Dropship Al Quran Tagging Dibuka, Jom Sertai Team Sahabat Enuur Hari Ini

Bismillah. Adakah anda sedang mencari peluang untuk menjadi dropship al quran tagging? Alhamdulillah, team saya masih dibuka penyertaan bagi sesiapa sahaja yang ingin menjana pendapatan dengan berniaga al quran tagging


Kami buka ruang untuk anda menjemput rezeki bersama kami.☺Mari berniaga sambil menambah pahala. :)

Dropship al quran tagging


Untuk dropship,


Komisyen 15% tidak termasuk postage.


Namun untuk kami lihat keriusan anda berniaga dan mahukan sales bersama kami. Ada syaratnya,


Harga dan list produk

Ready Stok

Set Tagging :
1. Tagging 1.0 RM 37 (Pos: RM 8 Sem/ RM 11 SS)
2. Tagging 2.0 RM 39  (RM 37) (Pos: RM 8 Sem/ RM 11 SS)

**Harga Tag 2.0 offer sampai habis 1000 set

198 Tagging (Quran siap Tag)

1. AlQuran Tag A6 : RM 95 (Pos: RM 8 Sem/ RM 11 SS)
2. AlQuran Tag B6 : RM 115 (Pos: RM 9 Sem/ RM 16 SS)
3. AlQuran Tag A5 : RM 120 (Pos: RM 9 Sem/ RM 16 SS)
4. AlQuran Tag Ekslusif Wanita : RM 135 (Pos: RM 9 Sem/ RM 16 SS)


Pre Order

383 Tagging (Quran siap Tag)

1. AlQuran Tag A6 : RM 135 (Pos: RM 8 Sem/ RM 11 SS)
2. AlQuran Tag B6 : RM 115 (Pos: RM 9 Sem/ RM 16 SS)
3. AlQuran Tag A5 : RM 160 (Pos: RM 9 Sem/ RM 16 SS)
4. AlQuran Tag Ekslusif Wanita : RM 175 (Pos: RM 9 Sem/ RM 16 SS)


Jika anda berminat, kehadiran anda sangat dialu-alukan


Jika berminat boleh terus masuk ke grup dropship quran tag


https://chat.whatsapp.com/EqiFXPCOKJq6n9ZyK3ufWw


Untuk lihat produk details dan stock update, pastikan anda ada apps Telegram kay

https://t.me/qurantag



Sudah masuk, perkenalkan diri supaya kita dapat berkenalan dan bekerjasama bersama-sama.


Nama
Tempat tinggal


Untuk hubungi kami,
Whatsapp : 018-9100 852

Al Quran Tajwid Terjemahan Siap Tagging dari Sahabat Enuur

Pernahkah anda terlihat atau terdengar mengenai kewujudan Al Quran Tagging?
Ya sebuah Al Quran yang telah disiapkan tag dengan penuh pengisian DOA, PANDUAN,  bagi melengkapkan lagi penghayatan kalian terhadap AL QURAN.
Al Quran Tag ini menggunakan Al Quran Tajwid Terjemahan Berwarna
Oleh itu, ianya sangat bagus diamalkan setiap hari selain hanya mengaji Quran.
Anda bukan sahaja mengaji tetapi dapat belajar hukum TAJWID, Taddabur dengan ayat-ayat terjemahan malahan isi Quran ini sangat menarik kerana dipenuhi warna-warni membuatkan sesi mengaji dan tadabbur anda tidak cepat jemu, tidak cepat mengantuk. Insha Allah

Perkenalkan AL QURAN SIAP TAGGING untuk kegunaan harian anda

al quran siap tagging
AL Quran Tag ini menggunakan AL Quran Tajwid Terjemahan Berwarna yang sangat sesuai untuk anda lakukan pembacaan tadabbur harian. Bukan sekadar mengaji Quran tetapi anda dapat membaca DOA HARIAN, mengetahui kandungan dan isi dalam Al Quran itu dengan penuh penghayatan.
AL Quran Tagging ini sudah disiapkan dengan penuh kasih sayang dan ditagkan secara manual untuk kegunaan harian anda.
Jika kita google dan pelajari cara untuk tag Al Quran ianya akan mengambil masa dan menelan belanja belum tentu lagi anda akan ada masa untuk meneliti satu per satu isi dalam Al Quran anda Bukan?
Kita tidak boleh nak sesuka hati meletak tagging pada Al Quran tanpa hadis dan rujukan sahih.
Saya kongsikan kepada anda dua entri bagaimana Tagging Al Quran ini dilakukan dan caranya mereka melakukan DIY Tagging Al Quran. Insha Allah, kalian jika berkesempatan boleh membuat tagging Al Quran kalian sendiri.
Guna Stiker Berwarna dan Nota Untuk Coding Terjemahan Al Quran ↴
https://www.mingguanwanita.my/guna-sticker-berwarna-untuk-coding-terjemahan-al-quran-ibu-ini-kongsi-cara-membuatnya/
How I Tag My Quran Tafseer ↴
https://jazlinernida.wordpress.com/2018/02/13/how-i-tag-my-quran-tafseer/
Must-Have for Quran Tagging ↴
https://jazlinernida.wordpress.com/2018/09/24/must-have-for-quran-tagging/

al quran tag tafsir
Warna warni
Lagi semangat nak baca alquran
.
Betol tak bila ada alquran tag, lagi rajin nak baca alquran?
Admin pun rasa benda sama
Rasa seronok & kadang-kadang tak sedar dah 4 muka surat baca
.
Esok subuh tak sabar nak baca lagi☺️
Saya suka baca alquran ❤️

