Monday, August 24, 2020

Merdeka Sale Jam Tangan dari Buruj Watches

August 24, 2020 0 Comments
Assalamualaikum,


Salam Kemerdekaan 2020 buat semua pembaca. Alhamdulilah bermula esok kami ada buat sale bagi beberapa produk jam tangan kami, Buruj Watches.




Merdeka Sale
Buruj Watches



25 Ogos sehingga 31 Ogos 2020

SAHAJA



FREE POSTAGE seluruh Malaysia



+ Free Beg Kertas Buruj
+ Free Notebook
+ Free Mini Surah
+ Kupon RM10


Dan Waranti setiap jam dari kami selama 1 Tahun



Jam Tangan Solat & Kiblat Buruj Sport


To Order klik HERE


Jam Tangan Solat & Kiblat Buruj Qibla


To Order klik HERE



Jam Tangan Arabic & Anticlockwise Buruj Tawaf Classic

Available Women Only


To Order klik HERE



Jam Tangan Solat & Kiblat Buruj Exclusive


To Order klik HERE



Jam Tangan Arabic Buruj Arabic
Men & Women


To Order klik HERE





Jam Tangan Solat & Kiblat Buruj Aysa


To Order klik
 HERE



Tazkirah Pagi - Redha, Sabar dan Muhasabah Diri

August 24, 2020 0 Comments
_BINGKISAN PAGI_
_05 MUHARRAM 1442H_

_Hidup kita ni Allah sediakan pelbagai corak dan rupa dari segi aturan kehidupan,ada susah,ada senang,ada sakit,ada sihat dan seumpamanya.Bukan Allah tak adil tapi kerana Allah mahu kita saling membantu dan muhasabah diri masing-masing._

_Usah dicari mana kesilapan dalam takdir yang ditetapkan oleh Ilahi.Tapi carilah punca kelemahan diri dalam menempuh ujian yang diberi .._


_Usah dicari mana ketenangan yang tidak diberi oleh IIahi.Tapi carilah punca keresahan tidak diundang menempuh didalam hati .._


_Dan usah dicari mana nikmat yang Allah tidak beri pada diri.Tapi carilah punca kufur nikmat diri yang tidak pernah tahu menghargai .._


_Biar terpisah dari hati makhluk asalkan jangan terjauh dari redha Allah.Begitu juga biar terpinggir dari sanjungan makhluk asalkan jangan terbuang dari pandangan Allah._


_Wallahualam_

Credit to penulis tapi saya sendiri tak pasti siapa pemiliknya. Semoga Allah berkati setiap penulisan dakwah beliau. Aamiin3x 

Sunday, August 23, 2020

Perkhidmatan Pelupusan Al Quran & Buku Agama

August 23, 2020 0 Comments
Assalamualaikum w.b.t 🌹

πŸ“šAnda banyak menyimpan Al-Quran dan buku-buku agama lama dirumah?
🀷🏻‍♀ Banyak yang rosak dan koyak tapi anda tidak tahu mahu lupus dimana?
🀷🏻‍♀ Jangan risau...
πŸ™…πŸ»‍♀ Kami ada penyelesaiannya 
πŸ™‹πŸ»‍♀ Kami menyediakan PERKHIDMATAN PELUPUSAN AL-QURAN & BUKU-BUKU AGAMA YANG KOYAK/ROSAK/LAMA πŸ™†πŸ»‍♀

🌸 Setiap hari jumaat‼

🌸 Masa : 10:00 pagi - 4:00 petang

🌸 Lokasi : Student Lounge, Yayasan Restu, Kompleks Kesenian Islam Antarabangsa Selangor, Shah Alam

🌸 Bayaran : RM8.00/1kg

• Semoga usaha ini dapat menyelesaikan masalah penyimpanan & pelupusan Al-Quran lama dan buku-buku agama yang koyak/rosak secara tertib 😊

• Sila asingkan mengikut kategori Al-Quran / buku agama / buku sekolah. 

▪ Sekiranya terdapat sebarang kemusykilan, mohon hubungi :

πŸ§•πŸΌRoshalina
πŸ“±019-2000023

πŸ§•πŸΌRestu Shop
πŸ“±010-6600271

πŸ‘³πŸ½‍♂En Latiff Majid
πŸ“±019-4807069

πŸ”₯ Tempat Pelupusan Al-Quran di Riyadh Restu, Lot 2154, Lorong Setia 3, Bt 19, Jalan Kuang, 48050 Kuang, Selangor. 
• Mendapat kelulusan KDN. 

