Berkongsi kisah kehidupan sebagai suri dan pada masa sama, berniaga untuk bantu keluarga. Suka sharing berkaitan online marketing dan menjual produk islamik seperti jam azan untuk rumah, jam tangan azan, al quran digital dan macam-macam lagi.

Read More

Selamat Datang Ke Blog Emme Marina

Semoga Dilimpahi Rezeki dan Keberkatan Buat Semua Pembaca
Read More

Servis Facebook Page

Paling saya suka membantu sahabat semua, berjaya dalam bisnes insya Allah. Pasti berjaya
Read More

Al Quran Digital

Pembantu peribadi anda memperbetulkan bacaan, belajar tajwid dan lebih seronok mengaji. Insya Allah

12/20/2020

Edit Video Dengan Filmagora 9 Free Version


Sudah sampai masanya, kita serius dalam melakukan editing. Selama ni, saya edit menggunakan Screencast-o-matic. Screencast-o-matic pula merupakan software screen dekstop recording. Knowledge saya mengenai video editing sangat limited, mungkin juga saya terlalu memandang rendah kemampuan sendiri. Kelemahan saya ialah seni. Apa jua editing in photography saya memang akan lari dulu.


Syukur juga untuk design ada canva. Jadi saya berjaya juga menghasilkan poster yang diperlukan untuk marketing. Saya subscribe tahu canva pro, alhamdulillah canva pro boleh share dengan team seramai 4 orang. Saya share dengan leader enuur saya kak halimah, staff saya Fariza dan 2 lagi saya open kepada top dropship saya. Untuk team, tiada pembayaran buat mereka. Saya sahaja paid setiap bulan. Okla kan kita kongsi sama-sama. Canva pro best. Banyak fungsi boleh edit, resize, crop dan banyaklahh. Aiii suka sangat tahu. 


Filmagora 9 saya baru download semalam. Latest version is 9. Saya tak belilah, ambil free version sahaja. Cukuplah lah dulu basic. Saya masih baru, masih cuba memahami. Harap saya berjaya menghasilkan video yang baik untuk ditonton dan difahami. 


Fighting!!! 
Read More

12/17/2020

Design Blog Guna Free Template Jer

 Jam sudah pukul 3 pagi. Saya masih menulis di blog. Agak jarang dah saya update entri di sini. Ada banyak perkara nak share (ayat biasa) tetapi sangat kesuntukan masa untuk menulis. Jari saya sudah tidak berapa ok nak taip di handphone sepanjang-panjang entri. Jari mula rasa kebas apabila menyentuh skrin handphone. Saya sudah hilang kiraan berapa kali saya mengubah theme blog saya. Ibarat zaman yang semakin canggih kan, begitu juga website kita. 


Saya sedang menonton Nancy Drew sambil menyiapkan new theme untuk dua blog saya. Kedua-duanya ialah blog jualan. Fokus kepada satu produk atau niche. Saya sudah terbiasa dengan adanya blog untuk setiap perkara saya lakukan. Bisnes atau sharing. 


Di dalam dua pengajian saya iaitu online positioning dan kelas blog. I niche 1 blog. 1 kedai 1 blog. Dan ya saya memiliki blog yang agak banyak begitu juga facebook page dan bisnes instagram. Setiap niche atau produk diasingkan untuk memfokuskan prospek kita berada lama di kedai online yang telah kita sediakan.






Nak upah designer website ni sangatlah mahal tahu. Makan ratus atau ribu. Design template dan coding bukan mudah. Ia mengambil masa dan ilmu pengetahuan mengenai skrip html untuk sesebuah website. Saya? Saya tidaklah pandai, jauh sangat dari pandai. Apatah lagi nak membentuk dari asas zero kepada hero. 


Namun, dunia IT makin hebat, ada ramai designer di luar sana yang sudi sharing design template mereka secara percuma dan memiliki kebolehan SEO. Jadi apa sahaja jenis design template anda inginkan insya Allah ada. Cuma 100% mencapai kehendak atau tidaklah. hehe free kan? 


Dapat juga belajar ilmu baru iaitu ilmu buat icon skrip di website yeay. 


Disebabkan saya suka dengan design template ni, kedua-dua blog saya gunakan template yang sama. Cuma tukar gambar, dan ayat sahaja. Yang lain semua sama. Yang penting, apa kita nak sampaikan kepada prospek tu jelas. (Ini sedikit sebanyak yang saya pelajarilah, jika salah jangan marah ya)




Blog quran tagging anda boleh click sini untuk lihat hasil saya yang tak seberapa huhu




https://jamsolat.com


Kedua-dua website ni masih belum siap sepenuhnya. Ada lebih kurang 10-20% saya perlu isikan dan adjust. Sambung esok ajelah kan.


Selamat tidur semua


Read More

12/15/2020

Nasihat Untuk Wanita Bergelar Isteri


PERINGATAN UNTUK WANITA BERGELAR ISTERI


👉 Urusan pertama yang ditanyakan pada hari akhirat nanti ialah mengenai solat dan mengenai urusan suaminya (apakah ia menjalankan kewajipannya atau tidak). 


 👉Apabila wanita itu lari dari rumah suaminya, maka tidak diterima solatnya sehingga kembali ia dan menghulurkan tangannya kepada suaminya (meminta ampun). 


👉Mana-mana perempuan yang memakai bau-bauan kemudian ia keluar melintasi kaum lelaki ajnabi agar mereka tercium bau harumnya maka dia adalah perempuan zina dan tiap-tiap mata yang memandang itu adalah zina. 


👉Sebaik-baik wanita ialah tinggal di rumah, tidak keluar kecuali atas urusan yang mustahak. Wanita yang keluar rumah akan dipesonakan oleh iblis. Sabda Nabi s.a.w., “Perempuan itu aurat, maka apabila ia keluar mendongak syaitan memandang akan dia.” 


👉Haram bagi wanita melihat lelaki sebagaimana lelaki haram melihat wanita yang halal nikah (kecuali dalam urusan menuntut ilmu dan berjual beli). 


👉Tidak harus seseorang manusia sujud kepada manusia dan jika diharuskan, maka akan aku perintahkan semua kaum wanita sujud pada suaminya kerana membesarkan dan memuliakan hak-hak suami mereka. 


 👉Wanita yang menyakiti hati suaminya dengan lidahnya pada hari Qiamat nanti Allah jadikan lidahnya sepanjang 70 hasta kemudian diikat ke belakang lehernya. 