Al Quran Tafsir Tajwid Terjemahan Berwarna bagi Al Quran Tagging

✔️ Resam Uthmani beserta Tajwid Kod Warna
Resam rasmi Malaysia. Diwarnakan beberapa huruf dan tanda bacaan bagi mewakili hukum tajwid tertentu bagi memudahkan kita di dalam pembelajaran membaca Al-Quran dengan tajwid yang betul.
.
✔️ Asbabun Nuzul (Sebab turunnya ayat)
Ayat Al-Quran diturunkan secara bertahap tahap dan mengikut peristiwa. Jadi, bagi ayat ayat tertentu, disertakan sebab sebab turunnya ayat tersebut bagi kita memahami dengan lebih dalam makna ayat itu.
.
✔️ Hadis Sahih
Hadis hadis sahih yang berkaitan dengan tema perbahasan ayat Al-Quran bagi menambah kefahaman makna ayat tersebut.
.
✔️ Indeks Tematik
Indeks pencarian tema tema perbahasan tertentu di dalam Al-Quran merangkumi semua perkara. Ia memudahkan kita di dalam mencari ayat ayat tertentu yang membahaskan perkara perkara tertentu seperti hukum fara’id, akidah, muamalah dan sebagainya.
.
✔️ Kelulusan Kementerian Dalam Negeri (KDN)
Al-Quran ini telah disemak oleh Lembaga Tashih Al-Quran KDN dan telah mendapat kelulusan untuk diterbitkan.
.
✔️ Menggunakan kertas khas Al-Quran jenis QPP yang berkualiti tinggi, anti-silau (untuk pembacaan yang lama) dan tahan lama.

Apa Yang Terkandung Dalam Al Quran Tag Kami?


alquran siap tag
✔️168 TAG yang menyentuh kehidupan anda
✔️30 TAG juzuk
✔️ Isi dalam PELANGI,BERWARNA WARNI
✔️ Terdapat penanda quran comel yang mengandungi Doa Sujud Tilawah, Doa Permulaan Baca Al-Quran.
✔️ Malah juga terdapat penanda quran comel yang mengandungi Panduan Tajwid Kod Berwarna, Tanda Waqaf dan Panduan Berwaqaf. .
✔️COVER AL QURAN lebih menarik, berkualiti tinggi dan LEBIH TAHAN LASAK.
Antara Contoh ayat dalam Set Tagging ni:
.
⧭Doa Mendapatkan Zuriat
⧭Tugas Umat Muhammad SAW
⧭Kita Umat Terbaik
.
⧭Jangan Sedih
⧭Hendaklah Berlemah Lembut
⧭Siapakah Orang Yang Berakal?
⧭Doa Husnul Khatimah (193-194)
⧭Harta Anak Yatim
⧭Berbuat Baiklah
⧭Tunaikan Amanah & Adil
⧭Barangsiapa Bertaubat
⧭Berlaku Adil lah
⧭Mencari Ketenangan Dengan AlQuran
.
⧭Doa Rezeki Tidak Putus
⧭Inilah Jalan Lurus
⧭Keangkuhan Iblis
⧭Doa Penyesalan
⧭Pakaian Taqwa
⧭Jangan Berlebihan
⧭Balasan Mendustakan Ayat Allah
⧭Kisah Nabi

Kenapa Anda Harus Miliki Al Quran Tag?