πŸ’š Kesucian Al-Quran tanggungjawab bersama πŸ’š

@muslimahcircleπŸ›πŸ“š

Mohon rakan2 sebarkan sekali ya. 

Saturday, August 22, 2020

Marketing Sharing

August 22, 2020 0 Comments
Impian saya antara salah satunya ialah membantu lebih ramai orang memahami sedikit sebanyak apa itu marketing, teknik, funnel walaupun ilmu saya tidak hebat. Namun, itulah caranya saya belajar dan gunakan untuk mendapatkan income harian dan bulanan saya. 


Seratus peratus income saya datang secara online. Sejujurnya saya bukan hebat dalam semua funnel. Namun, ilmu yang sedikit itu saya berharap dapat sampai kepada anda semua. Saya bukan mahukan penghargaan anda, saya hanya mahu share. 


Cukuplah bagi saya Allah mengetahui apa yang tersirat di hati saya. Cukuplah hanya diri saya sahaja yang menghargai apa yang saya lakukan. Its enough.


Cuma, saya selalu terbatas untuk sharing kerana bimbang ayat penulisan saya tidak begitu bagus.


Just do it right? 


Lama dah tak sharing. Rindu.


Overdue 2 hari. Doakan saya selamat bersalin ya. Aamiin3x 

Thursday, August 20, 2020

Cybersona Shopee Bot For Shopee Marketing - BOOST & TAMBAH FOLLOWER

August 20, 2020 0 Comments
Adakah anda seller di SHOPEE?


NAK NAIKKAN FOLLOWER DAN NAIKKAN SALE DENGAN MUDAH?


PERKENALKAN SOFTWARE CYBERSONA


cybersona shopee bot boost tambah follower


Kenapa anda WAJIB ada Cybersona? 



4 FUNGSI BEST KAT SOFTWARE NI KHAS BUAT ANDA






FUNGSI AUTO FOLLOW TARGETED





Anda boleh lakukan auto scrapt dan following pada TARGETED PROSPEK berdasarkan

– hot keyword ( trending ) dalam shopee
– own keyword ( boleh set keyword sendiri, contoh, jual tudung, set nak follow orang minat tudung )
– Jumlah followers dan following ( ni penting, sebab user biasa kebiasaanya following dan followers mereka tak ramai.

Anda boleh set AKTIF KE TIDAK FOLLOWER korang.


ni PART BEST… software ni HANYA AKAN scrapt user yang mana

– pernah tinggalkan feedback / rating dalam Shopee
– pernah buat belian dalam Shopee


Haaa.. nampak tak macam mana TARGETED nya?


FUNGSI AUTO UNFOLLOW




Sama macam dalam instagram, bila dah tinggi followers, kita nak kurangkan, kita boleh setkan sampai satu nilai,software ni
akan buat auto unfollowing.


AUTO BOOST PRODUK




Okay, ni satu lagi fungsi yang anda memang NAK. Lupa nak boost produk setiap 4 jam? Tak tahu mana satu nak boost? Dengan Cybersona, anda boleh setkan 5 produk akan auto BOOST setiap 4 jam, tanpa perlu nak masuk dan boost again.

Boleh setkan berdasarkan

– produk tertentu ( anda setkan nak produk mana )
– jumlah view tertentu ( contoh, ada produk anda yg view kurang dari 10, boleh auto boost yg tu dulu)
– random produk (mana-mana produk dalam shopee store anda )


UNLIMITED ACCOUNT


Ada banyak akaun shopee? Haaaa, 1 bot boleh run multiple account Shopee☺️ tetapi janganlah run terlalu banyak. nanti slow juga bot nak adjust setting satu per satu kay. Kami cadangkan 3-5 akaun sekali run sudah ok.. Jika ada lebih, anda boleh run secara berjadual atau manual.



LATESTTTT FEATURES



TRENDING SEARCH





Pening nak cari best trending produk kat shopee?


Pening nak buat keyword produk?