🌹“Aku lihat api neraka, tidak pernah aku lihat seperti hari ini, kerana ada pemandangan yang dahsyat di dalamnya. Telah aku saksikan kebanyakan ahli neraka ialah wanita.” Rasulullah s.a.w. ditanyai, “Mengapa demikian Ya Rasulullah?” Jawab Rasulullah s.a.w. “Wanita mengkufurkan suaminya dan mengkufurkan ehsannya. Jika engkau berbuat baik kepadanya seberapa banyak pun dia masih belum rasa berpuas hati dan cukup.” 


 🌹“Kebanyakan ahli neraka adalah terdiri dari kaum wanita.” Maka menangislah mereka dan bertanya salah seorang daripada mereka, “Mengapa terjadi demikian, adakah kerana mereka berzina atau membunuh anak atau kafir?” Jawab Nabi s.a.w. “Tidak, mereka ini ialah mereka yang tidak bersyukur akan nikmat suaminya, sesungguhnya tiap-tiap seorang kamu adalah dalam nikmat suaminya.” 

   

Wajib bagi wanita: 

a. Mengekalkan malu pada suaminya. 

b. Merendahkan (menundukkan) mata ketika berpandangan. 

c. Mengikut kata-kata dan suruhannya. 

d. Dengar dan diam ketika suami berkata-kata. 

e. Berdiri menyambut kedatangannya.

f. Berdiri menghantar pemergiannya. 

g. Hadir bersamanya ketika masuk tidur. h. Memakai bau-bauan yang harum untuk suaminya. 

i. Membersihkan dan menghilangkan bau mulut untuk suaminya. 

j. Berhias ketika hadirnya dan tinggalkan hiasan ketika tiadanya. 

k. Tiada khianat ketika tiada suaminya. 

l. Memuliakan keluarga suaminya. 

m. Memandang pemberian suaminya yang kecil sebagai besar dan berharga. 

n. Ketahuilah, syurga dan neraka bagi seorang wanita itu bergantung pada redha atau tidaknya suami padanya.

 

Read More

12/02/2020

10 Motivasi Untuk Jadi Kaya



Apabila saya mula bermentor, rupanya mempunyai wang yang banyak merupakan salah satu ketakutan hamba Nya. Bukan tidak mahu kaya. Bukan tidak mahu punyai banyak wang. Cuba kita lihat contoh terbaik iaitu Ustaz Ebit Lew, kekayaannya berlipat ganda. Saya tak dapat nak bayangkan, tetapi jika dilihat menerusi media sosial, Masya Allah.


KAGUM.


Cabang pekerjaan yang paling menguntungkan ialah berniaga. Walaupun mindset kebanyakkan masih lagi, eh kaya ke bisnes? Ko buat bisnes ke? Tak takut rugi?


Banyak sangatlah persoalan kebimbangan ramai orang. Rakyat Malaysia khususnya masih ada yang berfikir jadi sales person itu miskin sedangkan CEO-CEO dan para jutawan merupakan seorang SALES PERSON. Mereka menceburi bidang perniagaan. Tetapi bila makin besar, makin hebat, mereka tidaklah lagi bergelar SALESman, mereka bergelar CEO SYARIKAT. haaa, gah sangat.


عَلَيْكُمْ بِالتِّجَارَةِ فَإِنَّ فِيْهَا تِسْعَةَ أَعْشَارِ الرِّزْقِ

Maksudnya: “Hendaklah kamu berniaga kerana padanya 9 daripada 10 rezeki.”


hadith yang dinyatakan di atas adalah mursal atau dhaif kerana sanadnya terputus. Walaubagaimanapun, makna hadith tersebut adalah benar kerana perniagaan sememangnya menjadi salah satu daripada sumber rezeki yang terbesar. Islam amat menggalakkan umatnya mencari kesenangan hidup dan perniagaan merupakan salah satu daripada caranya. Akan tetapi, Islam meletakkan beberapa garis panduan agar setiap perkara yang dilakukan sentiasa diberkati dan diredhai oleh Allah SWT. Hal ini bertepatan dengan sebuah hadith yang diriwayatkan oleh Abu Sa’id RA, bahawa Nabi SAW bersabda:

 

التَّاجِرُ الصَّدُوقُ الأَمِينُ مَعَ النَّبِيِّينَ، وَالصِّدِّيقِينَ، وَالشُّهَدَاءِ

Maksudnya: “Peniaga yang jujur dan amanah akan bersama para nabi, orang yang jujur dan orang yang syahid.” [Riwayat al-Tirmizi (1209)][Hadith ini adalah hasan menurut Imam al-Tirmizi]


Rujukan: https://muftiwp.gov.my/artikel/irsyad-al-hadith/2689-irsyad-al-hadith-siri-ke-292-perniagaan-adalah-sumber-rezeki-terbesar


Bagaimana Nak Mengatasi Rasa Takut Kaya, Nanti Jadi Riak?



Mari saya kongsikan 10 Motivasi Jadi Kaya ini oleh Ustaz Halim Hafidz


1. Jadilah pemilik harta yang banyak. Anda tak mampu memberi jika tak memiliki apa-apa.

2. Tangan yang memberi lebih mulia dari tangan yang menerima. Islam menggalakkan umatnya memberi. Lebih banyak memberi lebih baik. Lebih ikhlas memberi lebih berganda ganjarannya.

3. Islam agama yang mendidik umatnya menjadi kaya. Nabi SAW bukan miskin tetapi baginda banyak memberi hingga ke titisan hartanya yang terakhir.

4. Dirikanlah solat, tunaikanlah zakat. Bukan dirikanlah solat, terimalah zakat. Banyak dalil yang memuliakan pemberi zakat, eksklusif hanya kepada mereka yang berharta.

5. Jadilah orang yang kaya. Mukmin yang kaya dan dermawan lebih mulia dari mukmin yang miskin dan tidak mampu memberi.

6. Jauhi kemiskinan dan kefakiran. Sesungguhnya kefakiran boleh menjurus kepada kekufuran.

7. Tak salah mencari harta yang melimpah asal jiwa turut kaya ingin menyumbang ke arah kebaikan.

8. Si miskin yang bongkak lebih hina dari si kaya yang bongkak. Si kaya yang bersyukur lebih mulia dari si miskin yang bersyukur.

9. Nabi Muhammad SAW adalah usahawan unggul yang mencapai kebebasan masa dan kebebasan kewangan sehingga baginda bebas berdakwah.

10. Jika kamu mengejar kesenangan dunia, kebahagiaan akhirat akan lari dari kamu. Jika kamu mengejar kesenangan akhirat, nikmat dunia akan mengejar kamu.



Semoga berjaya semua


P/S: Jangan lupa follow youtube channel dan blog saya ya, banyak perkongsian bisnes dan tutorial secara percuma. 