✏️Lebih jatuh cinta dengan AlQuran
✏️Lebih seronok untuk tadabbur ayat AlQuran
✏️Lebih hayati maksud ayat
✏️Lebih rajin untuk baca AlQuran
✏️Dapat amalkan doa-doa
✏️Peringatan buat diri & sekeliling
Terdapat 4 Jenis Al Quran Tag yang Telah Disiapkan
Jenis Al Quran Tag ini berbeza dari Segi Saiz, manakala isinya adalah sama.
Al Quran Tag Size A6
Ada 2 jenis - Raihan & Humaira
Harga RM 95
Pos RM 8 Sem/ RM 11 SS
Al Quran Tag Size B6
Harga RM 115
Pos RM 10 Sem/ RM 16 SS
Al Quran Tag Size A5
Harga RM 120
Pos RM 10 Sem/ RM 16 SS
Al Quran Tag Ekslusif Wanita
Harga RM 135
Pos RM 12 Sem/ RM 16 SS
Beza Al Quran Tag A6-B6-A5 dengan Ekslusif Wanita
Quran Tag Versi Wanita ni lain skit tahu.
Special Edition
Sebab apa?
Hadiah untuk wanita-wanita dalam hidup anda malah untuk diri sendiri❣
.
SANGAT ISTIMEWA, ada highlite khusus ayat untuk wanita dalam AlQuran ini
.
Lagi apa yang BEST?
.
✔168 TAG yang menyentuh kehidupan anda
✔30 TAG juzuk
✔ Isi dalam PELANGI,BERWARNA WARNI
✔ Terdapat penanda quran comel yang mengandungi Doa Sujud Tilawah, Doa Permulaan Baca Al-Quran.
✔ Malah juga terdapat penanda quran comel yang mengandungi Panduan Tajwid Kod Berwarna, Tanda Waqaf dan Panduan Berwaqaf. .
✔COVER AL QURAN lebih menarik, berkualiti tinggi dan LEBIH TAHAN LASAK.
✔Siap ada cermin lagi tau🤭
Warna: Gold - Pink - Purple - Turqoise


Alhamdulillah, sambutan dan permintaan AL QURAN TAG sangat tinggi.
Wajib dapatkan satu untuk diri anda, ibu anda, atau sesiapa sahaja yang nak lebih belajar Al Quran.
Insha Allah


Lepas ada Al Quran Tag ini hari-hari nak tengok Quran
Nak ngaji Quran
Nak baca Quran
Masya Allah
Alhamdulillah



Untuk Tempahan:
Anda boleh terus whatsapp
"Quran Tag"


ke
+60189100852
+60189100852
+60189100852
Nak beli seunit
Nak borong
Nak jadi dropship juga dialu-alukan

Set Asas DMS360 dan Testimoni Berjaya Pelanggan Dermaxsuperskin 360

Set asas DMS360 Rescue atau dulu dikenali hanya sebagai DMS360 (Dermax Superskin 360) ini masih lagi viral sehingga tahun 2019. Set asas DMS360 terdiri daripada 3 item iaitu sabun collagen honeydew, krim siang dengan SPF25 dan krim malam.


Hanya 3 item ini sahaja sudah cukup untuk menyelesaikan masalah kulit wajah yang anda hadapi. Tidak percaya? Cubalah dahulu insha Allah anda terus jatuh cinta!


Saya sendiri pengguna setia produk DMS360. Jika dulu muka kusam, kulit berbelang, dan kerap juga kulit saya menggelupas sebab kulit jenis kering. Mungkin jika anda juga ada masalah seperti saya, bolehlah mencuba set asas DMS360 ni. Alhamdulillah, sejak dah pakai Dermax Superskin360 basic set, sehingga hari ini kulit saya dah tak menggelupas.


Biasanya, area muka yang selalu kering dan menggelupas ni di bahagian tepi hidung, pipi dan dahi. Bila saya pakai bedak, zaman dulu pakai jugalah bedak... Akan ternampaklah rekahan bedak tu dekat muka saya. Dan ini akan buatkan kita jadi lebih tak yakin bila berhadapan dengan rakan-rakan ke, bos ke. Rimas kalau orang tanya, muka tu kenapa?


Okay cukup pasal muka saya.


Ni saya nak habaq, dulu DMS360 je namanya, sekarang dah tukar kepada DMS360 Rescue. Tambah sikit, rescue kat belakang. Alkisahnya produk yang sama. Ramuan yang sama. Tidak ada perbezaan pada ramuan atau krim DMS ni.


Tetapi disebabkan banyak produk tiruan DMS di pasaran. Maka HQ terpaksa bertukar-tukar packaging dan sebab itulah penting untuk anda dapatkan produk DMS ini hanya dari agen sah sahaja.





Pernah lihat tak? Mungkin pernah, anda akan lihat banyak produk tiruan DMS ni hampir di merata tempat. Tetapi malangnya mereka tidak mengedarkan produk DMS yang original


Apa Kelebihan Set Asas DMS360 Sehingga Ramai Mencarinya?


DMS 360 RESCUE

2014 International Brand Award



Set Dermaxsuperskin 360 TERBUKTI mampu merawat:


✔️Jerawat / Parut Jerawat
✔️ Blackhead / Whitehead
✔️ Cela / Tompokan Hitam
✔️ Liang Pori Terbuka
✔️ Jeragat / Pigmentasi
✔️ Mencerahkan Kulit
✔️ Sesuai Untuk Kulit Sensitif / Kering / Berminyak
✔️ Meratakan Tona Kulit Muka
✔️ Mengurangkan Kedutan / Garisan Halus
✔️ Mengawal Minyak Berlebihan
✔️ Memberi Kelembapan Kulit
✔️ Memperbaiki / Mengaktifkan Sel Kulit Yg Rosak
✔️ Melambatkan Proses Penuaan
✔️ Menegangkan Kulit Muka.