Apakata korang buat research aje ikut produk2 sedia ada kat shopee? Dari situ boleh tengok produk berdasarkan keyword yang korang pilih. Tengok sale diaorg. Tengok brand mana. Bolehlah usha2 kedai tu juga kan?


Nak berjaya kene belajar dari pesaing kita. πŸ‘




TAPI PERLU ANDA TAHU



SOFTWARE ni untuk PC sahaja tahu. Windows based.


So HP TAK boleh nak runπŸ˜…


1 PC 1 lesen sahaja.


Nak pakai banyak pc? Kenalah lain2 lesen☺️


Okay?


Dan... Walaupun unlimited account, kami cadangkan janganlah semua nak run sekaligus. Nanti berat dan delay aktiviti bot. Setakat run 3 ke 5 akaun oklah ye.


So macam mana?



BERMINAT?



NAK TENGOK LATEST DEMO


KLIK SINIπŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡



https://youtu.be/Sh4TbuOdi1c

https://youtu.be/Sh4TbuOdi1c




Dah tak sabar nak dapatkan Cybersona Shopee Bot?



Hah..


Jom dapatkan pada harga LAUNCHING kami hari ini


RM 199
RM 199
RM 199




EHHH JANGAN DULU. TAKNAK MAHAL2 LAH.



KHAS TUK ANDA




RM129 SAHAJA 
RM129 SAHAJA 
RM129 SAHAJA 



LIFETIME & FREE UPGRADE



TAWARAN INI AKAN DITUTUP BILA-BILA MASA SAHAJA.



Dapatkan sementara harga masih dibuka😍😍



TERUS ORDER DI SINI


Review UV Defence Cream Hydrating Tinted Sunblock Sendayu Tinggi

August 20, 2020 0 Comments

UV Defense Cream aka sunscreen aka tinted sunblock dari Sendayu Tinggi ni adalah produk kegemaran saya. Foundation memang bagus untuk sembunyikan cela sepenuhnya tetapi saya kurang selesa kerana tidak biasa pula melihat freckles kesayangan hilang terus dari pandangan.


Saya suka tinted sunblock dari Sendayu Tinggi kerana ianya tidak mengeringkan kulit. Sangat sesuai dengan kulit saya yang kering, adakalanya menggelupas juga. Bila pakai suncreen tinted sunblock, tak nampak sangat kulit sedang menggelupas. Malah, SPF UV tinggi = SPF 50 membolehkan saya gunakan cream ni selama 8 jam sehari tanpa risau. 


Ada satu jenis warna sahaja seperti gambar di atas. Jadi sesuai dipakai oleh semua orang tak kira cerah atau gelap. Insha-Allah sesuai. 


Ini saya dengan SPF UV Defense Cream Sendayu Tinggi. Tetap nampak freckles kan? Tetapi yang penting bagi saya, perlindungan UV bila keluar dari rumah. Tidak crack dan mudah dipakai. Jujurnya saya bukan suka pakai foundation ke mekap ke. Macam ni sahaja dah okay. Sebelum apply UV cream ni, saya apply serum drop sendayu tinggi juga dari skin glass collection. Haaa best juga tau produk tu. Lain kali saya share kay? 


Jika anda berminat nak cuba SPF UV Defense Cream Hydrating Tinted Sunblock dari Sendayu Tinggi ni. Bolehlah layari terus ke website mereka. Website rasmi Sendayu Tinggi, www.sendayutinggi.com 


Jadi ahli pun okay. Dapat harga murah lagi dan boleh collect point. 

Tuesday, August 11, 2020

Alif Satar, Raihan - Sesungguhnya 2019

August 11, 2020 0 Comments






Lagu nasyid yang tak pernah gagal menitiskan air mata pendengarnya. Allahu akbar. Alangkah kerdilnya diri kita sebagai hamba Nya





Lirik lagu Sesungguhnya Raihan & Alif Satar


Sebenarnya hati ini cinta kepada Mu
Sebenarnya diri ini rindu kepada Mu
Tapi aku tidak mengerti
Mengapa cinta masih tak hadir
Tapi aku tidak mengerti
Mengapa rindu belum berbunga


Sesungguhnya walau kukutip
Semua permata di dasar lautan
Sesungguhnya walau kusiram
Dengan air hujan dari tujuh langit Mu
Namun cinta takkan hadir
Namun rindu takkan berbunga


