2018



Produk Jualan Emme Marina Enterprise

DMS Three Sixty (DMS360) (FREE POS)

Set Asas
1. DMS360 RM139.00 
2. GS Viral RM170.00 NEW
3. 5in1 DMSONE Exclusive RM200.00 NEW
4. DMS56 Exclusive RM139.00 NEW
5. DMSONE (kotak kuning) RM150.00
6. DMS Viral RM139.00 NEW

Serum
7. Serum Glowing RM100.00
8. Serum Stemcell Plus 2+1 RM156.00
9. Serum Duo RM156 RM100.00 SALE

Foundation
10. 4d Foundation RM120.00
11. 5d Foundation RM120.00
12. CC Hybrid Foundation RM120.00

Produk kuruskan badan
13. Fat Loss RM100.00/ 30 biji
14. Fat Away RM120.00/ 21 biji -SOLD OUT-
15. De Clen Detox Fibre RM150.00/15 sachet SALE
16. BCC Krim Losyen Panas RM100 RM70.00 SALE
17. Kopi Hijau RM90.00 /15 sachet RM70.00 SALE
18. Slim Patch RM100.00 /10 patch RM80.00 SALE

Kesihatan dan Aset Wanita
19. Miss Me RM100.00/60 biji
20. Kopi Monatox DMSTOX RM75.00/ 15 scht
21. Kopi Pink RM90.00/ 15 scht RM80.00 SALE

Kesihatan lelaki
22. Kopi Aumm RM120.00

Loose
23. Sabun DMS360 RM40.00 40g
24. Sabun Glowing Speed RM50.00 50g
25. Sabun DMSONE Exc RM40.00 50g
26. Sabun DMSONE RM50
27. Sabun DMSViral RM40

Supplement Kecantikan
28. Pearlaqueen RM150.00 RM120.00 SALE
29. Glutax RM100.00 RM80.00 SALE
30. Superskinz RM150.00 RM120.00 SALE

Kesihatan
31. DMS Pro HD1000 RM120.00
32. Protive RM150.00 RM120.00 SALE

Toner/Gel Pencuci
33. Detox Miracle Solution RM100.00 RM80.00 SALE

** Item SALE tidak termasuk postage.


Buruj Watches (FREE POS)

Jam Tangan Azan Solat dan Kompas Kiblat
1.       Buruj Exclusive RM289.00 RM249.00
2.       Buruj Ramadhan RM249.00 RM189.00
3.       Harameen 6505 RM293.00 RM198.00
4.       Harameen 6506 RM269.00 RM189.00 –NOT AVAILABLE-

Jam Azan Digital Quran
1.       Buruj Quran RM489.00 RM298.00

Jam Analoque Tawaf Clockwise (Leather)
1.       Buruj Arabic RM279 RM220


Libo Spa Terapi Wanita Moden (TIDAK TERMASUK POS)

1.       TERAPI SPA - MANDIAN HERBA         RM 19.00
2.       TERAPI SPA - MANDIAN HERBA (4)  RM74.00 RM 65.00
3.       TERAPI FEMININ - TANGAS RM 45.00
4.       TUNGKU BATU HERBA           RM 69.00
5.       BENGKUNG ZIP        RM 65.00
6.       SAUNA BLANKET      RM 90.00
7.       KERUSI TANGAS       RM 135.00
8.       TUNGKU BAYI           RM 20.00
9.       GARAM BUKIT          RM 15.00
10.   PERIUK TANAH         RM 20.00
11.   BATU SUNGAI           RM 7.00

COMBO

1.       C1 TERAPI MANDI+TANGAS                MYR 64.00           MYR 61.00
2.       C3 TERAPI MANDI+TANGAS+TUNGKU           MYR 133.00         MYR 126.00
3.       C3 SAUNA+KERUSI+BUNJUT              MYR 244.00         MYR 232.00
4.       C4 SAUNA+KERUSI+BUNJUT (4)        MYR 301.00         MYR 286.00
5.       C5 SAUNA+TERAPI MANDI+TANGAS              MYR 129.00         MYR 123.00
6.       C6 SAUNA+TERAPI MANDI+TANGAS (4)       MYR 211.00         MYR 200.00
7.       C7 TERAPI 2 + BENGKUNG + TUNGKU            MYR 198.00         MYR 188.00
8.       C7 TERAPI 2 + BENGKUNG + TUNGKU (4)      MYR 255.00         MYR 242.00
9.       C8 TUNGKU IBU + BAYI         MYR 89.00           MYR 85.00
10.   C9 FULL SET SAUNA (KERUSI, SAUNA, TERAPI 2, PERIUK, BATU)         MYR 315.00         MYR 299.00
11.   C10 FULL SET SAUNA (KERUSI, SAUNA, TERAPI 2, PERIUK, BATU) (4)                MYR 372.00         MYR 353.00
12.   C10 FULL SET IBU BERPANTANG        MYR 449.00         MYR 427.00
13.   C11 FULL SET IBU DAN ANAK              MYR 469.00         MYR 446.00

FULL SET IBU BERPANTANG
-          ITEM NO 1-7, 10-11

FULL SET IBU DAN ANAK
-          ITEM NO 1-8, 10-11

Pos menggunakan Poslaju dan KTMD


Koleksi AL Quran (FREE POS)

1.       ALQURAN DIGITAL AL QALAM RM199.00
2.       SET RADIO MINI QURAN 909 PENGISIAN + FREE QURAN HUMAIRAH SOFT COVER RM100


Buku dan EBook

Koleksi Inspirasi Surirumah
1.       50 Kisah Rezeki Surirumah Luar Biasa RM46.00 (Free Pos – Terhad)
2.       Yeay Mama Sudah Resign (Ebook) RM30.00
3.       Super WAHM, Super MOM (Ebook) RM30.00

Koleksi Mantapkan Bisnes Skill (Ebook)
1.       Belajar Asas Blog RM50.00
2.       10 Langkah Kedai Online RM30.00
3.       Rahsia Khidmat Pelanggan , Usahawan Online RM30.00
4.       Panduan Mula Bisnes Butik RM50.00
5.       101 Idea Home Based Bisnes RM50.00

Koleksi Berpantang (Ebook)
1.       44 Resepi Pantang Tradisi Melayu RM30.00
2.       Panduan 44 Hari Pantang Tradisional dan Moden RM30.00


RCC Stevia (TIDAK TERMASUK POSTAGE)

1.       Stevia RM50.00 (bukan ahli)
2.       Pakej Keahlian 3 botol RM140.00
3.       Pakej Keahlian 9 botol RM420.00
4.       Pakej Keahlian 21 botol RM945.00


Servis Dan Kelas Bisnes

Servis
1.       Upah Bina Fan Page (Kedai FB) RM30.00
2.       Upah Bina Blogshop RM60.00
3.       Blog Review (Iklan di Blog) RM30.00

Kelas
1.       Kelas Blog Penulisan (Branding) RM200.00
2.       Kelas Blog Bisnes (Blogshop) RM250.00
3.       Kelas Branding + Blogshop RM300.00
4.       Kelas Shopee SSC RM89.00


Produk DI SHOPEE SAHAJA

1. Mini skirt Muslimah (skirt extended) RM18.00
2. Tungku Tanah Liat RM45.00

Anda juga boleh menempah produk-produk ini di kedai online saya di Shopee

www.shopee.com.my/emmemarina
Read More

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Popular Posts

Blog Archive

Pageviews

BTemplates.com

Blogroll

About

About

Copyright © Diari Seorang Suri & Bisnesmom | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com