SUPER CREAM (DAY & NIGHT CREAM) EFEKTIF UNTUK :
—------------------------------------—
– Mencerah & menyerikan wajah
– Menghilangkan pigmentasi yang tebal
– Menghapuskan jerawat dengan berkesan
– Mengecilkan pori-pori wajah dan menghaluskan kulit secara semulajadi
– Menjadikan kulit lebih awet muda dan anjal

SABUN COLLAGEN DMS UNTUK RAWATAN WAJAH
—------------------------------—
- lembut
- wangi
- buih2 yg halus
- memngecutkan jerawat
- mematikan jerawat
- mencerahkan wajah
- menegangkan
- memudarkan bekas2 parut

SET TERLARIS ini mempunyai
—---------------------------—
1. Krim Siang (20g)
2. Krim Malam (20g)
3. Sabun Honeydew (30g)

Ramuan dan Bahan semulajadi
✔️ Pati sarang burung
✔️ Ektrak Honeydew
✔️ Glutathione
✔️ Kolagen


Krim Siang DMS360 Rescue mempunyai SPF25 (Tahan 4 Jam Perlindungan UV)
Set asas ini Sesuai dipakai seisi keluarga (seawal 12 tahun)
Juga sangat sesuai untuk mereka yang ada masalah RESDUNG!


1 SET JIMAT SAMPAI 3 BULAN PENGGUNAAN!!


Testimoni Berjaya Pengguna DMS360 Rescue

















Ada banyak lagi testimoni berjaya yang saya tak mampu nak letakkan semua di sini!



Lain skit muka pakai spek besar ni.


Dulu kembang setaman muka kita ekkk, ni berbedak-bedak ni nak kasi cerah. leher cerah, muka gelap. macam makcik pun ada. 



Alhamdulillah, setia dengan skincare DMS now dah 5 years. 


Pakai tanpa was-was. Dah ramai customer saya sendiri pakai DMS dan feedbacknya tidak mengecewakan!



Harga 1 set asas DMS360

RM139 Sahaja

Berbaloi sangat-sangat kerana kualiti dan produk berkesan


Percuma Postage Seluruh Malaysia



Wasap saya di






DMS360 Skincare Kini Sudah 7 Tahun di Pasaran!

Tak sangka rupanya sudah 7 tahun produk DMS360 ni bertapak dan saya sendiri menjadi agen sah DMS360 hampir 6 tahun. Saya join keluarga DMS360 atau Dermax superskin 360 pada tahun 2014. Masa ni, saya cuba sahaja dahulu. Produk pertama yang saya cuba ialah set asas DMS360.


Masa ni, saya aktif bersosial dekat Facebook, dan ramai betullah agen sah DMS360 ni. Merata dapat tengok iklan diaorang. Macam mana tak tertarik?


Baca punya baca, saya pun akhirnya cubalah set asas DMS360. Pada masa tu, masalah yang saya hadapi bagi wajah saya ialah kulit muka kusam, sunburn, dan jeragat. Tetapi, saya tidak menaruh harapan terlalu tinggi untuk jeragat ni sebabnya saya ni memang ada jeragat atas 2 faktor yang sangat kuat, iaitu jeragat keturunan dan jeragat hormon.


Tetapi syukur alhamdulillah, dalam 2-4 minggu pakai set asas DMS360 masalah kulit kusam dan sunburn tu makin lama makin pulih. Muka cerah dah sama warna dengan leher. Haa, kan korang sendiri kalau perasan siapa kulit sunburn ni, leher cerah muka hitam. Kulit kusam atau sel-sel kulit mati pun memang seriusly dapat diatasi. Glowing la muka kita, ramai tegur muka makin berseri.


So, awal-awal pemakaian memang muka saya ada sedikit menggelupas. Bukan gelupas hat teruk tu ye, yang manja-manja jer. Soft peeling kata orang putih. Apa yang saya buat ialah, bila saya basuh muka dengan sabun collagen honeydew DMS ni, saya gosok-gosok bagi kulit-kulit mati tu keluar. Bila saya buat macam tu, kulit makin licin alhamdulillah. Tak lama lepas tu, takde dah soft peeling tu. dan sampai hari ni, memang tak pernah lah pakai skincare DMS kulit jadi gelupas walaupun saya tukar-tukar produk dengan set asas DMS yang lain.


Jika anda nak cuba produk DMS360, bolehlah order dengan saya kay. hehe


Bahaya produk diluar sana dah banyak FAKE.


Tiruan DMS360 sudah sangat banyak dek produk DMS terlalu femes. Ramai mengambil kesempatan dan tanpa malunya bagitau ni produk ori sis!!


Langsung nama-nama diaorang takde dalam list agen berdaftar! Produk lain, tak sama dengan ori, tetapi ramai tak tahu maka ramailah tertipu. Ada customer muka depa sensitif, baru pakai sehari kulit rosak. Ada yang muka tak rasa apa, memang lagu tu ajelah.. bernasib baiklah kalian.