Kucuba menghulurkan
Sebuah hadiah kepadaMu
Tapi mungkin kerana isinya
Tidak sempurna tiada seri


Kucuba menyiramnya
Agar tumbuh dan berbunga
Tapi mungkin kerana airnya
Tidak sesegar telaga kautsar


Sesungguhnya walau kukutip
Semua permata di dasar lautan
Sesungguhnya walau kusiram
Dengan air hujan dari tujuh langitMu


Namun cinta takkan hadir
Namun rindu tak akan berbunga
Jika tidak mengharap rahmat Mu
Jika tidak menagih simpati
Pada Mu ya Allah


Tuhan hadiahkanlah kasihMu kepadaku
Tuhan kurniakanlah rinduku kepadaMu
Moga kutahu syukurku adalah milikMu

Jutawan dan Dermawan Suleiman Al Rajhi

August 11, 2020 0 Comments
MULTI BILLIONAIRE TANPA WANG!


Sebuah ladang kurma di Arab Saudi di kota Al-Qassim mempunyai lebih dari 200,000 pokok kurma dan diwakafkan untuk jalan Allah oleh orang terkaya Arab Saudi – Sulaiman Al Rajhi.

Terdapat 45 jenis kurma di kebun ini, pengeluaran tahunan adalah 10,000 tan buah kurma. Ladang ini adalah wakaf terbesar di bumi.

Pendapatan dari kebun ini digunakan untuk membina masjid di negara-negara lain, untuk kerja amal dan untuk Iftar di masjid Makkah dan Madinah.

Suleiman al-Rajhi lahir dalam kemiskinan. Ketika dibangku sekolah, satu hari sekolahnya merancang lawatan sambil belajar dengan kos 1 riyal. Tetapi orangtuanya tidak mampu berikannya 1 riyal. Beliau menangis kerana mungkin tidak dapat menyertai lawatan. Dalam peperiksaan suku tahunannya, beliau meraih kedudukan pertama di kelasnya dan seorang guru Palestin memberinya 1 riyal sebagai hadiah. Beliau menyertai program lawatan sekolah dengan 1 riyal ini.

Selepas menamatkan pendidikannya, beliau mulakan kerjayanya sebagai usahawan muda dengan penuh dedikasi dan kerja keras. Allah memberkati usahanya.

Dalam jangka waktu yang singkat, rangkaian banknya yang disebut 'Al-Rajhi' tersebar di seluruh Arab Saudi.

Suleiman al-Rajhi pergi mencari gurunya yang sudah pencen dalam keadaan miskin kini, Rajhi membawa guru Palestinnya dengan kereta dan memberitahunya, " Saya berhutang dengan Cikgu. "

Guru itu berkata, bagaimana mungkin memberi hutang sedangkan dia miskin, Rajhi mengingatkan gurunya bahawa bertahun-tahun yang lalu gurunya memberikan 1 riyal sebagai hadiah. Guru itu  tersenyum dan berkata “Jadi kamu ingin mengembalikan satu riyal itu kepada saya?

Rajhi berhenti keretanya di hadapan sebuah banglo dan terdapat sebuah kereta mahal dihadapannya.

Rajhi memberitahu gurunya bahawa banglo dan kereta itu adalah milik cikgu itu sekarang.

Cikgu itu menitiskan airmata dan berkata pemberian ini terlalu mewah baginya.

Rajhi mengatakan bahawa kegembiraannya ketika menerima 1 riyal dulu lebih dari kegembiraan cikgu pada hari ini.

Pada tahun 2010 Suleiman al-Rajhi memanggil anak-anak, isteri dan orang tersayang dan membahagikan harta kekayaannya di antara mereka dan mewakafkan yang lain.
Pada ketika ini, nilai wakaf Sulaiman Al-Rajhi lebih dari 60 bilion riyal.

Beliau telah menyumbangkan 170 juta riyal untuk COVID dan menyerahkan dua hotel di Makkah kepada Kementerian Kesihatan.

Ladangnya disenaraikan dalam Guinness Book of World Records sebagai hasil usahawan yang terbesar.

Majalah Forbes telah menamakan beliau sebagai salah satu daripada 20 dermawan terhebat di dunia. 

Kebanyakkan masjid-masjid di kota Arab Saudi adalah hasil keluarga Al-Rajhi, dengan pusat dakwah, badan amal al-Quran, dan lain-lain.