Jumpa lagi


 

Read More

11/27/2020

Cara Kenalpasti Emas Tulen atau Tiruan

Ilmu Emas hari ini, anda tahu tak nak kenal pasti barang kemas anda tu tulen atau tiruan? Dah, beli mahal-mahal tetiba nak gadai baru tahu itu rupanya emas palsu. Mari saya kongsikan cara termudah untuk anda uji barang kemas anda.




Uji barang kemas dengan magnet barang kemas

Jika melekat ada kemungkinan emas palsu. 

Jika tidak melekat, boleh tengok cop pada rantai tangan.

Jika 916 GL - 916 GP - 916 GZ - 916 GK, 

confirm bukan emas tulen walaupun barang kemas tersebut tidak melekat pada magnet.


Kod yang dipapar diatas adalah merujuk seperti di bawah :


⚠️916 GL - GOLD LAYER

⚠️916 GP - GOLD PLATED

⚠️916 GZ - GOLD ZHULIAN

⚠️916 GK - GOLD KOREA


Semua ada cop 916, tetapi dah jelas kod-kod tersebut utk barang kemas bukan tulen.


Selamat menguji!


Untuk hasil ujian kepastian pergi ke cawangan arrhanu yg berdekatan yang pasti lebih memuaskan hati.

Read More

11/24/2020

Cara Sahabat Menjadi Kaya dalam Bisnes


Assalamualaikum, 


Saya tertarik dan bersyukur sahabat sebisnes ada share mengenai satu video dari Youtube ni iaitu mengenai cara sahabat Rasulullah saw menjadi kaya dalam perniagaan. 


Kita sebenarnya sering dan selalu diingatkan mengenai sifat berpagi-pagian dalam menjemput rezeki dan khususnya dalam perniagaan, tidak kiralah anda sebagai seorang seller biasa, luar biasa atau berpangkat CEO pun sekarang. Kunci kejayaan adalah mengikut apa yang Rasulullah pernah sebut.


Berkata Nabi di dalam hadis yang diriwayatkan oleh at-Tabarani di dalam al-Awsath:

باكروا الغدو -أي الصباح- في طلب الرزق، فإن الغدو بركة ونجاح'

"Berpagi-pagilah (subuh) dalam mencari rezeki, sesungguhnya berpagi-pagi itu adalah berkat dan kejayaan.


Saya sharekan video dari sahabat saya yang membuatkan saya terus melakukan aktiviti membuka kedai selepas subuh. 






Apa Perkara Pertama Yang Boleh Kita Lakukan?


Mungkin ramai terlupa bagaimana ya cara nak marketkan produk jualan. Bagaimana nak mulakan?


Saya kongsikan cara yang saya sendiri buat ya.


Channel 


Channel atau medium pengiklanan. Cara paling mudah memulakan aktiviti bisnes harian kita adalah melalui media sosial.


Share ke feed dan story kalian.


Kat mana pula emme?


Anda boleh share feed dan story di Whatsapp, Facebook, Facebook Page, Instagram atau pun di Shopee.


Untuk story telling, mulakan dengan pengenalan di waktu pagi seperti doa, memberi salam dan pengenalan mengenai kedai anda. 


Saya sangat suka share informasi berbentuk gambar menggunakan apps Canva, ada pelbagai template sudah tersedia yang anda boleh gunakan. Free version ada tahu jangan risau.


Saya kongsikan gambar yang saya gunakan sebagai pengenalan kedai jualan saya.


Saya buat 2 version, 1 version mempromosikan apa yang dijual serta kedai online saya manakala khas di Shopee saya tidak letakkan website kerana tidak sesuai. Di shopee kita nak orang datang ke kedai shopee kan? Jadi tak sesuaila nak letak website pula. 




Template Story UMUM



Template Stroy SHOPEE




Story Shopee



Letakkan di setiap instagram story yang anda ada.


Whatsapp story



Facebook dan Facebook Page story


Untuk letakkan story di Facebook page, anda perlu buat di apps Facebook bukan di apps Facebook Page (Apps Facebook Business Suite)



Saya harap perkongsian ini sedikit sebanyak dapat membantu anda semua. 



Ingat ya untuk story, gunakan kaedah story, gambar dan permulaan yang orang nak membaca dan slide lebih banyak. Jadikan story anda ibarat satu perjalanan dan rakan-rakan yang lihat tidak berhenti pada satu storyline sahaja. 


Selamat mencuba :)



Read More

Jeles Tengok Kawan Share Gambar Family Tapi Kita Tidak?


Jeles ke? Rentak kehidupan saya setelah berkahwin sangat berbeza semasa bujang. Bujang ni cara hidup saya exposed. Selfie. Tetapi satu perkara yang saya mungkinlah sehingga kini dihantui is people is watching us. 


Mungkin juga pengaruh cerita matsalleh, terlalu banyak tengok kisah detective, fbi la csi la. Showing our families too frequently is not good. For me. Overly protective. Siapa anak-anak saya, wajah mereka. Ke mana kami pergi. 


Selain overly protective dan maybe paranoid. Saya sebenarnya menyedari saya bukanlah jenis seorang yang suka share mengenai life saya. It turns out when im single dulu tu, yang always saya share is my own selfie. No place. 


When i get married, i married to somone yang jarang juga share our life to public. So bila keduanya bergabung. Beginilah. Simple. Quite. But yes, kadangkala bila melihat teman-teman share kan. Ada terasa ala nak share juga. Masa tu ajelah. Tutup Facebook, tutup ig. Tak rasa dah😆


Manusia kan. 


Lumrah itu merasa dan ada keinginan yang sama seperti orang lain, namun tak semestinya kita nak buat yang sama. 


I enjoy seeing all my friends happy, goodlife. Good to see what they are doing. Sharing the same, i know i wont. Or if i do, its very seldomly. Adakalanya occasionally. Adakalanya spontan aje nak share. 


Until today, saya belum sekali pun upload gambar full my baby boy. Next week he is three months old. I'm still thinking of nak sharing tu dari hari ke 45 sampailah hari ni. Nama pun tak share lagi kat kawan-kawan😅 but takde sape pun nak tahu. So okaylah


Macam nilah bila hidup wanita attached to family. Jarang nak disclose sangat to world. Saya suka hidup quitely like this. Sharing dan open sikit-sikit di blog. Okaylah. Tenang 


Apa pengajaran yang kita dapat? Apa saya cuba sampaikan? 


Gaya hidup seseorang tidak sama. Kita dengan cara kita, pasangan kita dan sebagai isteri apa kita buat wajib minta keizinan dari suami. Nak selfie ke. Nak share apa-apa kan kepada dunia. Suami kena tahu and what limit sharing kita tu kepada orang luar. Dan jika kita bahagia dengan cara kita, usah rasa down jika kita kurang share. Tiada regulations dalam hidup tentang hal ni. Yang ada ialah apa jua kita share, share kebaikan, share perkara yang mendatangkan manfaat. Do that. 