Ready Stok Produk DMS360


Set Asas

DMS360 Rescue RM 139.00
Glowing Speed Galatica RM 169.90


Serum

Serum Glowing RM 100.00
Serum Stemcell Plus 2+1 RM 156.00
Serum Duo RM 199.00

Foundation

4d Foundation RM120.00
5d Foundation RM120.00
CC Hybrid Foundation RM120.00

Produk kuruskan badan

Fat Loss RM100.00/ 30 biji
BCC Krim Losyen Panas RM100 (clearance RM70)


Kesihatan dan Aset Wanita

Miss Me RM100.00/60 biji
Kopi DMSTOX (Coffee Monatox) RM75.00/ 15 scht

Kesihatan lelaki

Kopi Aumm RM120.00

Loose

Sabun DMS360 RM40.00 40g
Sabun Glowing Speed RM55.00 50g


Nak tempah produk DMS yang konfirm original? Mehlah wasap akak terus kay

Kita boleh sembang produk mana yang terbaik untuk masalah yang kalian hadapi. Consultation adalah percuma sahaja.


Whatsapp 018-9100852.

Cara Paling Berkesan Buat Blasting Iklan Whatsapp Anda Tanpa Perlu Save Nombor Pelanggan!

Selesai siapkan databased pelanggan untuk blasting esok guna Aplikasi Autowasap versi Android. Buat masa ni, ada android version sahaja. Iphone belum ada lagi.




Bila cakap tentang whatsapp marketing ni, topik trending la. 


Ada cikgu suruh buat group sendiri. 

Masuk sebanyak mungkin group whatsapp dan beriklan dan guna siap teknik auto reply untuk double action. 

Buat status whatsapp setiap hari. (ni bagus untuk anda semua lakukan, siapa belum buat, silalah buat sedemikian kay)


dan paling best sekali mengenai whatsapp ini ialah....


Blasting, bulk sending post ataupun namanya broadcasting. Tetapi malangnya, jika anda menggunakan apps whatsapp official sama ada Whatsapp atau Business Whatsapp kekurangan terbesar ialah pelanggan perlu save nombor telefon anda terlebih dahulu. TIDAK SAVE, post anda tidak akan sampai kepada mereka. Jadi, cara kedua ialah manual whatsapp kepada pelanggan anda satu per satu.


Whatsapp Broadcasting membolehkan anda blasting iklan atau post anda maksima kepada 256 orang sekaligus! Mudah. Cuma tak konfirm je adalah 256 orang ni dapat lihat iklan anda atau tidak. 


atau cara lain, anda manual iklan kepada pelanggan anda seorang demi seorang. Kaedah ini lambat, menelan banyak masa anda tetapi berkesan. Ini kerana anda sendiri menyampaikan iklan anda secara perseorangan dan malangnya bagi pilihan broadcast tidak dapat menyampaikan iklan anda secara 100% berjaya.


Ramai mana pula anda larat nak whatsapp seorang demi seorang?


Jika anda ada 10,000 pelanggan, berapa lama nak habiskan masa untuk buat aktiviti tersebut? 


Jadi inilah saya nak share satu aplikasi yang saya sendiri pakai iaitu AUTOWASAP. Tidak kiralah berapa kecil pun pelanggan anda nak broadcast. Yang penting 100% sampai iklan anda melainkan pelanggan tu tak pakai nombor whatsapp.


SIAP!


Dan anda boleh pakai format txt file atau excell file atau contact hp anda sendiri. Mudah, berkesan dan jimat masa kan?


Terbaru! Dalam aplikasi Autowasap ni juga developer dan masukkan fungsi auto reply. Jadi anda tidak perlu pakai banyak aplikasi dalam handphone anda untuk lakukan aktiviti bot anda.


Best auto reply ni tau. Anda boleh berkomunikasi dengan pelanggan anda ketika anda tidak ada depan handphone. Robot je jawabkan, tapi setting dululah kan. Jika boleh, jangan buat ayat skema sangat macam robot tu.. HEHE


whatsapp blaster whatsapp broadcast



Demo Apps Autowasap (Wasap Blaster)
Android Version





Kaya Dalam Sekelip Mata Nak Ke?

Siapa tidak mahu kaya dalam sekelip mata? Saya pun nak


ADA?


Jika kita cukup bertuah, dan memang hebat dengan ilmu marketing siap ayat leleh menggiurkan pembaca yang membacanya! Pergh, memanglah kencang sale.


Tetapi itulah, tidak semua kita ni rajin nak belajar cara nak menulis ayat iklan terus membidik pada sasaran. Yang kita tahu, jual produk! Jual brand!


Ada beratus seller jual produk dan brand yang sama. Dah tu kenapa customer perlu beli dengan anda?


Kenapa?


Itu ajelah saya nak share pepagi ni.


Semuanya berkaitan dengan kita, rajin ke tidak nak topup ilmu bisnes. Ilmu bisnes ni apa?