Dalam temu bual beliau berkata:
“Setelah kamu meninggalkan kehidupan ini, satu-satunya pelaburan yang penting adalah bekalan kamu bawa untuk kehidupan yang lain. "

“Saya berusia lapan puluhan! Apa lagi yang saya perlukan? Wakaf membayar bil saya, memberi saya penginapan, makanan, perubatan dan pengangkutan."

Seorang jutawan tanpa wang! "Bagaimana rasanya?".
Dia tersenyum dan berkata, “Saya merasa ringan! Saya berasa bebas! Saya merasa seperti burung ... dan ketika Allah memanggil saya, saya dapat menjawab panggilanNya tanpa ikatan harta!

Kredit : ACAP ASYRAF

#teamofdakwah

Thursday, August 06, 2020

10 Marketing Channel Yang Anda Boleh Gunakan di Shopee

August 06, 2020 0 Comments
Assalamualaikum, sudahkah kalian semak marketing channel di Shopee yang anda boleh guna pakai tanpa perlu keluarkan sesen pun? Iya, marketing percuma di Shopee. Jika dahulu, tidak banyak marketing funnel di Shopee, kini anda boleh gunakan pelbagai cara bagi menarik perhatian pelanggan anda dan mendapatkan sales pertama di kedai Shopee anda!


Cuba dulu, usaha dan barulah tawakal atas apa yang sudah kita lakukan.


Walaupun persaingan semakin sengit di Shopee, tetapi yakinlah dekat mana pun kita berniaga persaingan itu pasti ada. Mana mungkin tiada persaingan langsung? Nak jadi kaya raya, wajiblah kita menempuh ujian, dugaan barulah berjaya dengan bangga hasil titik peluh sendiri kan? Gituuu


Okay baiklah, apa ya 10 Marketing Channel Yang Boleh Kalian Gunakan di Shopee?



Ini saya sudah siapkan tutorial ringkas yang boleh anda follow and ikuti dengan mudah




Dalam 10 cara yang telah saya tunjukkan, 2 daripada adalah marketing berbayar, maksudnya anda perlu keluarkan modal untuk menggunakan teknik marketing tersebut. 2 Marketing berbayar dari Shopee ialah Shopee Ads dan Coins.


Manakala 8 cara yang boleh anda gunakan secara percuma ialah, discounts promotion, vouchers, my shop shocking sale, top picks, bundle deal, follow prize, shipping fee promotion, dan add on deal.


Saya akan terangkan secara ringkas sahaja ya. Untuk lebih details anda boleh baca terus di PDF saya iaitu Panduan Bisnes di Shopee


Click gambar untuk dapatkan link download Ebook Shopee Ye.



Discount Promotions



Diskaun promotion maksud mudah ialah potongan diskaun yang kita berikan kepada pelanggan. Sama ada anda sendiri tentukan berapa diskaun nak beri atau HQ anda ada jalankan promosi/sale. Tarikan potongan harga sehingga kini masih sangat relevan kerana ia dapat menarik perhatian customer kepada produk jualan mahupun kedai anda.


Contoh potongan harga:

Harga Asal : RM 200
Harga Promosi : RM 150


Akan kelihatan di kedai anda, ataupun di produk tersebut RM 150 (RM 200)



Vouchers


Voucher atau kupon siapa yang tak suka claim? Saya pasti semua orang suka termasuk diri anda. Jadi begitulah jua customer-customer kita di Shopee.


Apa nak buat?


Buatlah kupon untuk pelanggan anda. Walaupun nilainya tidak banyak, namun saya yakin setiap kupon itu pasti pelanggan anda amat hargai. Buatlah kupon dengan nilai belian yang tidak terlalu tinggi berdasarkan harga-harga produk di kedai anda.


Contoh voucher/ kupon:


Claim kupon EMME05 dan dapat potongan RM1.00 bagi jumlah belian bernilai RM50 ke atas.


Jadi bila customer order di kedai kita, dan nilainya melebihi RM50, automatik Shopee akan tolak RM1 dari total belian mereka, dengan syarat customer kita claim tau voucher ni. WAJIB claim. Kalau tak pakai nanti tak dapatlah Shopee detect dan tolak dari jumlah belian customer.