Okay? 


Insya Allah 


With love, 
Emme Marina 


Read More

11/08/2020

Berjuang Sehabis Baik, Kita Pasti Berjaya

 Alhamdulillah syukur ke hadrat ilahi, walau kita rasa susah, down dengan kemerosotan ekonomi akibat pandemik Covid-19 tetapi kita harus terus berusaha sedaya upaya kita. Saya sekarang dengan ahli keluarga baru, masih belum berjaya menguasai masa sebaiknya. Up and down. 


Cuma untuk give up tidak sesekali. Big why saya untuk terus berusaha adalah keluarga saya. Saya cuba untuk sharing kepada kalian. 


Anda sudah ke ada alquran tagging dari sahabat enuur atau jam tangan solat digital dari buruj watches?


Ya. Saya jual tahu. Selain suka sangat sharing mengikut waktu yang ada. Saya sebenarnya serius mempromosikan 2 produk ini. Doakan saya ya. Saya tidak hebat. Saya bukanlah founder tetapi cumalah dropship biasa. Saya nak semua orang ada jam tangan solat ini untuk diri sendiri dan alquran tagging for daily tadabbur dan perbaiki waktu solat harian kita.


Apa misi kita di dunia?


Awal solat dan fahami setiap bait ayat-ayat Allah. Aaminn3x






Saya doakan sahabat-sahabat peniaga sekalian terus sukses di dunia dan akhirat.


Read More

10/24/2020

Orodesign Sama Ke Dengan Powergold?

ORODESIGN TAK SAMA DENGAN POWERGOLD






Powergold adalah pemasar kepada produk Amethyts sebelum ni. Sebuah syarikat MLM. 


Amethyst -> powergold -> stokis -> ahli -> customer.


So harga sampai pada stokis dan ahli pastinya berbeza. 


Kini Amethyts dah tak supply emas pada Powergold atau mana² company MLM. 


Amethyts perkenalkan Orodesign. Direct Amethyts. 100% TRADING.


Harga juga terus pada dealer Orodesign. 


Harap dapat membantu.


 Ini yang Syarikat Amethyst banyak terima soalan.


Powergold ni bisnes MLM yang membeli emas dari kilang Amethyst. Maksudnya kilang Amethyst sekadar pembekal kepada kedai² emas terpilih termasuk networkers. Bila ada isu powergold diband, jadi nama kilang juga terpalit. Sebabnya Powergold bawa nama Amethyst di setiap plan marketing mereka. Sejak kes powergold ni, kilang dah tak mahu collabrate mana² bisnes MLM. Itu sebab kilang wujudkan program dealer mereka sendiri iaitu Orodesign.


Soalan 1: Adakah orodesign sama dengan powergold?


Jawapan ➡ Orodesign tak sama dengan powergold. Orodesign program pertama diusahakan direct kilang pada april 2018 untuk supply emas direct kepada dealer secara trading 100%.


Soalan 2: Siapa pemilik Kilang Amethsyt?


Jawapan ➡ owner Amethyst ialah en Azrul Azmi.


Ok berbalik pada kenapa bila nak ARRAHNU , Kenapa ada terima dan ada yang tak?


➡ Bank rakyat tak terima sebab dia ada MOU dengan company tertentu..

Ada dalam senarai kertas diorang, diorng ok ja..


➡ Pejabat Pos pun sama, ada MOU dengan company lain..


➡ Yapeim pulak dia ada keluarkan goldbar sendiri.. so memang dia nak org beli goldbar dia untuk memudahkan ahli² dia arrahnu goldbar tu.


Tapi TIGA2 DI ATAS NI , kalau kalian kata SAYA NAK JUAL harga berapa? 


Tiba² diorang boleh beli.. sedangkan bila nak Arrahnu diorang tak terima.


Kt sini bukan isu EMAS AMETHYST TAK LAKU atau TAK TULEN tapi sebab MARKETING .


Dealer² perlu tahu dan wajib tahu bila kilang Amethsyt diiktiraf FEDMAS , bermakna EMAS KILANG ADALAH TULEN.


Pelik tapi benar , BARANG KEMAS KELUARAN KILANG AMETHYST semua tempat terima.. sebab apa? 


Sebab dekat brg kemas takde tulis nama kilang😜😜


Berniaga apa pun semua berisiko. Selagi kita hidup, selagi tu kita akan berdepan dengan risiko. Tapi macam mana nak atasi risiko? Pastinya dengan kajian ILMU seterusnya tawakal sebab yang terjadi itu adalah yang telah ditakdirkan.


Kenapa saya suka kongsi peluang jadi dealer emas direct terus dengan kilang?


Pertama - ni bukan bisnes MLM dan ianya trading semata - mata.


Kedua - urusniaga beli emas dapat emas. 


Ketiga - kilang diiktiraf FEDMAS untuk daftar ketulenan.


Keempat - Jual brg pada pelanggan, untung masuk dalam akaun kita. Bukan kilang yang pegang.


Kelima - insentif yg diberi kilang tkde syarat2 untuk dikeluarkan walaupun RM1. Suka hati nak guna bila. 


Keenam - boleh jual emas lama pada kilang tanpa ada penolakan lain walaupun emas kondisi barang tu lerai, kemek dan bengkok.


Ke tujuh - ilmu emas diberi percuma 24jam sampailah cara beli surat pajak. Kos untuk belajar ilmu emas ni nilai sebenarnya ribu2.


Ke lapan - stok emas sentiasa update 24jam. Tak melibatkan sesen pun duit kita untuk adakan stok.


Ke sembilan - keahlian takkan luput walaupun jadi dealer hanya kerana nak beli surat pajak dan taknak beli atau taknak menjual emas baru keluaran kilang.


Ke sepuluh - kita boleh keyin sendiri dalam sistem utk order. Payment selesai dan penghantaran dibuat selesai semua boleh semak dalam sistem.


Secara kesimpulannya perniagaan EMAS ni unik. Emas ni kalau kilang keluarkan takde sape nak beli, kilang tak rugi apa2 pun sebab EMAS itu DUIT.


Hasrat En Azrul nak bantu ramai orang kita CELIK EMAS supaya tak ditipu atau diambil kesempatan dengan orang lain. Kalau nak gadai barang pun buat di arrahnu islamik. Jangan di pajak gadai.


Masa seminar emas pun diajar cara nak uji KETULENAN emas.


Semoga dapat pencerahan yang terbaik..Moga kita dapat sama-sama menyimpan emas walaupun 1gram sebulan


Kalau org tanya, saya dulu ahli powergold, jadi boleh guna lagi x id utk bersama Orodesign?