Kenal sasaran pelanggan kita

Kenal pasti USP produk kita

Mungkin juga, teknik selepas itu, bagaimana nak menjual,

Kemana nak dijual?



Itu sahajalah kot. Kalau kata malu nak menjual. Usah berniaga. Paling tidak, jika anda tahu anda pemalu, mungkin ada boleh gunakan medium seperti instagram, ecommerce, atau blog.


Kebiasaannya terlalu malu ini mungkin kerana anda tidak biasa bersosial di media sosial seperti Facebook. Ha, kena berniaga kat facebook  personal kan.. Segan


Tidak mengapa. Ada sentiasa cara lain untuk berniaga.


Yang penting, anda dapatkan ilmu dari mentor, kenal pasti selok belok perniagaan (sangat bagus untuk anda belajar jika anda nak stay lama dalam bisnes dan berkembang maju!).


Awal-awal dapat RM 1,000 alhamdulillah!


Kemudian, belajar lagi ilmu bisnes dan marketing. Naik pula ke RM 3,000! Seronok!



Nak lebih lagi.. Jadi setiap kali kita nak pergi lebih jauh, income lebih banyak, begitu juga pengorbanan dan kerajinan kita terhadap usaha ke arah income yang kita nak.


Tepuk dada tanya selera.


Income orang RM 1 juta agak-agak sama ke macam kita nak, duduk goyang kaki, tak perlu semak akaun syarikat, tak perlu buat planning, statistic semua?



Takde!


Agak-agak sekarang diaorang masih tak tido buat planning revenue sepanjang tahun 2019 atau dah jauh ke 2020!


Saje je nak membakar pagi-pagi ni. Tetibe ramai pelanggan nak semua benda mudah tapi buat tidak.


Jika kamu nak berjaya, nak income RM 100 ribu sebulan, fikirkanlah apa pengorbanan, usaha dan disiplin mereka sehingga dapat achieve kejayaan tersebut. kalau anda mampu, insha Allah, Allah beri punya.



Shopee Sale Tips 101: Swap Like Support Group

Group support like bermaksud LIKE = Suka, Support = sokong, group = kumpulan. Sekumpulan rakan yang menyokong rakan bisnes mereka bagi tujuan untuk menaikkan lebih banyak reach / engagement pada status post, kedai atau produk mereka.


Aktiviti support like ini dah lama wujud sejak zaman Facebook lagi. Ada yang free, ada yang berbayar. Terpulang kepada anda kerana aktiviti ini memerlukan komitmen yang tinggi iaitu melakukan tugasan support mengikut waktu yang ditetapkan.


Bagus ke join aktiviti support like ni?


Bagi pendapat saya, ianya bagus untuk anda dapatkan lebih banyak rakan baru, dapat hidupkan facebook atau kedai anda. Tidak semua antara kita, hebat dalam menulis status post yang menarik perhatian, tidak semua ada ramai follower, jadi group support ini sangat-sangat membantu.


Lebih-lebih lagi jika anda join group support secara percuma. Ialah, kalau dah join dan bayar lepas tu anda takde masa nak buat task. Rugi pula duit anda. Bila percuma ni anda boleh join bila-bila masa anda mahu tanpa risaukan modal anda join.


Aktiviti support atau swap like ini turut digunakan dalam medium Instagram, Blog, Carousell, malah trending sekarang ni di medium ecommerce terfemes iaitu Shopee!!


Anda nak kedai anda aktif?
Anda nak produk anda dapat banyak like?


Saya syorkan anda join group-group support sebegini jika anda mahukan peluang sale yang lebih tinggi. Lebih baik mencuba daripada tiada langsung. Tiada salahnya anda berusaha untuk memperbaiki sale bisnes anda.


Yang penting, anda tidak menipu untuk dapatkan pelanggan. Contohnya join group support berbentuk komen, dan komen-komen tersebut adalah direka supaya orang lain percaya dan membeli sedangkan komen tersebut hanyalah direka semata-mata.


Bagi SWAP LIKE SHOPEE, aktiiviti ini mudah sahaja.


Anda ada kedai shopee dan sudah pun memliki produk jualan?


Like produk kedai rakan-rakan support anda. Itu sahaja. Tidak perlu komen. Dan masa untuk siapkan tugasan ini juga tidak ambil masa yang lama.


Jika anda benar-benar mahukan cara lain untuk dapatkan sale kedai shopee anda, saya cadangkan anda mula join swap like Shopee. Manalah tahu ada rezeki selepas join aktiviti ni.
Sedia nak join?


Jom saya tunjukkan contoh dan link group support bagi Shopee.


swap like shopee

Menulis Blog Bersama Blogger Semula Ini Ulasan Saya

Berfikir dan membuat keputusan yang betul adakalanya hanyalah satu penipuan terhadap diri sendiri. Mungkin itu yang terjadi apabila saya membuat keputusan untuk bertukar dari blogspot ke wordpress. 