Ada 2 jenis kupon, untuk kupon yang boleh display dan dilihat di kedai anda ialah KUPON KEDAI atau SHOP Voucher. Jika produk kupon, tiada display ye.



My Shop Shocking Sale



Konsep sama seperti display shocking sale shopee yang kalian lihat di homepage shopee apps anda. Cuma untuk my SHOP bahasa melayunya KEDAI SAYA. Shocking sale ini hanya akan dilihat/ display di kedai anda sahaja. Bila customer klik kedai anda, atau anda share info kepada follower kedai kan... Mereka open kedai anda, maka akan ada satu tab SHOCKING SALE.


Anda boleh join my shop shocking sale ni dengan minimum 10% diskaun dan mestilah ready stok. Pre order tak boleh ye.


Top Picks


Top picks ni jika anda pernah lihat kan bila anda click produk yang anda search/cari. Kemudian di bawah produk tersebut ada keluar similar produk, dan produk suggestion ke. Tetapi jika seller tu aktifkan top picks kedai dia, akan keluar senarai produk-produk top diaorang ni. Maksima anda boleh setkan ialah 8 jenis produk. Haa, jika anda nak dapatkan lebih banyak view ke, sales ke, cubalah aktifkan setiap bulan top picks ni. Rugi tau tak pakai. Saya memang pakai top picks ni. WAJIB lah huhu


Bundle Deal



Bundle tu apa? Bila cakap pasal bundle, bundle ni erti kata lain ialah kita beli barang secara banyak atau pukal campur dengan produk-produk yang ada di kedai. Jadi itulah fungsi bundle deal. Anda boleh berikan peluang kepada customer anda mendapatkan lebih penjimatan jika mereka membeli produk-produk yang telah anda senaraikan.


Contoh bundle deal:


pakai contoh di kedai saya la ye paling mudah. Saya suka buat ikut kategori.


Kategori produk jam solat


1 unit RM189, tetapi jika customer beli 2 unit dari 1 item yang sama atau item berbeza tetapi masih dalam senarai bundle deal maka customer akan dapat penjimatan RM5. Anda boleh setkan nilai dalam jumlah atau persen dan unit yang perlu dibeli.



Follow Prize



Follow prize ni konsep sama seperti kupon. Bila customer follow kedai anda, mereka boleh claim kupon follow yang anda create.



Shipping Fee Promotion



Selain kita sibuk nak bercakap pasal free shipping program ni kan. Tahu tak anda sendiri boleh bagi free shipping kat customer anda. Caranya masih sama seperti bina kupon atau bundle deal. Anda boleh setkan customer anda dapat free shipping khas dari anda sendiri jika belian mereka menepati nilai/jumlah yang telah anda tetapkan.


Contoh shipping free promotion:


Beli apa2 produk di kedai anda bernilai RM150 ke atas maka customer akan dapat free shipping. Maka mereka tak perlu pun pakai kupon free ship shopee tu. jimat tak kupon depa? Baikkan korang. haha. Tetapi customer kene followlah syarat belian tu barulah dapat free ship. Promotion ni amat berbaloi khususnya jika mereka ni dah habis kupon free ship shopee.



Add On Deal



Okay. Bundle deal ada, add on deal pula? Apa tu add on deal di Shopee? Namanya pun ADD ON. ADD ON bermaksud TAMBAHAN. Saya lebih cadangkan anda buat ADD ON DEAL bagi produk yang berKAITAN sahaja. Apa agaknya ya?


Contoh add on deal:


customer order kasut. so habis kat sini je. kasut ajelah. Tetapi bayangkan anda ada produk lain yang boleh ditambah nilai kepada sales anda iaitu anda jual sekali stokin. Jadi boleh kan customer dah beli kasut nak beli pula stokin. apa lagi aksesori dan produk berkait dengan kasut tersebut?


Maka anda boleh satukan dalam kempen add on deal ni. setkan seperti mana anda setkan kempen2 bundle deal, diskaun. Mudah sahaja kan?


Jadi disebabkan taktik add on deal anda, maka customer telah order sepasang kasut dan sepasang stokin. Daripada 1 unit sahaja dia order, jadi 2 unit terus. Inilah konsep add on deal yang terbaik.


Bayangkan jika anda jual kasut, offer add on dengan tudung, atau item jauh berkait dengan keperluan kasut tersebut? Maka tentu kurang salesnya kerana perkaitan yang terlalu jauh dan kurang diperlukan.