Jawapan xboleh

Read More

Cara Ukur Saiz Cincin Gelang Emas

CARA MUDAH TAHU UKURAN SAIZ CINCIN DAN GELANG



🐯*Saiz Cincin = Ukur Lilit Jari/cm*
*Ukuran dibuat tepat 
mengikut pengukur cincin*

s1 = 4.0cm   s12 = 5.3cm   s23 = 6.5cm
s2 = 4.2cm   s13 = 5.4cm   s24 = 6.6cm
s3 = 4.3cm   s14 = 5.5cm   s25 = 6.7cm
s4 = 4.4cm   s15 = 5.6cm   s26 = 6.8cm
s5 = 4.5cm   s16 = 5.7cm   s27 = 6.9cm
s6 = 4.6cm   s17 = 5.8cm   s28 = 7.0cm
s7 = 4.7cm   s18 = 6.0cm   s29 = 7.1cm
s8 = 4.8cm   s19 = 6.1cm   s30 = 7.2cm
s9 = 4.9cm   s20 = 6.2cm  s31 = 7.3cm
s10 = 5.0cm  s21 = 6.3cm  s32 = 7.5cm
s11 = 5.2cm  s22 = 6.4cm  s33 = 7.6cm

🐯 *RANTAI TANGAN DEWASA*
17cm - 20cm
= *DEWASA @ REMAJA* kurus ada juga memakai saiz 15cm - 16cm

🐯 *RANTAI TANGAN BABY & KANAK KANAK*
10cm - 12cm ( *BABY* )
12cm - 14cm ( *KANAK2* )
perlu lihat fizikal baby dan kanak kanak terlebih dahulu.

🐯 *RANTAI LEHER DEWASA*
 45cm - 80cm
jika dewasa yang berisi tidak digalakkan memakai saiz 45cm. Kerana ia agak tidak selesa dan singkat.

🐯 *RANTAI LEHER BABY & KANAK KANAK*
 37cm - 40cm
45cm juga boleh dipakai oleh kanak kanak,akan tetapi ianya agak labuh ke laras dada.

🐯 *Rantai kaki BABY & KANAK KANAK*
Panjang 16 cm - 21 cm
* Rantai tangan dewasa boleh menjadi rantai kaki kanak kanak dan bayi *

🐯 *Rantai kaki DEWASA*
     Panjang 25cm - 30cm

🐯 *Subang ring*
Diameter 0.8cm = baby
Diameter 0.9cm = kanak2 , Remaja
Diameter 1.1cm keatas = Dewasa

Selamat mencuba💰
Read More

10/10/2020

Catatan Surirumah 1-10 Oktober 2020

Surirumah dan berniaga pada masa sama tidak bermaksud anda berstatus sama seperti rakan wanita yang bekerja di ofis. Walaupun banyak income yang dapat dijimatkan seperti kos minyak, kos makan di ofis/luar dan paling banyak ialah kos penjagaan anak khususnya pada keluarga yang memiliki anak yang ramai. Saya bangga untuk katakan ramainya anak-anak saya. huhu


Alhamdulillah, rezeki yang Allah beri. Namun sifat workaholic saya itu tetap tidak dapat dibendung. Walaupun saya tidak dapat bekerja di mana-mana kilang sebagai jurutera cukuplah rezeki menjaga jurutera di rumah kecil ini. Setiap hari troubleshooting permasalahan berkaitan anak-anak, menguruskan rumah yang bersepah setiap hari tanpa henti dan jemu. Menguruskan big boss yang memerlukan perhatian secukupnya. UWahh, banyak sungguh kerja. 


Selamat bersalin buat diriku, alhamdulillah akhirnya Allah izinkan kami mempunyai seorang cahaya mata lelaki. Amboi, cumel dan sepertimana semua orang asyik war-warkan anak lelaki ini kuat betul minum susu. Ragam juga boleh tahan. Lagi manja dan sangat memerlukan perhatian di sisinya. Saya ingatkan anak lelaki boleh berdikari gitu sementara saya membuat kerja rumah dan uruskan bisnes. Rupanya salah. Mahu didukung, dilayan, diriba. Nauzubillah. tangisannya juga sangatlah kuat. Nanti saya sharekan ya si comel ensem seorang itu.




Disebabkan saya sudah menjadi saya semula. Maka horray, dah mula kembali bercucuk tanam. Ceriakan kembali laman yang berbulan tak dijaga.



Kehidupan sebagai surirumah anak 5. Bab lipat baju ni orang faham je faham hahaha



Saja nak share almari ini sahajalah baju-baju saya. Memang sikit tapi syukur. Saya tak boleh banyak sangat simpan baju-baju tak pakai. Tak tenang. Bila terlebih belanja, saya akan segera let go atau sedekahkan. Biarlah sederhana daripada berbelanja terlalu banyak untuk perkara yang bukan penting. Saya lebih suka beli produk untuk rumah, dan anak-anak.



THis if life as housemom, bisnes and kids. 



Jangan jeles. Akhirnya dapat jua ku order kek mamasab kombo dahsyat ni. Sedap sangatlah!
kek coklat tu sangat pekat, saya kurang suka. Saya suka warna hijau dengan krim sebelahnya tu. Kek pandan gula melaka dan butterscotch rasanya . kemudian ada red velvet. Red velvet pun sedap. boleh order lagi. 




Saya tetap berniaga DMS360 seperti biasa dari tahun 2013 hinggalah sekarang



Alhamdulillah. Sudah lama juga jual dan promosikan alquran digital al fatih dari Qolam malaysia. 





Dapat top one agen bulan september dengan sahabat enuur. Tq sangat-sangat leader saya kak imah sudi buat sijil cantik ni. 



Tahu tak saya jual jam tangan solat? ha, korang yang belum ada jam tangan solat dan arah kiblat tu wajib order dari saya tahu. memang best. apalah takde rugi tu rugi. mai order dgn kita kay



Alhamdulillah, top 3 dari team syaqist, tapi saya jual satu produk je . sejadah putih patchwork. 



Apa jua kita lakukan kan. Buat sampai jadi. Anda busy ke, anda kucar kacir ke. Anda nak, anda buat anda dapat. Jangan banyak sangat bunyikkk kata orang. Jangan banyak mengeluh dan beri alasan.


Saya boleh buat, apesal korang tak boleh buat?