Alasan saya ialah wordpress lebih baik dari segi traffik, lebih banyak plugin etc etc... Dan mungkin menulis dengan laptop akan memberikan inspirasi lebih baik. 


Ya. Segala kemungkinan itu bagus.


Teknikalnya wordpress memiliki aset yang lebih baik berbanding blogspot. Malangnya, kelemahan utama bagi kita surirumah, saya tidak dapat menumpukan tumpuan menulis sepenuhnya menulis di website dengan laptop yang ada.


Saya perlukan masa itu adakalanya menulis dari handphone.


Ya. Hakikatnya. Menghidupkan blog anda perlu menulis secara konsisten setiap masa. 


Lecehnya bagi saya setiap kali nak kongsikan sesuatu daripada handphone saya perlu transfer gambar atau share gambar tersebut di cloud based sistem seperti dropbox atau google drive ke kan. Tidak okay


Dan selepas berkobar-kobar dah bertukar ke wordpress kita pun install aplikasi wordpress dengan harapan boleh menulis blog kan. Oh tidak! Akaun wordpress saya itu ialah akaun yang saya perlu login ke browser kerana saya menggunakan platform wordpress.org di mana kita menggunakan server dan installation dari hosting sendiri.


Satu lagi infomasi penting yang saya tidak terfikirkan sebelum bertukar dari blogspot ke wordpress. Kita hanya mampu merancang tetapi tidak mampu mengawal situasi kan? Dan sekarang saya sedang menulis sebuah entri menggunakan handphone saya dan akhirnya tidak sia-sia saya tidak menjual keyboard handphone ni.


Ha, kurang kebas jari kita kalau menaip sepanjang-panjangnya pagi ni. Idea penulisan tidak datang pada waktu yang kita inginkan. Ini menjadikan salah satu alasan paling tak logik bila saya kata idea menulis itu akan hadir pada bila-bila masa tanpa kita aturkan.


Saya sangat suka menulis di blog berbanding di Facebook. Saya memang tidak pandai bersosial di laman serba pantas. Old fashion kan?


Saya berharap tahun ini saya dapat menulis lebih banyak inspirasi daripada sekadar berniaga. Almaklumlah, kita ini emak yang berniaga menjemput rezeki dengan pelbagai cara yang ada. Dan saya berharap saya dapat hidupkan kembali perkongsian NGO Amal till Jannah kepada dunia. 


Bantu mereka dalam terus menjalankan dakwah dan misi bersedekah dan berwakaf bukan sahaja di Malaysia tetapi juga di luar negara khususnya negara Islam yang memerlukan bantuan kewangan dari kita. Insha Allah, bila kita lebih banyak memberi tanpa meminta kita akan hidup lebih tenang dan pasti Allah akan membantu dari setiap genap sepanjang hidup kita di dunia ini.


Hasbunallah wa nikmal wakil


Semoga kita semua bertemu lagi dalam catatan harian saya ini. Diharap kalian tidak bosan atau jemu dengan coretan dan bebelan saya ni kan.


Saya doakan yang terbaik buat semua pembaca. 


Yeay. menulis dengan keyboard akhirnya




Sign out

Emme Marina Mohamad

03:34 AM 

Sabtu 

16 Februari 2019

Projek Wakaf Pembinaan Tahfiz Amal Till Jannah Di Kemboja

INFAQ KHAS MISI DAKWAH KEMANUSIAAN KEMBOJA


JOM SAHABAT KITA REBUT PELUANG BERAMAL SELAGI ADA HAYAT..HANYA SERENDAH RM10 SAHAJA UNTUK BERWAKAF INSYAALLAH..



SEMOGA AMAL JARIAH INI DIBERKATI ALLAH TILL JANNAH..AMIN


Alhamdulillah dengan izin Allah, pihak Amal Till Jannah kini membuka ruang utk menyumbang bagi projek pembangunan Madrasah Fatimah Ghafur Al Hidayah-Lveathom Chloong Kratie,Kemboja
Projek ini diusahakan oleh pihak Yayasan Amir Alkhairiyah.


Admin akan update butiran dr masa ke masa di page FB Amal Till Jannah☺


Infaq/wakaf tunai ke akaun MBB AMAL TILL JANNAH bole terus direct dgn puan bendahari ATJ☺

bank in/ transfer ke akaun rasmi ATJ

✏transaksi note : wakafkemboja
MAYBANK AMAL TILL JANNAH
5621 8831 9223

*_rekod penyertaan sah utk transaksi yg dipanjangkan terus menerusi wasap kepada bendahari utk kemaskini rekod infaq Tuan/Puan supaya tidak tercicir. Harap maklum


sila click link di bawah utk rekod infaq Tuan/Puan kpd Puan Fatin selaku Bendahari ATJ
www.wasap.my/60127865923/wakafkemboja
page: https://www.facebook.com/amaltilljannahATJ/


Perkembangan terkini Projek Pembinaan Tahfiz:

Bismillahirrahmanirrahim

Assalamualaikom sahabat2

Alhamdulillah pembinaan Madrasah -- Tahfiz Fatimah Ghafur Al-Hidayah Leviathom kini telah mencapai 75% siap .