Alhamdulillah, ringkasan ni saya harap sangat-sangat dapat membantu anda semua menaikkan sales anda di Shopee.



Teruskan usaha. Teruskan tambah follower sebab lagi banyak follower lagi tinggi sales insha Allah buat anda semua. Shopee sudah ada fungsi broadcast. Maka fungsi ini sangat penting bagi seller shopee yang inginkan sales berpanjangan di Shopee. Insha Allah.



Nak tambah follower secara automatik dan targetted?



Jom dapatkan shopee bot cybersona hari ini. Bukan sahaja tambah follower shopee tetapi boleh buat auto boost setiap 4 jam di shopee tau. best ke best?



Sunday, August 02, 2020

Shopee Free Shipping Kini Diutamakan Pada Shopeepay Payment Sahaja?

August 02, 2020 0 Comments

Shopeepay Payment method kini merupakan cara pembayaran utama di Shopee sekiranya anda ingin menikmati percuma postage di Shopee. Malah, jika anda gambar di atas free shipping juga lebih memilih seller yang join RM15 pakej shipping di Shopee.


(Mengeluh) 


Ada sebab saya mengeluh sebenarnya. Sebagai buyer dan seller di Shopee of course ada rasa tidak puas hati. Namun apakan daya, kita menumpang di rumah orang. Ikut sahajalah peraturan Shopee ni kan? 


Pandangan sebagai buyer Shopee


Sejujurnya saya kurang minat menyimpan duit di Shopeepay. Saya lebih prefer menggunakan method pembayaran di Shopee menggunakan debit, credit card ataupun online banking. Pakai Shopeepay ni, nak kene topup. Berbaki-baki pula kat situ kan. Nampak pula kedekut kitaπŸ˜‚πŸ˜‚ haha. But kita faham, itu cara Shopee tuk kita terus bershopping di sana. Buat masa ni ikut kitalah, nak free ship pakailah Shopeepay. Dan nak kena cari pula seller yang ada RM15 atau Rm19 (berubah mengikut kempen).


Saya? Jika saya rajin, saya follow tapi nampaknya jika semua kene ikut. Adakalanya saya tak follow pun. Jika harga berpatutan, jimat atau seller tu ada review yang bagus. Saya tidak kisah untuk buat bayaran postage. Lagipun, postage tetap murah berbanding kita order biasa di luar kan? Dan method pembayaran lebih banyak daripada manual transfer. Terpulang kepada kita. Takde salah apapun anda nak order dengan siapa huhu. 


Pandangan as Seller Shopee


Tahukah anda? 


Setiap order yang kami terima. Kami dicas sebanyak 2.2% daripada total jualan kami. 2.2% ni anda rasa banyak atau sedikit? Adakah kami ni seller kaya giler? Jujur kata bukan semua orang mampu nak tanggung cas yang tinggi. Tetapi nak give up tak mahulah. Just bagi kami seller, kami akan jual produk di mana kami ada sedikit keuntungan setelah ditolak cas tersebut. Jika tak berbaloi atau rugi, tak dapatlah kami promot di Shopee.


Kedua, untuk sertai program RM15 atau RM19 shipping seller akan dicas lagi tambahan 3.++% menjadikan total cas 5% ke 6%. Pada mulanya saya ada join, tapi lama-lama sukar juga. Jadi saya keluar dari program tersebut dan cuma jadi seller shopee biasa.


Customer mungkin dapat penjimatan postage lebih murah berbanding order di luar atau jika masih ada RM40 voucher bolehlah claim free shipping di Shopee.


Anda sudah tahu kan? 


Jika anda seller, dan membaca entri ini. Saya ucapkan tahniah kerana terus berjuang di Shopee. Dan semoga terus sukses. 


Jika anda hanya buyer, semoga dengan membaca entri ini anda memahami sedikit sebanyak situasi seller di Shopee dan mengapa tidak ramai memilih menyertai program Shipping khas Shopee. Maaf juga ya. Memang ada seller2 besar.. Syarikat besar tetapi lebih ramai sebenarnya seller2 kecil seperti kami. Jadi maaflah ye jika tak ramai seller di shopee yang ada shipping khas Shopee. 

Home Ads