Be positif, tukar mindset asyik kondem diri sendiri. Kita semua boleh buat, rezeki dari Allah. Dia nak bagi atas usaha dan amanah kita dalam berniaga. Kan? Terima lah. SO buat dengan baik, Allah pasti hargai

Read More

10/06/2020

Cara Matikan / Offkan OTP Shopee

 Pelanggan Cybersona Shopee Bot ramai yang hadapi masalah tidak boleh login melalui bot. Bila ditanya, ramai tidak tahu mengenai OTP ni. Dan saya juga yakin ramai lagi seller shopee di Malaysia mungkin jarang sangat nak buka seller center melalui browser dan lebih suka uruskan shopee di apps masing-masing.


Malangnya, nak pakai Cybersona Shopee Bot ini anda perlu matikan OTP anda semua. Jika tidak, tak dapat nak run software dan gunakan kesemua fungsi bot yang ada.


APA ITU OTP SHOPEE?


OTP ialah security sistem yang shopee gunakan untuk pastikan akaun shopee anda selamat. Bila anda aktifkan OTP ni, setiap kali anda login di shopee seller center anda haruslah memasukkan kod yang diterima di SMS nombor telefon anda.





CARA NAK MATIKAN/ OFFKAN OTP SHOPEE KEDAI ANDA



Okay. Caranya mudah sahaja. Login ke seller center anda. Pergi ke basic setting. Kemudian, SHOP SETTINGs.




TOGGLE OFF sahaja. SIAP


Mudah sahaja kan?


Jadi ini antara salah satu penyebab invalid login bila anda cuba run cybersona. Pastikan OTP shopee is turn off kemudian barulah run.





Read More

10/02/2020

Tambah Follower dan Support Rakan Seller Shopee

 Assalamualaikum, anda suka shopping di Shopee? Anda juga nak berniaga dan tambah income di Shopee?


Apa kata shopping dan support rakan-rakan Shopee Seller kita di sini.


Insha Allah, mereka memberikan produk dan servis terbaik mereka as seller buat anda semua.


List kedai masih dibangunkan. 

Stay Tuned


NOTA KAKI: Kepada semua seller kedai Shopee yang tersenarai di sini anda wajib saling FOLLOW dan support rakan-rakan anda. Tidak halal kedai anda jika anda mengambil kesempatan di atas kebaikkan sesama insan. Semoga terus berjaya dunia dan akhirat


===============================



Azura 
0166189754 
Info Kedai: -
Terima Dropship 
Tiada Syarat


Fuziah 
01131267319 
Info Kedai: -
Terima Dropship 
Tiada syarat


Mazri
https://shopee.com.my/mmazri
No Tel : 0122758464
Info Kedai: Menjual barangan dari China & barang viral


Niniey
No Tel :0199960262
Info Kedai : Alquran Tagging 
Terima Dropship


Akif
No Tel : 0168354757
Info Kedai :Jam azan & kiblat 


Awan Legasi
No Tel : 0175008161
Info Kedai : Saya jual bawang putih crispy untuk berpantang . Ada juga saya selitkan produk suppliment kurus , jamu & produk penjagaan kulit muka ☺️


Neena Mawar
No Tel : 016-2244254
Info Kedai : Kerongsang original korea. 


Saddam kias
No Tel *
01155005901
Info Kedai (jual apa citerlah skit supaya kawan tahu.. alang2 customer baca dia nak beli kan?
Saya jual alat-alat ganti dan jual barangan pakaian


Engku Azura
No Tel : 0129550038
Info Kedai: Kedai maya kami mjual serba sedikit brgan home deco spt gambar berframe kayu,topi hiasan dll.. jenguk² lah kedai kami tu.. cuci mata


SL Empire Store
No Tel : 0197126654
Info Kedai : Di kedai kami menjual pelbagai jenis buku mengikut kategori yang sesuai untuk semua lapisan masyarakat antaranya pendidikan kanak-kanak, buku persekolahan, novel umum, buku perniagaan, rujukan agama, kekeluargaan dan banyak lagi.


Bytie Health & Beauty
No Tel : 01162161453
Info Kedai : Jual produk kesihatan, kecantikan,  dan produk berpantang, 


Yahna 
No Tel : 0129885668 
Info Kedai : produk AZN - fokus kurus tanpa makan ubat hanya dengan #sapusapusettle sahaja 
Terima Dropship
Syarat: minima order 4 botol sebulan


Athirah
No Tel : 0145180211
Info Kedai : Saya jual perkakasan rumah 


Yus
No Tel : 0167441520
Info Kedai : Saya jual topup. Jom support 😍


Kalan
No Tel : 0133205191
Info Kedai: tudung budak dari umur bayi sehingga 20 tahun


Fara Rahim
No Tel : 01137300210
Info Kedai: Jual local product seperti Fabulous Perfume, Susu Goatgous, Skincare Ferra Rossa
Terima Dropship
Tiada syarat utk menjadi ds. Tiada yuran pendaftaran. Marketing tools disediakan. Ada order boleh terus pm/whatsapp sy. 


Faridatul
No Tel : 0177578979
Info Kedai : Macam macam ador.. Most items adalah barang untuk kitchen and home improvement
Terima Dropship - Baju kurung and blouse wanita


Makcik Kampung
No Tel : 0192842628
Info Kedai : -


Nurul Azilah
No Tel : 0194202129
Info Kedai : Saya jual perfume lelaki dan wanita


Creedz
No Tel : 0172966698 
Info Kedai: Parfum Naturels. Perfume yg dihasilkan sepenuhnya dari bahan asli semulajadi. Bukan perfume daripada bahan kimia sintetik.. 
Terima Dropship




Read More

9/30/2020

Cara Menten Respon Rate 90% ke Atas Walaupun Ramai Seller Send Broadcast Dan Kawan Ajak Main GAME!

 Seronok sekarang apabila user boleh main game di Shopee dan kumpul coins. Kumpul coins Shopee anda boleh gunakan untuk jimat berbelanja. Tolak diskaun. Bertambahlah jimatnya jika kedai tu ada beri voucher dan anda tolak lagi dengan coins yang anda menang. Siapa tidak suka kan?


Seller Shopee pula bersuka ria dengan fungsi broadcast chat dan boleh dihantar kepada semua existing buyer dan prospect buyers. Alangkah seronoknya fungsi broadcast dan follow up sehingga ada seller yang tak henti-henti menghantar pelbagai jenis voucher dan iklan kedai meraka. 


Bukankah semua itu menggeramkan? Eh, ada pula seller-seller Shopee yang mengkomen bahasanya bila kedua-dua golongan ini dekat. Mereka mampu menurunkan response rate chat di Shopee!! Eh, tak mahulah macam ni. Kita wajib menten 90% ke atas bagi response rate di Shopee untuk membeli jiwa dan kepercayaan pelanggan sekaligus sebagai income.



shopee chat broadcast
Seller Chat Broadcast


Shoppe Watering Chat Game



Ramai seller yang komplen saya mengatakan bahawa kedua chat ini penyebab kepada chat rating jatuh. Hmmm. Benar atau tidak? Apakah sebenarnya berlaku?