Inshallah d jadualkan siap sepenuh nya pd akhir March 2019.
Pehak AJK pembangunan & kampong dng izin Allah telah menetapkan tanggal 22/4/19 ( Ithnin ) utk upacara perasmian.

Pehak kami maseh memerlukan sumbangan2 bagi meneruskan pembangunan pembelian peralatan2 sekolah pembinaan tempat wuduk , tandas & pagar.

Teknik Percuma Viralkan Iklan Anda ke Group Facebook dengan Satu Klik Sahaja

Sejak beberapa minggu yang lepas, azam tahun baru 2019 antaranya ialah melepaskan barang-barang di rumah yang tidak digunakan lagi. Bila saya cek semula banyaknya barang di rumah kami yang kami tidak gunakan. Jadi saya fikir untuk apa ya saya simpan semua barang ini?


Jadi, saya snap gambar barang-barang di rumah termasuklah baju anak-anak yang mereka sudah tidak muat lagi ke group-group whatsapp. Alhamdulillah ada sambutan yang membelinya. Jual dengan harga murah sahaja cukuplah kembali untuk balik modal atau buat makan kami sekeluarga. Syukur


Dan kemudian, saya lihat baju-baju saya sendiri. Sebenarnya banyak jubah, blouse yang saya sudah tidak pakai or jarang sangat pakai. Ada yang sekali sahaja dipakai kemudian disimpan sahaja. Jadi untuk apa pembaziran itu? Let go! I am letting go all my clothes which i am not wearing them anymore. So, kalau ada yang anda berminat marilah hubungi saya atau terus membeli dari Shopee shop saya iaitu shopee.com.my/emmemarina . Kelebihan yang anda dapat bila membeli baju-baju ini di shopee ialah anda mungkin boleh dapatkan lebih penjimatan dengan menolak coins anda.


Dah dapat baju murah, tolak coins lagi menjimatkan kan?


Jadi, saya nak sharekan kesemua baju-baju ini kepada rakan-rakan Facebook saya. Kalau sekadar share di Facebook wall, mungkin lah tak berapa ramai sangat yang lihat. Ialah rakan kita tak ramai lagi. Jadi saya fikir why not saya iklankan ke semua group Facebook yang saya ada menggunakan Software Viral 2.0! Mudah, boleh terus iklanlan produk ini kesemua group tanpa manual post satu per satu. Hanya gunakan sahaja fungsi Auto Post Facebook, masukkan ayat iklan, setkan masa dengan baik dan tekan "post now".


Mudah. Menjimatkan masa. Insha Allah sampai.


Dengan izin Allah, insha Allah jika saya postkan ke 30-60 group yang ramai orangnya, manalah tahu ada rezeki mereka yang sedang mencari baju-baju yang saya let go ni.


ini adalah contoh group-group penduduk yang saya joined di Facebook. Apa sahaja group Facebook yang anda join, anda boleh kategorikan di Software Viral untuk memudahkan pengiklanan anda. Post successful bermakna iklan anda sudah berjaya dipostkan ke group tersebut.


Antara fungsi paling best di Software Viral 2.0 ialah penggunaan Auto Post. Auto Post ni anda boleh postkan ke group Facebook, Facebook Profile anda mahupun Facebook Page. Mudah sahaja kan?


Kita sedia maklum dan anda sendiri sedar, bahawa anda tidak ada banyak masa untuk lakukan sharing, pemberitahuan/notis atau iklankan produk anda setiap hari dengan manual postkan ke setiap group anda.


Adakalanya anda mungkin ada banyak Facebook page dan anda nak maklumkan perkara yang sama, mudah! Anda boleh gunakan fungsi Auto post Facebook ini juga dan iklankan notis/status anda kesemua Facebook page dengan sekali klik sahaja. Jimat masa.


Inilah yang saya lakukan setiap hari untuk beriklan secara percuma di medium Facebook. Anda hanya perlu dapatkan produk software ini dan bayaran pun sekali sahaja. Jika buat Facebook Ads anda perlu bayar untuk setiap pengiklanan anda. Gunakan yang percuma dahulu dan konsisten. Insha Allah pasti ada rezeki yang datang.


Saya juga gunakan teknik share link bagi post di Facebook Page bagi menaikkan reach view sebelum saya mula membuat Facebook berbayar. Cara ini dapat meningkatkan juga prospek ke Facebook Page anda secara percuma. Cuba jangan tak cuba. Tahun 2019 anda perlu uruskan perniagaan anda dengan lebih bijak, software ini sesuai tidak kiralah anda ni berniaga online ataupun offline.



Share sentiasa setiap perkembangan bisnes anda kepada group-group prospek anda di Facebook!