Jom Study.


Apa Itu Chat Response Rate & Time? dan Bagaimana Ianya Diambil Kira?


Chat response rate is calculated based on the percentage of chats and the offers that you have responded to. Chat response time is calculated based on the average time it takes a seller to respond to a buyer's chat message.


Bahasa mudahnya,

Chat rate = dikira berdasarkan chat dan offer yang anda terima daripada customer anda.

Chat time = masa yang diambil untuk seller respon pula mesej dari customer


dan sebenarnya, calculation response rate ni secara keseluruhan 90 hari anda sebagai seller dan 25% diambil daripada chat time tertinggi.


NOTA PENTING:


  1. Chat response rate is updated on a daily basis.
  2. Response is only counted when you reply within 12 hours of the message being sent.
  3. Chat response rate is calculated when you have received at least 2 chat threads in the last 90 day.
  4. Chat messages received after you have enabled Vacation Mode are not calculated but you should reply to your buyer's enquiries at the soonest possible upon exiting Vacation Mode in order to deliver great customer service.
  5. Auto-replies will not be calculated into the chat response rate calculation but you are advised to setup auto-replies if you have enabled Vacation Mode so that your buyers are aware that you are temporarily offline during this period of time.
  6. You have to end the conversation with your buyers to ensure the chat response rate is calculated correctly.


Takla tak adil.. Adil je.


Okay. Persoalannya DUA JENIS CHAT broadcast dan game tu macam mana??


Adakah chat dari mereka ini menyebabkan CHAT rate anda jatuh menjunam?


Jawapannya: TIDAK dan YA.



Watering request notifications received from Shopee Game such as Shopee Garden will not affect your chat response rate - TIDAK AFFECT CHAT KEDAI ANDA (alhamdulillah) 


Chat broadcast will not directly affect your chat response rate. But, if a recipient sends a follow-up message after you send a broadcast, you should respond within 12 hours in order to maintain your chat response rate. - maksudnya jika seller hanya sekadar anta chat jenis bagi offer ke claim ke, takde masalah... tak efek, tapi kalau diaorg bagi broadcast follow up selepas pembelian anda.. or selain dari offer/diskaun/claim ini korang harus reply dalam masa 12 jam.



 Okay. Tetapi bila kita terima terlalu banyak mesej dari mereka-mereka ni, apa terjadi kepada kita as seller?


Saya sendiri jadi makin serabut sebab ingatkan customer rupanya seller atau invite game. Sehinggakan kita tak pasti yang mana satu customer, yang mana satu bukan customer.


Baiklah, Bagaimana Nak Atasi Masalah ni?


1. Setup Auto Chat Replies

2. Setup Chat di Luar Waktu Ofis

3. Setup Robot Chat


Dengan setup ketiga-tiga jenis chat di atas, anda mengurangkan risiko customer tunggu lama response dari anda. Kedua, mereka tidak perlu tunggu anda untuk jawab soalan anda kerana anda sudahpun menyiapkan skrip yang patut untuk mereka baca. 


Cara Setup Auto Chat Replies 


Anda boleh setup chat ni dari apps ataupun di seller center. Pergi ke chat setting, lihat pada chat replies.






Saya sharekan skrip auto-reply saya, anda boleh copy paste dan ubah mengikut kesesuaian kedai shopee anda.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Salam & Hai,

TQ for reaching us. This shop sells variety products with different suppliers. 1 category 1 supplier.

‼️ No combine shipping if different supplier‼️

MAAF TIADA COD - ONLINE SHJ


✔️✔️ All Product Available ✔️✔️



❤️ Borong & Dropship Is Available.

❤️ Follow our shop for more promotions and shocking sale


Need our fast respon?

📲📲WhatsApp to 018-9100 852



Terima Kasih

Stay Safe

Emme Marina

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Cara Setup Chat di Luar Waktu Ofis (Off-Work)


Nak onkan chat ni, anda harus ada waktu ofis terlebih dahulu. Settingkan waktu ofis anda. Buat masa ni, nak settingkan off work replies anda harus buat di dekstop.




On kan Off Work Auto Reply dan isikan reply content mengikut ayat kesesuaian anda.


Setup Robot Chat (FAQs Assistant)


Robot chat atau chat assistant kita gunakan untuk menjawab soalan-soalan lazim yang selalunya customer akan tanya. 


Pos bila? pos pakai apa.. anything related dengan produk dan paling best semasa urusan reply antara bot dan chat assistant ni. Ianya berlaku tanpa masuk ke chat kita.




Anda harus onkan dahulu FAQ Assistant, dan kemudian isikan maklumat yang diperlukan. Boleh je guna bahasa melayu atau bahasa pasar. Yang penting customer faham dan dapat jawapan yang diperlukan.



Okay siap dah. Inilah kesemuanya chat yang saya setup di kedai saya sendiri.





WAJIB ANDA INGAT jika nak menten chat rate 90% ke atas. Bila menten ni, persen nak dapat preferred seller pun ada. Jika anda tak jaga performance, usahlah bermimpi nak jadi preferred seller kay? So usahakan agar anda dapat jawab chat dari customer secepat yang mungkin.


Penting untuk anda :


1. Chat rate dikira dalam tempoh 12 jam, jika lewat dikira terlepas la. LATE REPLY ler tu.

2. FAQ assistant hanya akan muncul sekali je sehari bagi setiap customer. Kalau customer sorang tu dok tanya lagi, tanya lagi... haa, tak muncul dahla. Kenelah anda jawab.

3. Auto replies bagi setiap customer hanya akan muncul setiap 24 jam (berulang-ulang even bagi same customer)

4. Auto chat (off work) muncul setiap hari sekali sahaja for one user.


Jadi tidaklah harus anda biarkan chat tu terkubur 2-3 hari haaa. lagi-lagi weekdays. 


Baiklah selamat mencuba dan selamat memajukan response rate chat kedai shopee anda.



Performance chat rate kedai saya sendiri =)



Read More

9/25/2020

[Tutorial] 5 Sebab Anda Perlu Cuba Buat Shopee Live Streaming Untuk Naikkan Sale Produk Jualan Anda

 Tutorial Shopee Live Streaming



tutorial shopee live streaming


Assalamualaikum, Shopee telah menyediakan cara paling mudah untuk anda mendapatkan engagement atau trafik terus ke kedai anda dan sekaligus pelanggan dapat membuat tempahan pada masa sama menggunakan SHOPEE LIVE STREAMING.


Apa itu Shopee Live Streaming?



Shopee live sama seperti mana fungsi di Facebook, IG atau Youtube. Anda boleh bersiaran secara langsung mempamerkan produk jualan anda atau apa sahaja sharing pun anda boleh lakukan sambil meletakkan produk-produk di kedai anda untuk pelanggan menempah.


Berbeza dengan Facebook Live dan lain-lain media sosial. Siaran langsung mereka hanya kita dapat lihat, komen dan like namun kita nakkan produk tersebut kita kena order kemudian. Kelewatan menghubungi prospek pelanggan menyebabkan kurang sales pada waktu tersebut. 


Namun di Shopee live, anda boleh buat sebarang aktivit siaran langsung (streaming) dan letak sahaja produk anda untuk customer membuat pembelian TERUS. 


Menarik kan?


Nak Buat Shopee Live Streaming atau Siaran Langsung ni Bagaimana?



Secara Mudahnya:


1. Buka aplikasi Shopee di handphone anda
2. Pergi ke Me
3. Pergi ke Buying
4. Anda akan lihat, live streaming. Tekan di sini
5. Isikan gambar produk atau cover streaming anda. Isikan tajuk dan keterangan (description) kemudian anda boleh attachkan mana-mana produk di kedai shopee anda. 
6. Submit.
7 MULA SHARING


Semua shopee seller berebut-rebut nak join Shopee Shocking Sale kan? susah nak join pula tu, siap banyak kriteria nak kene follow. Tetapi dengan adanya Shopee Live Streaming ni, lagi baguss


Kelebihan Shopee Live VS Shocking Sale

Shopee Live


1. Anda boleh terus sharing apa sahaja kelebihan produk (USP)

2. Mempamerkan produk lebih jelas

3. Meningkatkan trafik dan engagement pelanggan dengan kedai anda

4. Close deal instantly

5. Tambah follower kedai



Nak Tengok Cara Saya Buat Sharing Shopee Live?


Baikk.. Lihat tutorial youtube di bawah ni kay. Selamat mencuba





Read More

9/23/2020

Tips Follow Up Customer

 TIPS FOLLOW UP


🤩Hari gaji adalah hari awareness dan hari follow up. 


Awareness  boleh gabung dengan follow UP :


🤩Follow up ada 2 iaitu :


1⃣Follow up tanpa sengaja

2⃣ Follow up dengan sengaja.


1⃣ FOLLOW UP TANPA SENGAJA


1.FU tidak buat secara direct contoh nya update status di fb,story fb dan ig dan whatsapp status. 


Kenapa tanpa sengaja ?


😱Kadang2 orang tidak ingat nak beli tapi terlupa nak tunggu hari gaji. 


😱Kita tak nak direct dengan orang,nanti kita fikir takut orang blok dan tidak suka .


😱Buat status post ke platform fb,fb group ,ig ,whatsapp status FU tanpa sengaja dan bila nampak waktu tu waktu gaji membuat cust terfikir dan teringat ohhhhhhhhh hari ni aku gaji lah boleh beli dan cust akan balas utk beli waktu gaji (fu tanpa sengaja).


2⃣ FOLLOW UP DENGAN SENGAJA 


🤩FU dengan sengaja adalah fu yang kita direct pm.


🤩Mungkin ada yang pm sebelum ni mengatakan yang waktu gaji akan  beli atau waktu gaji nanti ingatkan ye.


📌Kita direct pm atau broadcast dan maklumkan.

📌CONTOHNYA:


1.Puan hari ni kami nak buat pengeposan ,nak join sekali tak ?


2.Puan nak join sekali tak pengeposan untuk esok? hari ni punya pengeposan  sudah cut off dah.


🤩Jadi yang kita pm direct ni kita boleh  pm di wassep atau messenger kita panggil fu dengan sengaja.


🤩Memang sengaja untuk fu janji nak ingatkan cust yang hari sudah gaji untuk membuat pembelian Al Quran.



NOTA TAMBAHAN :


1.Hari ini dan kehadapan banyakkan membuat iklan tetapi sy tak galakkan membuat banyak iklan di wall sendiri atau fb sendiri .


2.Sebab orang akan nampak kita sebagai penjual sangat,kita nak orang nampak kita banyak berikan sharing berbanding banyak membuat iklan.


3.Ada masanya untuk kita menjual dan membuat iklan ,tak nak orang nampak kita banyak menjual sahaja.


🔥Banyak memberi value pada orang dan dalam masa yang sama kita boleh upsellkan tanpa sengaja.


**Moga bermanfaat dan membantu 💪🏻

Read More

9/18/2020

Sulaman Skill Mengait My Sister



Assalamualaikum semua. Wahh i teruja sungguh tengok hasil seni kraftangan my sis. Pandai mengait pulak! Dia ni suka sangat dengan tanaman indoor. Rumah dia penuh dengan pokok. Pelbagai jenis juga. 


Dengan kucing lagi. She has two Persian cats. Memang dijaga sungguh. And now, she has new skill and hobbies which is knitted. Alhamdulillah 


Saya suka betul sleeve for pot tu, sarung untuk pasu-pasu indoor. Nampak comel je kan? Pakai dekat pasu-pasu dirumah ke ofis ke. Bayangkan? Alahai cantik je. Nampak warm je tahu. Barangan kait dan sulaman ni always buat kita feel at home tau. Homey feeling. 

I pray success for my sis. Keep it up
Read More

9/17/2020

Manual Alquran Tagging Matin



[MANUAL ALQURAN TAG MATIN]
.
.
Apa itu tag matin?
🛑TAG matin ini kesemuanya adalah ayat baru.
🛑Terdapat 185 ayat tag dan 30 tag juzuk.
🛑Keseluruhan 215 tags
.
Satu set manual ada apa?
✏️Sticker tulisan
✏️Sticker juzuk
✏️Sticker warna 2 pcs
✏️Buku manual
.
⁉️HARGA:
RM39 exc pos beserta free gifts yang best2😍
.
.
Cara Tempahan :
.
1. Whatsapp 0189100852 @ KLIK LINK BIO laju-laju
.
.



#SahabateNuur
#BringMoreHappiness 
#TEAMSahabateNuur
#eNuur
#AlQuranTajwidTerjemahan
#AlquranHumaira
#AlQuranEksklusifWanita
#AlquranPelangi
#AlQuran
#AlQuranRaihan
#AlQuranRabbani
#AlQuranTajwidBerwarna
#AlQuranTaggingByeNuur
#AlQuranTagging
#AlQuranTag
#tagsafeeya #tag383
#tagenuur
#debossalquranbyenuur
#debossbyenuur
#debossalquran
#debosseksklusif
Read More

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Popular Posts

Blog Archive

Pageviews

BTemplates.com

Blogroll

About

About

Copyright © Diari Seorang Suri & Bisnesmom | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com